banner388

Usta: “Taşeron işçilere karşı sözümüzü tutmalıyız”

Samsunhaber.com’un yayına katılan MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, taşeron işçilerin kadro sorununa değindi. Usta, taşeron işçilere söz verildiği gibi kadro verilmesi gerektiğini söyledi.

Usta: “Taşeron işçilere karşı sözümüzü tutmalıyız”

Samsunhaber.com’un yayına katılan MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, taşeron işçilerin kadro sorununa değindi. Usta, taşeron işçilere söz verildiği gibi kadro verilmesi gerektiğini söyledi.

30 Ekim 2017 Pazartesi 18:19

Samsun Haber Samsunhaber.com Haber Müdürü Nevin Aydoğan’ın sorularını cevaplayan Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, uzun zamandır kalıcı bir çözüm bekleyen taşeron işçiler ile ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu.

Usta: “Her Yerde Taşeron Sorunu İle Karşılaşıyoruz”

Usta, “Böyle bir anda yenilikçi, mucizevi bir çözüm buldum zannediyorlar. Sonra bu bir yerde tıkanıyor. Devletin normal şartlarda işini görecek insanları kadrolu alması lazım. Eskiden böyleydi bu. Devletin temizlik işleri yapan hatta hastanelerde röntgen çekimlerini falan firmalar üzerinden yapmaya başladılar. Çünkü Maliye Bakanlığı kadroları sıktı. Kadroları sıkınca bu tarafı serbest bıraktı. Eskiden kadrolu alınarak 1 işçinin yapacağı iş için şimdi 2 işçi yapmaya başladı. Bu sefer de iş hizmet alınımında taşeron krizine döndü. Rakamlar büyüdü. 600-700 bin insan var bu alanda. Siyaseten sıkıntılı ve cazip bir alan haline geldi. Bütün siyasi partilerde ‘kadro vereceğiz’ diye beyannamelerinde yer verdiler. İktidar partisi de bunu vadetti.  Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz de vadettik. Çünkü gittiğimiz her yerde bu sorunla karşılaşıyoruz. Mecliste de bunu söyledim. Dört siyasi partide bunu vadetti. Sorun da ortada duruyor. Sözümüzü tutmamız lazım” dedi.

“KPSS Sisteminden Herkes Memnundu”

Taşeron işçilerin durumu ile ilgili yapılması düşünülen değişikliği eleştiren Usta, “En son geldiği noktada özel statü verelim dendi. Özel statü ne? Ne devletin elemanı, ne taşeron… Hiç öyle bir şeye gerek yok. Bizim söylediğimiz gibi bunlara devletin söz verdiği gibi kadro verilmesi lazım. Bundan sonra iş alımı yaparken kurallar içerisinde, devlet sistemi içerisinde eleman alınması lazım. Başka zamanda oldu. Sınavları baypas etmek için sözleşmeli eleman alınıyordu. Devlete eleman almanın bir sistemi vardı ve herkes bundan da memnundu. Milliyetçi Hareket Partisi’nin koalisyon ortağı olduğu dönem getirildi KPSS sistemi. Eskiden adamını bulan devlete giriyordu. Garibansanız ve adamınız yoksa işe giremiyordunuz. Bu sisteme Milliyetçi Hareket Partisi’nin koalisyon ortağı olduğunu süreçte son verildi. Belli bir sürede bu devam etti” diye konuştu.

Usta: “Sözleşmeli Alıyorsun; Kendi Siyasi İdeolojine Göre Seçiyorsunuz”

Devlete çalışan alınırken uygulanan KPSS sisteminin zaman içerisinde aşındırıldığını söyleyen Usta, “Şimdi yine adamı bulursan işe giriyorsun bulamazsan giremiyorsun. Veya devlete almayıp taşeron alıyorsun sonra bunlara kadro vermeye çalışıyorsun. Sözleşmeli alıyorsun; kendi siyasi ideolojine göre seçiyorsun. Sonra bunlara toplu olarak kadro veriyorsun. Bunların hepsi yanlış şeyler. Devlete eleman alınmanın bir usulü vardır ve bu usule göre alınması lazım” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
TAŞERON İŞÇİ EMEKLİSİ 2017-10-31 11:15:50

SAYIN VEKİLİM ERHAN USTA . KAMUDA 1 MİLYON TAŞERON VAR. YÜZDE 30 ÇALIŞMADAN MAAŞ ALIYOR. İŞİNİ YAPMIYOR.. KADRO ZIRHINA BÜRÜNÜNCE YÜZDE 50 ÇALIŞMAYACAK.İŞE GELMEYECEK. ÖZELLİKLE BELEDİYELERDE .. SONRA YENİ İŞÇİ İHTİYACI OLUNUNCA KADRO BEKLENTİ OLMAYACAKMI. BENCE KAMUDA TEK MAAŞ OLSUN TAŞERON İŞÇİLER İÇİN 1800,2000 TL ARASINDA MAAŞ ,İKİ BAYRAM BİR MAAŞ İKRAMİYE OLUN. ÜÇ YIL SÖZLEŞME YAPILSIN. EN DOĞRU BU .. KAMUYA AĞIR YÜK VURMAYA HAKKI YOK.. GEÇMİŞTE BU ŞEKLİDE KADRO VERİLDİ.. KİMSE ÇALIŞMADAN İŞE GELMEDEN EMEKLİ OLDULAR.