banner388

Vali Kaymak: Huzur içerisinde yaşıyorsak şehirlerimiz sayesindedir

Samsun Valisi Osman Kaymak şehitlerimiz için Atakum'da düzenlenen programda konuştu.

Vali Kaymak: Huzur içerisinde yaşıyorsak şehirlerimiz sayesindedir

Samsun Valisi Osman Kaymak şehitlerimiz için Atakum'da düzenlenen programda konuştu.

01 Nisan 2018 Pazar 23:20
Vali Kaymak: Huzur içerisinde yaşıyorsak şehirlerimiz sayesindedir

Samsun Haber-Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun'un Atakum ilçesi Alanlı Camii'nde düzenlenen Afrin Zaferi Mevlid-İ Şerif ve Şehitleri Anma programına katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.başladı. Kur'an-ı Kerim Tilaveti'nden sonra Alanlı Mahalle Muhtarı Aydın Coşkuner program ile ilgili açılış konuşması yaptı.

Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini ve şehitlerimiz sayesinde huzurlu yaşadığımızı vurgulayan Vali Kaymak, "Değerli misafirler, hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Böyle anlamlı bir programı yaptığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Türkiye zor bir coğrafyada. Yıllardır Selçuklu ve Osmanlı'dan beri bizleri bu coğrafyada tutmak istemeyen emperyalist güçler, sürekli her fırsatta bizleri zora sokmaktadırlar. Türkiye'den de buldukları işbirlikçileri vasıtasıyla zaman zaman ataklara geçiyorlar ve zaman zaman değişik operasyonlar yapıyorlar. Aslında Türkiye'nin 30-40 yıldır sürdürdüğü bu PKK operasyonları bunun parçasıdır. Orada başarılı olamadılar. Arkasından 15 Temmuz'u denediler. 15 Temmuz'da da başarılı olamadılar. Daha sonra Kuzey Suriye'de kuracakları Kürt Devleti için ciddi şekilde atağa geçtiler. Hamdolsun Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında başlatılan bu operasyon Allah'a şükür zaferle sonuçlandı. Bugünlerimize şükrediyoruz. Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Allah gazilerimize acil şifalar versin.
 
Değerli kardeşlerimiz görüyorsunuz ne kadar güzel bir memleketimiz var. Coğrafyasıyla, insanıyla inanın bizler, bu güzel ülkemde huzur içerisinde yaşıyorsak şehitlerimizin canlarını feda etmesi uğrunadır. Şüphesiz hainler durmayacaklardır. Afrin operasyonu bitti. Ama operasyonlar devam edecek. Yine onlar durmayacaklar, yine oyun peşinde olacaklardır. Bizim bu hain emellere karşı en büyük gücümüz birlik ve beraberliğimizdir. Türk Milleti her kesimiyle Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, genci ve yaşlısı ile bir olduğu zaman, kendilerinde olan vatan sevgisini ortaya koyduğu zaman düşmana korku salıyor. Onun için böyle programlar bizim birlikteliğimize de vesile oluyor. Emek veren herkese tekrar çok teşekkür ederım.
 
Samsun ilkadım şehridir. İşte yüce Atatürk şehrimize geldiğinde de dedelerimizdeki vatanseverlik ruhu, vatana olan bağlılığı olmasaydı belki de Mustafa Kemal Atatürk Samsun'dan geri dönecekti. Ama Samsunlular Mustafa Kemal Atatürk'e sahip çıktı. Mustafa Kemal Atatürk Samsun'dan Havza'ya, Havza'dan Amasya ve arkasından Anadolu'ya geçerek Kurtuluş Savaşı'nı başlatmış oldu. İşte bu damarımızdaki ruh bugün de depreşiyor. Bu anlamda Samsunlular vatan millet söz konusu olduğunda birlikteliğini gösteriyorlar. Bu vesile ile bütün Samsunlulara çok teşekkür ediyorum.
 
Arkadaşlar, şu an Türkiye'nin içinde yaşadığı en büyük sorun Büyükşehirlerin insanlara getirdiği yalnızlığıdır. Bu kültürel geleneklerimizi Türk İslam Kültüründen gelen bu kültürümüzü yaşamadığımız için ve bunu çocuklarımıza veremediğimiz için farklı algılar oluşabiliyor. Bu anlamda birlikteliğimiz çok önemlidir. İnancımızı yaşamamız çok önemlidir. Onun için cami merkezli inanç anlayışını korumamız gerekiyor. FETÖ terör örgütünün yaptığı olay budur. Arkadaşlar Diyanet İşleri Başkanlığımızın bize öğrettiği kültür ve islamın özüne bağlı bu fanatik düşüncelerden uzak ve o anlamda bizlerin tekrar FETÖ gibi bir bela yaşamamak için de lütfen camilerimizi boş bırakmayalım. Hocalarımızı dinleyelim. Hocalarımız bize Diyanet İşleri Başkanlığı sorumluluğunda vaaz ve hutbelerini vermektedirler.
 
Sevgili Alanlı Mahalle sakinleri, Samsun Valisi olduktan sonra Samsun'un özelliklerini ve güzelliklerini tanımaya çalışıyorum. Şehrimiz çok güzel, biz Samsun'u Sayın Sağlık Bakanımızın öncülüğünde, Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Kaymakamlarımız ve ilçe belediye başkanlarımız ile birlikte geleceğe taşımaya çalışıyoruz. Benim Samsun'da gördüğüm şu güzellik var. Samsun özelliğinin yanında potansiyeli çok yüksek bir il. Çarşamba ve Bafra ovalarımız ile birlikte tarımda büyük potansiyellerimiz var. Yeni Organize Sanayi Bölgeleri kuruyoruz. Artık Samsun gelecek yıllarda göç veren il değil, çok sayıda göç alan il olacak.  Biz şuna inanıyoruz Samsun 3-4 milyon nüfusu besleyecek bir kenttir. Ama biz elbirliği ve gönül birliği yaparsak güçlü Samsun, üreten Samsun olarak Türkiye'nin gücüne güç katarız. O anlamda güzel birliktelik içinde Samsun'u yarınlara taşımaya çalışıyoruz. Çok ciddi çalışmalarımız var. Önümüzdeki günlerde Kuzey bölgemiz olan Rusya'nın da iş adamlarını ilimize davet edeceğiz. Rusya'nın Krasnodar kenti ile 3 Nisanda karşılıklı uçak seferlerimiz başlayacaktır. 
 
İlimizdeki köylülerimiz artık tarımı çok güzel işlesinler. Türkiye'nin geleceği olan tarım ve hayvancılıktan kopamayız. Burası bir tarım kenti onun için de Tarım Bakanlığı'nın çok güçlü yatırımları var. OKA Ajansı'nın, DOKAP Ajansının ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun çok güzel destekleri var. Bunları çok iyi takip edelim. Bu desteklerden faydanalım ve üretelim. Ben tekrar bu programda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.