banner388

Usta: “Biri bu belediyeyi durdurmalı!”

Samsunhaber.com’a konuşan MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Gülsan Sanayi Sitesi’nde hukuksuz bir süreç olduğunu belirterek bununla mücadele edeceklerini söyledi.

Usta: “Biri bu belediyeyi durdurmalı!”

Samsunhaber.com’a konuşan MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Gülsan Sanayi Sitesi’nde hukuksuz bir süreç olduğunu belirterek bununla mücadele edeceklerini söyledi.

30 Ekim 2017 Pazartesi 15:19

Samsun Haber -  Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Samsunhaber.com’u ziyaret etti. Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şencan ve Samsunhaber.com çalışanları ile bir süre sohbet eden Usta, daha sonra Samsunhaber.com Haber Müdürü Nevin Aydoğan’ın moderatörlüğünü yaptığı programda kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Usta, meclisteki çalışmalarından ve Samsun’un sorunlarından bahsetti.

Uzun zamandır Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılması gündemde olan Gülsan Sanayi Sitesi hakkında geçtiğimiz günlerde TBMM’ye önerge veren MHP Grup Başkanvekili Usta, verdiği önerge hakkında açıklamalarda bulundu.

Usta: “Birisinin durdurması lazım bu belediyeyi”

Gülsan Sanayi Sitesi esnafını gezerek sorunlarını dinlediğini söyleyen Usta, “Gülsan’da yapılmak istenenle alakalı olarak mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararı var. Bunan Fakat yürütme durmuyor. Yani hukuksuzluk var.  O yüzden Meclis’e taşıdık. Birisinin durdurması lazım bu belediyeyi.  Mahkemeye kararına rağmen yıkımla ilgili faaliyetlere devam ederseniz olmaz” dedi.

Usta, “Orada bir iş yerini birden fazla kişinin kullandığını da düşünürsek 1600 yakın esnaf var. 6000 istihdam var. Buradaki kişiler doğru bir alternatif sunulmadan buranın kaldırılması gündemde. Temel sorun bu. Söylenenler nedir; ‘Burası şehrin içinde kaldı, çirkin bir görüntü var’ Bu kabul edilebiliriz ama buradaki esnaflara ciddi bir alternatif sunmak lazım. Bu alternatifi sunarken de şuna dikkat etmek gerekiyor. Buradaki esnafın yüzde 25’i mülk sahibi ve kendi dükkanında çalışıyor. Yüzde 75’i ise kiracı durumunda. Alternatif olarak sunulan şeyler genelde mülk sahiplerine ilişkin oluyor. Kiracılar ne olacak peki? Binin üzerinde kiracı konumunda esnaf var. Bunlar fevkalade geliri olan insanlar değil. Türkiye’nin ekonomik koşullarında zar zor ayakta durmaya çalışıyorlar. Bunların tezgahların tamamen dağıtılması, oradaki istihdamının bitirilmesi olacak şey değil. Bu durum Samsun’un zaten sıkıntılı olan ekonomisini iyice sıkıntıya sokacaktır” diye konuştu.

Usta: “Meclis Önergeyi Kabul Etse Çok Güzel Olacaktı”

Gülsan Sanayi Sitesi ile ilgili mahkeme kararlarını hatırlatan Usta, mahkemeler kararlarından ardından izlenen yolun çirkin ve adil olmayan bir durum olduğunu belirtti. Usta, “1/50 000’lik bir plan yapılıyor. Bunun üzerine esnaf mahkemeye gidiyor. Mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıkıyor. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdikten sonra 150 tane gibi spesifik dükkanlar için kararlar çıkartılmaya başlanıyor. Onlar yapılırken de bence hiç adil değil hatta çirkin bir durum. Malının peşine düşemeyecek, sahibi yurtdışında olan veya çok varisli olan iş yerlerine karşı davalar açılıyor, kamulaştırma yapılıyor.  Çünkü onların işi takip edecek kimsesi yok. Orada bir iş yeri var, bir kiracı var ama bu durum onları ilgilendirmiyor, onların yerine mülklerini alma var. Sizi buradan alıp başka yere taşıyoruz denilse zaten bu iş farklı şekilde olur. Şimdi tamamen yerleri satın alınıp, orayı bozmak gibi bir noktaya geliyor. ‘İşi takip edemeyecek birinin üzerinden mahkeme kararı çıkarttırılırsa diğerlerine emsal olur’ düşüncesi üzerinden gidiyor iş. Buna rağmen mahkeme kararları var. Bunların hiçbirisi de dikkate alınmayınca meclise taşıyalım dedik gündem oluşturmak için. Tabii mecliste Adalet ve Kalkınma Partisi’nin oyları ile reddedildi. Meclis bunu kabul etmiş olsa çok güzel olacaktı” şeklinde konuştu.

Usta: “Cami Yıkıp Cami Yapmanın Bir Mantığı Yok”

Türkiye ve Samsun için istihdamın önemine vurgu yapan Usta, “Oraya yeşil alan yapılacakmış. Her yerde yeşil alanlar kesiliyor, inşaat yapılıyor. Burada dönen bir çark var. Bir ticaret var. Burayı boşaltıp, alternatif göstermeden yeşil alan yapmak anlaşılır şey değil. Veya orada protokol camii yapılacak deniliyor. Orada bir camii var zaten. Camiyi yıkıp cami inşaat etmenin, 6000 insanı mağdur etmenin bir mantığı var mı? Bu nerden bakarsanız bakın yanlış bir şeydir. Bunun durdurulması lazım. Hukuk mücadelesi sürüyor. Biz de siyasi olarak elimizden geleni yapmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 30.10.2017 17:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
KILIÇ 2017-10-30 22:04:01

ATAKUM ADNAN MENDRES BULVARINDA DA HUKUSUZLUK VAR KAZANILAN
MAHKEME KARARINI SENELERDİR YOK SAYDILAR.İŞGAL EDİLEN BAHÇELE
RİMİZİN BAR OLMASINA GÖZ YUMDULAR

Avatar
KAAN TÜRK 2017-10-31 10:13:02

İnsanlar tabiki mağdur olmasınlar ancak; şehrin kalbinde bu çirkin oluşum artık oradan kalkmalı.