banner388
banner390
banner410
banner408

Usta Belgesi Olmadan Berber Oluyorlar

Samsun'un Berberler Odası Başkanı olan Zabit Pilan, berberlerin en önemli sorununun, usta belgeleri olmadan iş yeri açmakta olan yabancı uyruklu berberler olduğu dile getirdi.

banner269

Usta Belgesi Olmadan Berber Oluyorlar

Samsun'un Berberler Odası Başkanı olan Zabit Pilan, berberlerin en önemli sorununun, usta belgeleri olmadan iş yeri açmakta olan yabancı uyruklu berberler olduğu dile getirdi.

08 Ağustos 2016 Pazartesi 15:33
Usta Belgesi Olmadan Berber Oluyorlar

Türkiye’de 11 senedir üst üste pazar günlerinde tatil yapan tek oda başkanlığı olan ve aynı zamanda yabancı isimlere savaş açarak gündeme oturan Samsun'un Berberler Odası, bu defa da sığınmacıların usta belgeleri olmadan açmış oldukları berber dükkanına savaş açtı. Berberler Odası Başkanı Pilan, belirlenmiş olan 3 iş yerini gerekli yerlere şikayet etmiş olduklarını belirtti.
Yabancı uyrukluların da usta belgesiz bir şekilde dükkan açmalarının Türk berberlerince olumlu olarak  karşılanmamış olduğunu da belirten Zabit Pilan, “En büyük sorunumuz, usta belgeleri olmadan iş yeri açmış olan berberler. Çok fazla sığınmacı berber var. Bu kişilerin kalfalık ve çıraklık yapmaları için gereken kolaylık sağlanabilir.  Fakat ustalık belgeleri olmadığı sürece dükkan açmalarına izin vermem. Şimdi 3 tane sığınmacı belgeleri olmadan dükkan açmış bulunmaktalar. Bu kişiler vergi levhalarını çıkarmış ve çalışmalarını sürdürmekteler. Geçmiş olduğumuz zamanlarda 3 tane sığınmacının berberini belirledik. Bunları kişileri konuşup ikna ederek dükkanları kapatmaları kararlaştırdık. Berberlerin yanlarında kalfa olarak çalışıyorlar. Yabancıların, ustalık belgesi olmadan dükkan açmaları meslektaşlarımızı rencide etmekte. Orantısız rekabet oluşup, kaliteyide düşürmekte. Berberlerin, sakal tıraşı fiyatına saç-sakal tıraşı yapmalarından utanç duymaktayım. Bu arkadaşlarımızın kalfa olarak  çalışmaları en sağlıklısı olacak. Bu konu ile ilgili şikayetlerimizi gereken yerlere bildirdik. Cevaplarını bekliyoruz” dedi.

''KUAFÖRLERDEN HAFTA TATİLİ DESTEĞİ''
Kuaförler hafta tatili yapmak istemelerini olumlu bir şekilde yanıtlayan Pilan, “Kuaförler ile biz berberler, bir elmanın yarısıyız. Bizler nerdeyse 11 senedir, berber olarak pazar günü tatil yapıp o gün kapalıyız. Eğer onlar da aynı şekilde haftanın 1 günü tatil yapabilirlerse onları tebrik ederim. Bu sayede onlarda saygınlık kazanacaktır. Onlarda insan. Kuaförlerin de haftanın 1 günü tatil yapmak hakkıdır. Bu konu üzerindeki kararlarını umarım böyle tutumlu sürdürürler” diye konuştu.
 

Son Güncelleme: 08.08.2016 16:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.