banner388
banner390
banner410
banner408

Vali Kaymak, İHH konferansında konuştu

Samsun'da İHH'nın düzenlediği konferansta, Samsun Valisi Osman Kaymak konuşma yaptı. Vali Kaymak konuşmasında, "Mazlum milletler, Türkleri ümit olarak görüyor" dedi.

banner269

Vali Kaymak, İHH konferansında konuştu

Samsun'da İHH'nın düzenlediği konferansta, Samsun Valisi Osman Kaymak konuşma yaptı. Vali Kaymak konuşmasında, "Mazlum milletler, Türkleri ümit olarak görüyor" dedi.

21 Nisan 2018 Cumartesi 23:20
Vali Kaymak, İHH konferansında konuştu

Samsun Haber-Samsun'un Atakum ilçesinde Büyükşehir Belediyesi'ne ait Atakum Sanat Merkezi'nde, 'Mazlum Coğrafyalar Ümmetin Yetimleri ve Kudüs' konulu konferans gerçekleştirildi.

Konferansta konuşma yapan Samsun Valisi Osman Kaymak, "Bu konferansta aranızda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. İnsani Yardım Vakfı'nın çalışmalarını ilimizde ve ülkemizde takdirle takip ediyoruz.  Allah kendilerinden razı olsun. Bu harekete destek olanlara çok teşekkür ediyoruz. Bir Müslümanın yapması gereken yetimlere sahip çıkmak ve samimiyettir.Bu gün bu salona gelen tüm kardeşlerimiz yetimliğin ne olduğunu bilen, yetimlere nasıl davranacağını bilen kardeşlerimiz. Ben katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun. Bu duygu ve düşünceleri bütün topluma yayma mecburiyetindeyiz" sözcüklerini kaydetti.

İNSANLIĞA HİZMET GÖTÜRMÜŞ MEDENİYETİN ÇOCUKLARIYIZ

Samsun Valisi Kaymak, Türklerin elinin yardıma açık olduğunu belirterek, "Bizler bütün İslam aleminin ümidi haline geldik. 1990 senesinde ben İngiltere'de bulundum. O zamanlar Türklere bakış çok farklıydı. Şimdi artık mazlum milletler Türkleri bir ümit olarak görüyor. Bizler gerçekten Selçuklu ve Osmanlı medeniyeti olarak dünyada gittiğimiz yerlere sömürge uygulamadık. Gittiğimiz yerlere paylaşan ve İslam medeniyetini götürerek insanlığa hizmet götürmüş bir medeniyetin çocuklarıyız. O yönüyle bütün İslam coğrafyası bu gün bizleri bir umut olarak görüyor ve bizlerden bunu bekliyor. Ben İnsani Yardım Hareketi'ni samimi bir hareket olarak görüyorum. Allah kendilerinden razı olsun. Bu faaliyet içerisinde bulunan herkese tekrar teşekkür ediyorum. Bu hareketi öncelikle ilimizde ve daha sonra ülkemizde sizlerin de katkılarıyla uluslararası arenada, mazlum coğrafyalarda ihtiyacı olan yerlere ulaştıralım. İnşallah hep beraber hayır içerisinde bulunalım ve hayra sebep olan insanlar olalım diyorum. Konferansın bizlere hayırlar getirmesini diliyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum" ifadelerini kullandı.

İHH Vakfı Başkanı Av. F. Bülent Yıldırım, Vali Kaymak'ın konuşmalarının ardından 'Mazlum Coğrafyalar Ümmetin Yetimleri ve Küdüs' konulu konferansı verdi.

Konferansın ardından İnsani Yardım Vakfı'nın yetim çocuklar hakkında yaptığı çalışmalar, sinevizyon gösterisi olarak katılımcılara sunuldu.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve çok sayıda davetli konferansa katıldı.

Anahtar Kelimeler:
KonferansIhhVali Kaymak
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.