banner388

Vali Kaymak: Gençler geleceğimizdir

Samsun Valisi Osman Kaymak, Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Genç Memur-Sen'in organize ettiği 'Bir Bilenle Bilge Nesil' projesine katıldı. Proje kapsamında öğrencilere hediyelerini takdim eden Vali Kaymak, "En büyük amacımız iyi bir nesil yetiştirmek" diye belirtti.

Vali Kaymak: Gençler geleceğimizdir

Samsun Valisi Osman Kaymak, Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Genç Memur-Sen'in organize ettiği 'Bir Bilenle Bilge Nesil' projesine katıldı. Proje kapsamında öğrencilere hediyelerini takdim eden Vali Kaymak, "En büyük amacımız iyi bir nesil yetiştirmek" diye belirtti.

14 Mayıs 2018 Pazartesi 20:56
Vali Kaymak: Gençler geleceğimizdir

Samsun Haber-81 ilde 43 bin öğrencinin çok büyük kazanımlar elde ettiği "Bir Bilenle Bilge Nesil" projesine Samsun Valisi Osman Kaymak katıldı. Şehir Ömer Halis Demir Çok Amaçlı Salonu'nda Genç Memur-Sen'in düzenlediği organizasyonda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Nuri Pakdil, ‘Okumadığın gün karanlıktasın, kitap okumayan meydan okuyamaz’ diyor. Bu millet üç kıtada hüküm sürmüş bir cihan devleti olarak dünyada adalet dağıtmış, dünyadaki bütün mazlum ve mağdurları himaye etmiş bir millettir. Dolayısıyla böyle bir ülkenin nesli olan sizler, yarına ilişkin iyi azıklar biriktirip, iyi hazırlıklar yaparsanız, yeni bir cihan devleti ve yeni bir dünya o zaman mümkün olacaktır. Yoksa, sosyal medyayla beslenen, birkaç cümle kullanan bir neslin tüketen bir nesil olarak dünyaya vermesi zordur" şeklinde konuştu.

VALİ KAYMAK PROJE KATILIMINI AZ BULDU

Samsun Valisi Osman Kaymak proje az öğrenci katıldığını belirterek, "Bu projede 1.500 öğrenci sayısı çok az, inşallah bu sayı artarak devam edecektir. Gerçekten biz il olarak, ülke olarak okumayı çok önemsiyoruz. O anlamda çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bunun da geçici bir heves olarak kalmasını istemiyoruz. Bunun kalıcı olmasını istiyoruz. Hayatımız boyunca ülke olarak, ailelerimizle ve çocuklarımızla birlikte okuyalım. Okuma oranlarına baktığımızda ülkemizin oranlarının çok geride olduğunu görüyoruz ama bu gün bu salonun kalabalığı bizleri okuma konusunda ümitlendirdi. Bizler kurum ve kuruluşlar olarak hep beraber el ele verirsek bu konunun üstesinden geliriz. Memur-Sen bu gün burada bir akademi gibi çalıştığını, gerçekten eğitimi ciddiye aldığını, eğitimin sadece  bir okul meselesi olduğunu değil bir ülke meselesi bir gelecek meselesi olduğunu gösteren bir  tavır  ve tutum içerisinde olduğunu gösterdi" dedi.

'Sevgili Gençler' diyerek sözlerine devam eden Vali Kaymak, "Sevgili Gençler; Ülkemiz çok ciddi bir mücadele içerisinde. Görüyorsunuz dünya ilimde ve bilimde yarış içerisinde. Bilinçli ve şuurlu bir gençlik yetiştirmediğiniz takdirde ülkemizin yarınlarından emin olamayız. Büyüklerimiz ve ailelerimiz diyorlar ki, çocuklarımız okusunlar iyi adam, iyi mühendis, iyi doktor ve iyi öğretmen olsun ama önce iyi bir vatansever olsun diyorlar. Ülkesini sevsinler. Bilge nesil dediğimiz şuurlu gençlik, vatan millet söz konusu olduğunda bütün menfaatlerini ve geleceğini bir kenara atacak ve kim var dendiğinde önce kendisi yola çıkacaktır. Necip Fazıl’ın deyimiyle 'önce ben varım diyen bir nesil istiyoruz'. Bu anlamda bu çalışmaların bizleri ümit verdiğini düşünüyorum. Projeye emeği geçen sendika başkanlarımıza ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

VALİ KAYMAK'TAN ÖĞRENCİLERE TEŞEKKÜR

Samsun Valisi Osman Kaymak öğrencilere teşekkür ederek, "Sevgili Gençler; sizlere de çok teşekkür ediyorum. Gerçekten sizler örnek oldunuz. Artık ben sizlere okumanın önemini anlatmıyorum. Sizler bu yakaladığınız heyecanı arkadaşlarınıza anlattınız. Bu bir su dalgası gibi ilimizde bütün okullara yayılsın, Samsun’a yayılsın, Samsun’dan da ülkemize yayılsın. İlinizin Valisi olarak sizlerle iftihar ediyorum. Bu salonu doldurmanızdan dolayı inanın çok duygulandım. Bu ortamı görmekten müthiş heyecanlandım. Bizlerin bütün derdi sizlersiniz. Allah sizlerden razı olsun. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Sizleri tebrik ediyorum ve hepinize başarılar diliyorum" diye konuştu.

Her 10 öğrenciyi 1 öğretmenin koordine ettiği projede Samsun'da 1500 öğrenci proje katılacak.

'Bir Bilenle Bilge Nesil' projesi kapsamında Vali Kaymak tarafından çeşitli kitaplarda dereceye giren lise ve ortaokul öğrencilerine ödülleri takdim edildi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.