banner388
banner390
banner410
banner408

Vali Dağlı'dan çok önemli uyarılar! 

Samsun Valisi Zülkif Dağlı taziye ziyaretlerinin yapılmaması uyarısında bulunarak, "Kurallara uymayanlar maalesef bizi kırmızıda sabitledi. Taziyeler telefonla da yapılabilir. Cenazelere 30 kişiden daha fazla katılım olmasın" dedi.

banner269

Vali Dağlı'dan çok önemli uyarılar! 

Samsun Valisi Zülkif Dağlı taziye ziyaretlerinin yapılmaması uyarısında bulunarak, "Kurallara uymayanlar maalesef bizi kırmızıda sabitledi. Taziyeler telefonla da yapılabilir. Cenazelere 30 kişiden daha fazla katılım olmasın" dedi.

19 Mart 2021 Cuma 15:04
Vali Dağlı'dan çok önemli uyarılar! 

Türkiye’de nüfusa oranla en çok vaka sayısına sahip olan Samsun’da İngiliz mutant virüs hızla yayılıyor. Samsun’da bir cenazeye katılanlar arasından 20 kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından, mahallede yaşayanlar ve taziye ile bağlantılı olduğu düşülen yaklaşık 150 kişiden daha test numunesi alınmış, toplam 100’e yakın kişinin test sonucu pozitif çıkmıştı. Samsun Valisi Dağlı, Samsunlu vatandaşlara taziye ziyaretleri konusunda uyarılarda bulundu.

TAZİYELER KATILIM İSTEMİYORUZ

Bir cenazeden 100’e yakın kişiye Kovid-19 bulaşmasını da değerlendiren Vali Zülkif Dağlı, “Özellikle hafta sonları olmak üzere birkaç aile bir evde kesinlikle bir araya gelmesin. Bunu yapmasınlar. Bunun en fazla zararının kendilerine olduğunu bilsinler. Ayrıca cenazeler 30 kişi ile sınırlandırıldı. Kesinlikle cenazelere daha fazla katılım olmasın. Taziyeler bizim için çok daha riskli. Kapalı ortamlarda yapıldığı için taziyelerin bu dönem için ertelenmesini istiyoruz. Uzaktan telefonla da taziye yapılabilir. Bu manada kesinlikle taziyelere katılımın olmasını istemiyoruz” dedi.

KURALLARA UYULMAMASI BİZİ KIRMIZIDA SABİTLEDİ

Denetimlerin sıklıkla devam ettiğini de ifade eden Samsun Valisi Zülkif Dağlı, “Pandemi ile mücadele ediyoruz. Özellikle cenazelerden ve taziyelerden olan bulaşın çok fazla olduğunu ifade etmiştim. Denetimlerimiz devam ediyor. Tüm ekiplerimiz sahada tematik denetimleri devam ettiriyor. Bugün yine 5 bin 500 personelimiz sahada denetim yapıyor. Ben de denetimlere katılıyorum. Sahadayız ve sahaya basmaya devam ediyoruz. Bu konuda Samsunlu hemşehrilerimizin desteğini özellikle istirham ediyorum. İnşallah bu mücadeleyi hep birlikte kazanacağız. Genel olarak kurallara uyan büyük bir hemşehri kitlemiz var ancak arada kurallara uymuyorlar, maalesef bizi kırmızıda sabitledi şu anda. İnşallah bu çabalarla bir müddet sonra durumumuzun iyileşeceğini düşünüyoruz. Onun için çalışıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
55 2021-03-19 18:59:59

Sayın vali sadece kırmızı değil
Türkiyede 1.'yiz.
Esnek çalışmaya derhal geri dönülmeli
Sokaklarda maske denetimi yapılmalı.
Toplu taşımadaki yığılma mutlaka engellenmeli

Avatar
HALK 2021-03-20 14:04:16

bunları vatandaşlara söyleyen siyasiler ne hikmetse kendileri cenazelerde tıklım tıklım,kongrelerde tıklım tıklım ama soran olursa coronanın bitmesini vatandaş engelliyor..tamam haklısınız