banner388

Usta, Yörükler'deki Yıkımı Meclise Taşıdı

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkımına başlanan ve bölgede çok büyük tepki toplayan Yörükler halkının sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

Usta, Yörükler'deki Yıkımı Meclise Taşıdı

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkımına başlanan ve bölgede çok büyük tepki toplayan Yörükler halkının sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

05 Ocak 2017 Perşembe 10:05

İşte Erhan Usta'nın o konuşması:
"Samsun ili Bafra ilçesi Yörükler Mahallesinde Büyükşehir Belediyesi bir yıkım yapıyor. Bununla ilgili bir husus dile getirmek istiyorum. O bölgede 105 yıldır köyde yaşayan insanlar var. Bir de bu köyün yanında kurulmuş yazlıklar var. Devlet oraya her türlü elektriğini suyunu her türlü yolunu, telefonunu götürmüş. 180 tane orada ev bulunuyor. Şimdi bu evlerin bir kısmı yazlık ancak 12 ay oturan var. Bunların içerisinde 3 tane şehit ailesi var. Aslında burada geçmişte bir hata yapılmış. İdarenin bir yanlış işlemi var. Burada 25 yıl önce o zaman ki idarecilerin tavsiyesi ile kaçak yapı tutanağı tutulmuş. Bana göre bir işlem hatası. Yargıda aslında buna böyle bakıyor. O gün bu insanlardan para alınmış. Hiç sorun olmamış ama yıllar sonra Büyükşehir Belediyesi buradaki binaları yıkmak istiyor. Burada oturanlar da aslında, devlet memurluğu yapmış, devletine milletine bağlı, bütün Karadeniz insanı gibi insanlarımız. Burada yıkım için gelmiş jandarmanın önüne geçemiyorlar. Onu bile beceremiyorlar. Asker, jandarma girme buraya deyince bunlara sarılıp, böyle ağlayan Anadolu insanı. Bunları Büyükşehir Belediyesi ciddi oranda mağdur ediyor. Konu mahkemeye intikal ediyor. Türkiye`de mahkemeler tam bir kepazelik. Tam ifadesi bu bence... Orada gidiyor vatandaş, yürütmeyi durdurma kararı alınıyor. Büyükşehir Belediyesi avukatları gidiyor, baskı yapıyor, akşamı da kararı değiştiriyorlar. Mesela bir başka hakim tedbir kararı veriyor, hemen gidiliyor o tedbir kararı kaldırtılıyor. Tam saçma sapan bir süreç yürüyor. 19 Mayıs Belediyesi yazılı olarak cevap veriyor orada oturan birine diyor ki, "Ben burada koruma planı yapacağım" diyor, Büyükşehir Belediyesi ona da engel oluyor. Yani iş çözülmeye çalışılıyor fakat hukuk yok, idare bir tuhaf hareket ediyor. İşin garip tarafı iş Danıştayda... Orada vatandaş sadece şunu söylüyor. Danıştay`ın kararı beklensin. Bir de istinaf Mahkemesinde bir karar var. Bu kararlarda yıkılmasına müsaade edilecekse yıkılsın. Bu kararlar olmadan bu yıkım işleri durdurulsun. Vatandaşın da bizim de talebimiz budur."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mağdur 2017-01-05 12:40:54

Artık bu yıkımın duracağından ümidimiz kesildi.Bu adalet herkese lazım.İnşAllah daha kötü olmaz.Siyasi güç bizde çok baskın adalette ona çalışıyo hukukta bize geçmiş ola.Yıkım kararı diye kendi kafalarına göre Watsaptan bi karar gösterip yıktılar.Olsun yanımızda gördüğümüz dostlar ferahlattı Samsun haber gibi.