banner388

Vali Kaymak: "Bu makamlar hava-caka satmak için değil, hizmet etmek için var"

Samsun’un yeni Valisi Osman Kaymak, valilik önünde düzenlenen törenin ardından göreve başladı. Vali Kaymak, yapmak istediği projelerden bahsederek, kendisi hakkında açıklamalarda bulundu.

Vali Kaymak: "Bu makamlar hava-caka satmak için değil, hizmet etmek için var"

Samsun’un yeni Valisi Osman Kaymak, valilik önünde düzenlenen törenin ardından göreve başladı. Vali Kaymak, yapmak istediği projelerden bahsederek, kendisi hakkında açıklamalarda bulundu.

04 Temmuz 2017 Salı 13:31
Vali Kaymak: "Bu makamlar hava-caka satmak için değil, hizmet etmek için var"

Samsun Haber - Samsun’da bugün göreve başlayan Vali Osman Kaymak, “Bu makamların insanlara eziyet etmek, hava ve caka satmak için değil de hizmet etmek için olduğunu düşünüyorum” dedi.

Son yayımlanan valiler kararnamesi ile birlikte Tunceli’den Samsun’a Vali olarak atanan Osman Kaymak için bugün valilik önünde tören düzenlendi. Vali Kaymak, il kamu kurumu yöneticileri ile tanıştıktan sonra makamına geçti. Makamında tebrikleri kabul eden Vali Kaymak, yapmak istediği projelerden bahsederek, kendisi hakkında açıklamalarda bulundu.

Bir önceki görev yeri olan Tunceli’de terör olayları üzerinde durduğunu belirten Samsun Valisi Osman Kaymak, “Samsun Milli Mücadele’nin başladığı bir kent. Biz hep öğrencilik yıllarında Samsun’u bu yönüyle hatırlarız. Kurtuluş Savaşı’nda ümitlerin yok olduğu bir ortamda bu şehir Türk milletine ümit olmuş. Samsun halkının karakterine bu Milli Mücadele ruhunun sirayet ettiğini düşünüyorum. Bu tür insanların bulunduğu bir kente hizmet etmek benim için bir onur vesilesi olacaktır” diye konuştu.

BU MAKAMLAR HAVA-CAKA SATMAK İÇİN DEĞİL, HİZMET ETMEK İÇİN VAR

Valilik makamların insanlara hizmet etmek için kullanılması gerektiğinin altını çizen Vali Kaymak, “Tunceli’de 3 yıl görev yaptığımızda orada birinci önceliğimiz maalesef terördü. Orada 3 yıl boyunca ciddi bir mücadele verildi. Diğer hizmetleri de yürütmeye çalıştık. Ama artık Samsun’dayız. Samsun’un kalkınması, gelecek planları için bu mücadeleyi hep birlikte yapacağız. Bu çalışmalar ekip çalışması çerçevesinde olacaktır. Tek başına kimse bir şey yapamaz. Bunun içine siyasi arkadaşlar da dahil. Bakanımız, milletvekillerimiz, il başkanlarımız ve kaymakamlarımızla birlikte şehrin sorunlarını tespit ederek çözmeye çalışacağız. İnsanlara hoşgörülü yaklaşmayı prensip edinmişimdir. ‘Yaratılanları yaratandan ötürü severim’, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışı ile hizmet etmeye çalıştık. Bu makamların birer hizmet ve temsil makamları olduğunu düşünüyoruz. Buralarda insanlara eziyet etmek için, hava-caka satmak için değil de hizmet etmek için bu makamların olduğunu düşünüyorum. Böyle düşünerek vatandaşlarımızın karşılanması, dinlenmesi ve empati yapılmasını çok önemsiyorum. Ben böyle düşünürken, bütün mesai arkadaşlarımın da işlerini yaparken, vatandaşları her zaman üst değeri olarak görüp, kendilerini onların yerine koyarak sorunu çözmeye çalışmasını öneriyorum. Bu çok önemli bir husustur. Bunlar yapılırken, bunlara uymayan arkadaşlara da disiplinli bir şekilde takibini yapacağımızın bilinmesi lazım” şeklinde konuştu.

“BAKAN KILIÇ SAMSUN İÇİN BÜYÜK DEĞER”

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç hakkında da konuşan Kaymak, şunları söyledi: “Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç Samsun için büyük bir değerdir. Çalıştığınız yerlerde o ilin bakanının olması çok büyük bir imkan ve şanstır. Bunu Samsun için avantaja dönüştüreceğiz. Ben vali olarak ildeki işleyişten sorumluyum. Bizler proje hazırlayarak sayın bakanımıza öneriler götürmeliyiz. Bu şekilde birimlerimizin çalışmasını kontrol ederek bakanımıza projeler hazırlayacağız. Aynı şekilde AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Çiğdem Karaaslan da Samsun için büyük bir değerdir. Çünkü Türkiye’de söz sahibi, karar vericiler arasında ilimizden 2 kişi olması çok önemli bir husustur. Diğer milletvekillerimiz ve il başkanlarımızla beraber Samsun’un daha çok pay alması ve hükümetin desteğini alması yönünde birlikte çalışacağız.”

Haber: Merve DEMİROK - Şehri Sinem DENİZ

Son Güncelleme: 05.07.2017 10:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
RAMAZAN 2017-07-04 19:52:53

Allah cc yar ve yardımcınız olsun, muvaffakiyetler nasip eylesin inşAllah....ALLAH CC TÜRK DEVLETİNİ VE MİLLETİNİ MAZLUM MİLLETLER NAMINA DA KORUSUN KOLLASIN İNŞALLAH....HOŞGELDİNİZ....

Avatar
memoli 2017-07-04 13:47:21

yapacagin isler belli protokol karsilama belli zaten ilk günden verdiginiz resimlerden, yurt disinda mesela almanyada en büyük sehrin belediye baskani cayini kahvesini kendi koyar getirir icder, baska söze gerek yok, bizde karsila ugurla o gelecek secik felan derken hop tayin ver elini terfi baska yer. memlekete yaya gecidinde durmayi ögretemediniz sadece bu ayip yeter.

Avatar
Osman soylu 2017-07-04 14:11:20

Allah yardımcını olsun.

Avatar
Halil 2017-07-04 19:19:20

Yeni goreviniz hayirli olsun insAllah mazlumun vatandasin garibanin yaninda olursunuz isverenin fabrikacilarin is adamlarinin. Yaninda degil