banner388

Vali Dağlı: "Onlara acımayacağız"

Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı, net konuştu. Dağlı "Onlara acımayacağız" dedi.

Vali Dağlı: "Onlara acımayacağız"

Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı, net konuştu. Dağlı "Onlara acımayacağız" dedi.

23 Eylül 2020 Çarşamba 21:18
Vali Dağlı: "Onlara acımayacağız"

"EVDE KALMAYAN POZİTİF VAKALARA ACIMAYACAĞIZ"

 Samsun’da korona virüs denetimine katılan Vali Dr. Zülkif Dağlı, “Covid-19 şikayet hattına ihbar yağıyor. 50’nin üzerinde pozitif vakayı yurtlarda misafir ediyoruz. Evde kalmayan pozitif vakalara acımayacağız” dedi.

"MASKE VE MESAFE OLMAZSA OLMAZ"


Korona virüs denetimleri kapsamında bugün Samsun’da toplu taşıma araçlarında denetim yapıldı. Denetime Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal ve İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç katıldı. İlk olarak Cumhuriyet Meydanı İstasyonu’nda bekleyen vatandaşlarla görüşen, Vali Dağlı maske, mesafe, hijyen uyarısında bulundu. Daha sonra otobüs ve dolmuşlarda da denetleme yapan Dağlı, "Ülkemizin her yerinde olduğu gibi tüm kurumlarımız denetim halinde. İlçelerimiz de buna dahil. Burada toplu taşıma araçlarının denetimini yaptık. Genel olarak baktığımızda kurallara uyulduğunu görüyoruz. Artık olmazsa olmaz maske ve mesafe kuralına uymamız gerekiyor" diye konuştu.

"İHBAR YAĞIYOR"


Karantina kurallarına uymayan vatandaşların devlet yurtlarında zorunlu karantinada tutulduklarını söyleyen Vali Dağlı, "İnsanları tespit ettiğimiz bir Covid-19 ihbar hattımız var. Vatandaşlarımızdan akşama kadar ihbar yağıyor. Ayrıca şehirlerarası otobüslerde yakaladığımız ve uygulamalarda yakalanan vatandaşlarımız oluyor. HES kodunun bu konuda çok fazla faydası var. Bunların tespitinden hemen sonra Münevver Ayaşlı Devlet Yurdu’na yerleştiriyoruz. Şu anda 50’nin üzerinde kişiyi yurtlarda misafir ediyoruz. Bu konuda tereddüt etmiyorum ve kesinlikle acımayacağız. Bunu arkadaşlarımız bilsinler ve onları orada zorunlu bir karantinaya tabi tutuyoruz. Bu konuda tereddüt etmiyorum ve kesinlikle evde kalmayan pozitif vakalara acımayacağız. Aksi takdirde bu tür pozitif vatandaşlarımızın bu şekilde piyasada dolaşması çok sakıncalı. Bulaş riskini çok fazla arttırıyor. Vatandaşlarımızın özellikle dikkat etmelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adam 2020-09-23 22:51:32

Çatalarmut Mahallesi Sülün Kuşu etrafında ki insanlar ve işletmele4de sisyal mesafe hakgetire. Maske takmayan sayisi takanin 3 katı...

Avatar
ATSIZ 2020-09-23 23:16:14

Helâl olsun Sayın Valim. Budur.

Avatar
osb 2020-09-24 08:12:12

sayın vali beyi akşam iş çıkışlarında bekliyoruz denetime lütfen.. tabi cesaret edip girebilirse tramvaydan içeri

Avatar
Susma 2020-09-24 13:58:24

O tranvay acaba bilinclimi bosaltildi ben daha dun kactane tranvaya binmedim kalabalik diye dolmuslara ancak kontrol edin hadi denetimi tranvaylara