banner388

Uunutulan o sanat Samsun’da yeniden şekilleniyor

Unutulmuş el sanatları arasında yer alan cam üfleme sanatı Samsun’da yeniden vücud buluyor.

Uunutulan o sanat Samsun’da yeniden şekilleniyor

Unutulmuş el sanatları arasında yer alan cam üfleme sanatı Samsun’da yeniden vücud buluyor.

14 Temmuz 2017 Cuma 10:31
Uunutulan o sanat Samsun’da yeniden şekilleniyor

Samsun Haber - Çocuk yaşlarında mesleğe ilk adımını atan Ersin Erdem, ateş kullanarak erittiği cama nefesiyle şekil veriyor. 

Cama hayat veren Erdem, hobi olarak başlamış olduğu işi şimdilerde meslek edinmiş durumda. Öyle ki ekmeğini buradan kazanıyor.

9 yıldır bu mesleği yapıyor

İlk zamanlar merak duygusunun ön planda olduğunu belirten Erdem, sonraları işi çok sevmeye başlıyor. Ersin Erdem, El sanatlarıyla uğraşmak hoşuma gidiyordu. Vaktimi bu şekilde değerlendirmek istedim. Hat sanatı olsun, resim ve çizim işleri olsun birçok sanatla da uğraşıyorum. Sonra bu cam üfleme sanatını meslek edindim. Tam 9 yıldır bu mesleği yapıyorum.

Cama çeşitli şekiller veriyor

Bazen bu sanatın insanı bezdiren zorlukları oluyor. Bir anlık dikkatsizlik sonucunda elini yakabiliyorsun veya cam elini kesebiliyor. Tabii ufak tefek aksilikler olsa bile yine de keyif veriyor. Camlardan biblo, kolye, deney malzemeleri, at figürleri ve çeşitli hayvan figürleri çıkartabiliyoruz. Genelde Samsun’a özgü olduğu için at figürlerini renkli renkli çıkarmaya çalışıyoruz. Bu eserleri hediyelik eşya olarak da satıyoruz. Vatandaşların da son zamanlarda bu sanata olan ilgisi biraz olsun artmış durumda. Dışarıdan gelen turistlerde sanatı bildikleri için ilgi gösteriyorlar” dedi.
 

Son Güncelleme: 14.07.2017 10:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.