banner388
banner390
banner410
banner408

Vali Dağlı: "Samsun'da yapılacak olan projelerin tutarı 5 milyar 132 milyon, bizim bütçemiz 1 milyar 52 milyon"

Samsun İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda konuşan Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı, önemli açıklamalarda bulundu.

banner269

Vali Dağlı: "Samsun'da yapılacak olan projelerin tutarı 5 milyar 132 milyon, bizim bütçemiz 1 milyar 52 milyon"

Samsun İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda konuşan Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı, önemli açıklamalarda bulundu.

07 Temmuz 2020 Salı 18:53
Vali Dağlı: "Samsun'da yapılacak olan projelerin tutarı 5 milyar 132 milyon, bizim bütçemiz 1 milyar 52 milyon"

Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Samsun'da bulunan 487 projenin toplam tutarının 5 milyar 132 milyon TL olduğunu, 2020 yılı için nakdi gerçekleşmenin ise yüzde 24 olduğunu söyledi.


İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, bugün İl Emniyete Müdürlüğü Konferans Salonu’nda yapıldı. Tüm kamu-kurum yetkililerinin de katıldığı toplantıda kurumların faaliyetleri ve koordinasyon gerektiren konular hakkında görüşler bildirildi. Toplantının açılışında konuşan Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı, önemli açıklamalarda bulundu.

"ÜLKEMİZ VE HALKIMIZ İÇİN"

Vali Dr. Zülkif Dağlı, “2 hafta önce Samsun’da göreve başladım. İnşallah hep birlikte tüm kamu kurumlarımız ve Samsun Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm yerel yönetimlerimiz ile üniversitelerimiz ile STK’larımız ile ve değerli basın mensuplarıyla güzel bir çalışma ortamını hep birlikte gerçekleştiririz, diye temenni ediyorum. İnşallah ilimiz açısından güzel gelişme ve çalışmalara hep birlikte imza atarız. İl Koordinasyon Kurulu gerçekten önemli. Bu manada yapılan çalışmalar Samsun, ülkemiz ve halkımız için değerli. Herkese hizmet ve katkısı için çok teşekkür ediyorum. İnşallah biz de bu hizmet kervanında sizlerle birlikte bir nebze de olsa katkı verebilir ve gayret gösterebilirsek, güzel şeyleri ilimiz için yapmış oluruz” dedi.
 

PROJELERİN TUTARI  5 MİLYAR 132 MİLYON TL


Samsun’da yapılması düşünülen ve yapımı devam eden projelerin maliyetleri hakkında bilgi veren Vali Dağlı, “Haziran 2020 itibarıyla ilimizde 487 projemiz var. Projelerin 323’ü yatırımcı kurum ve kuruluşlarca gerçekleştirilen projeler. 164 proje ise belediyelerimiz tarafından yürütülen projelerdir. Projelerimizin toplam tutarı 5 milyar 132 milyon TL’dir. Bu projelere 2020 yılında 1 milyar 52 milyon TL ödenek ayrılmış durumda. Uygulama sonucuna göre bunun 247 milyon 138 bin TL’si harcanmış. Yani nakdi gerçekleşme yüzde 24’e tekabül ediyor. Bu rakamların birkaç ay öncesinde olduğunu düşünürsek normal. Pandemi sürecini de göz önüne kattığımız zaman bu gerçekleşmenin hiç de göz ardı edilmeyecek rakamlar olduğunu, asıl gelişmelerin, rakamın yılın bitiminden sonraki ilk toplantıda görülebileceğini özellikle ifade etmek istiyorum. Bunu yatırımcı kurum müdürlerimiz gayet iyi bilirler. Toplantımızda ilimiz için koordinasyonu gerektiren konulara ağırlık vereceğiz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Atakan inandim 2020-07-07 23:21:07

Samsunun birikmis parasi yusuf ziya ve demir ..gorevden alinan bir kac belediye baskanindadir onlardan alin..Samsun nefes alsin..Samsun un kurtulusu bunlardan kurtulmakla olacaktir..Niokta...

Avatar
vatantaş 2020-07-07 23:00:35

5 milyar 132 milyon yeni rakamla ne kadar az gözüküyor eski parayla 5 kat tirilyar 132 trilyon samsun yollarını altından mı yapacaksınız nede olsa zengin kent yakışır