banner388

Vali Dağlı'dan kritik uyarı!

Vaka sayısında Türkiye şampiyonu olan Samsun için Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı uyarıda bulundu.

Vali Dağlı'dan kritik uyarı!

Vaka sayısında Türkiye şampiyonu olan Samsun için Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı uyarıda bulundu.

26 Mart 2021 Cuma 15:05
Vali Dağlı'dan kritik uyarı!

Korona virüsü (Kovid-19) salgının en çok etkilediği illerden biri Samsun, risk haritasında çok yüksek riskli il olarak dikkat çekiyor. Normalleşmeye en uzak il olarak dikkat çeken Samsun’da Vali Zülkif Dağlı, virüsün yayılım hızının düşürülmesi için var güçleriyle çalıştıklarını dile getirerek, karantinada olması gereken pozitif vakaların da her gün evlerinde değişik zamanlarda denetlendiğini ifade etti.

POZİTİF VAKALAR DIŞARIDA GEZMESİN

Bazı pozitif vakaların sokakta yakalandığını belirten Vali Zülkif Dağlı, “İlimizdeki vaka rakamları hala devam ediyor maalesef. Şu anda da salgınla mücadelemiz devam ediyor. Vatandaşımızın duyarlılığını arttırmaya çalışıyoruz. En önemli konu ise yine temaslıların söylenmemesi bizim en önemli sorunumuz. Onlar hala çok büyük risk taşıyor. Pozitif vakaların da hala ortada geziyor olması risk taşıyor. Dün yine 4 tane pozitif vakamızı emniyet ekiplerimiz yakaladı. Çağrıda bulunuyoruz, vatandaşlar kesinlikle temaslıları söylesinler. Pozitif vatandaşlarımız da dışarıda gezmesinler. Bu bizim için şu andaki en önemli sorun” dedi.

GÜNDE 2 BİN KİŞİ EVİNDE KONTROL EDİLİYOR

Karantinadaki kişilerin kontrollerinin her gün farklı zamanlarda yapıldığına dikkat çeken Vali Dağlı, şunları söyledi:
“Taziyelere katılımı çok sıkı bir şekilde denetliyoruz. Taziyelerde de bu duyarsızlığa karşı gereken önlemleri almaya başladık. Ayrıca HES kodu denetimleri 4 aydır ilimizin 3 ana giriş noktasında devam ediyor. Kırsaldan ilçelerimize olan girişlerde eskiden köy olan mahallelerde de denetimlerimiz devam ediyor. Denetimler sıkı bir şekilde devam edecek. Günlük 2 bin dolayında vatandaşın karantina kurallarına uyup uymadıklarının kontrollerini evlerine giderek yapıyoruz. Kesinlikle günde bir defa değil değişik zamanlarda şaşırtmalı olacak şekilde denetimleri yapıyoruz. Bunu vatandaşlar bilsinler. Örneğin sabah emniyet mensupları gidiyor, öğlen sağlıkçılar, öğleden sonra da jandarma ekiplerimiz kontrol ediyor. Bu denetimler farklı zamanlarda sıklıkla devam ediyor. Evinde olmayanları da Münevver Ayaşlı Yurdu'na yerleştiriyoruz. Pozitif vakaların dışarıda olduğunu duyan veya gören vatandaşlarımız 112’ye ihbarda bulunsunlar. Evde toplu buluşmalar olduğunda örneğin doğum günü kutlaması yapıldığı zaman bizlere mutlaka haber versinler. Onlara gerekli cezaları yazıyoruz."
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ramazan 2021-03-26 15:22:05

İlk önce kongre Fotorafına bakın sayın valim

Avatar
Can 2021-03-26 22:58:12

Valilik ve il hıfzıssıhha ne yapıyor merak ediyorum yönetmek ve yasak çıkarmak denetim yapmak bu kadar zor olmamalı

Avatar
demir ak 2021-03-26 23:50:06

kim bakacak o koranali kongrelere.. o fotograflara ..vali bizim vali..:))

Avatar
HASAN 2021-03-26 16:26:52

Sayın Valim kamuda 60 yaş üstü insanları halen idari izinli saymıyorlar. Bunada el atarmısınız.

Avatar
55 2021-03-26 19:20:27

Uyarı uyarı uyarı başka hiç bir şey yok. İnsanlar kendi önlemini almıyorsa siz daha sıkı önlemler almalısınız. yasak koymak çok mu zor? +60 yaş üstüne yasak koyun sokaklarda kuru kalabalık yapıyorlar.

Avatar
Xxx 2021-03-26 20:32:46

Bize mi şikayet ediyorsun anlamadım.Bu durumda bu halde ise sizinde bı iş bilmezliginiz var herhalde.

Avatar
HALKTAN BİRİ 2021-03-27 10:03:18

kanun kural yasa neden var insanlar kendi adaletini kendi kanununu koymasın diye belirli kural yasa ve cezalarla sınılandırılmış.koydugun yasak aldıgın tedir yetersizse bunda sağlık il müdürlüğü hıfsısıha valiliğinde sucu var sayın vali bu şehrin anahtarı sende değilmi yazık doktora hemşireye gerçekten hasta olup yatacak yer bulamayan hastaya yapın da bişeler yapın kapatın her sokakda polis olsun pazar günü yasak var sözde yollar otoban gibi aksamları millet elini kolunu sallayarak ev gezmelerine gidiyor.yeter artık ya bunaldık

Avatar
mustafa 2021-03-27 10:22:16

samsun da acilen 15 günlük tam kapanma kararı alman gerekiyor sayın vali...insanları şikayet etme sadece görevini ve gereken neyse onu yapın..