banner388

Urhal: Siber suçlarla mücadele timleri kuruldu, sanal devriye görevde

Samsun İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, gelişen teknolojiyle birlikte yeni suç türlerinin de ortaya çıktığını belirterek siber suçlarla ilgili geniş çaplı önlemler aldıklarını söyledi

Urhal: Siber suçlarla mücadele timleri kuruldu, sanal devriye görevde

Samsun İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, gelişen teknolojiyle birlikte yeni suç türlerinin de ortaya çıktığını belirterek siber suçlarla ilgili geniş çaplı önlemler aldıklarını söyledi

26 Mayıs 2021 Çarşamba 13:10
Urhal: Siber suçlarla mücadele timleri kuruldu, sanal devriye görevde

YENİ SUÇ TÜRLERİ OLUŞTU

Samsun Haber'i ziyaret eden Samsun İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Samsunhaber.com Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yazıcı ve imtiyaz sahibi Erdal Şencan ile bir süre sohbet etti. Emniyetin siber suçlarla mücadelede önemli adımlar attığını belirten Urhal, gelişen teknolojiyle birlikte yeni suç türlerinin de ortaya çıktığını söyledi. 

SİBER SUÇLARLA MÜCADELE

İl Emniyet Müdürü Urhal şunları söyledi: "Gelişen ve değişen koşullar suç ve suçlulukla mücadelelerin boyutlarını da değiştirmiş, özellikle teknolojik gelişmeler temelinde son dönemde bilgisayar kullanımından kaynaklanan yeni suç türleri ortaya çıkmıştır. Bu suç türleri ile etkin mücadele yapmak üzere Emniyet Teşkilatı bünyesinde yeni birimlerin kuruluşu yapılmıştır. Bu birimlerden birisi de Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri olmuştur.

SANAL DEVRİYE FAALİYETLERİ

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz bünyesinde Siber devriye oluşumu mevcut olup, bu birimlerce sosyal medya üzerinde milli ve manevi değerlere saldırı ile sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsel istismar, müstehcenlik veya bölge farklılığına dayalı yapılan hakaret ve saldırılar ile korku ve panik oluşturarak kamu düzenini bozan, gündem ile ilgili konularda toplumda infial oluşturabilecek paylaşım yapan hesapları , konusu suç teşkil eden tüm konularda gerekli çalışmaları ve tespitleri yapmak amacıyla 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütülmektedir.

SİBER SUÇLAR GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün faaliyete geçtiği tarihten itibaren, istatistiklere bakıldığında yıllara göre siber suçlarda bir artış olduğu görülmektedir. 2019 ve 2020 yıllarının değerlendirmesinde, 2020 yılında bir önceki yıla göre %10 luk bir artışın, 2020 yılı 2021 yıllarının son beş aylık verilerine bakıldığında ise 2021 yılının ilk beş ayında %38’lik bir artış olduğu görülmektedir.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Önleme Büro Amirliği (Sanal Devriye) 24 saat esasına göre faaliyetlerine devam edilmektedir. Sanal Devriye görevlilerimizce; Şube Müdürlüğü görev alanına giren suçların önlenmesine ilişkin açık kaynaklarda araştırma yapılıp, bilgi, veri ve istihbarat toplanarak, tespit edilen konular hakkında rapor düzenlenmektedir. Akabinde Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığına, ilgili makam ve birimler ile Cumhuriyet Başsavcılığına gereği yapılmak üzere gönderilmektedir.

VATANDAŞLAR BİLGİLENDİRİLİYOR

Bunun yanı sıra; önleyici hizmet faaliyeti anlamında gerek kurum içi gerekse kurum dışı seminer, eğitim vb. faaliyetler ile İçişleri Bakanlığımız tarafından başlatılarak faaliyete geçirilen SİBERAY projesi kapsamında, personel ve vatandaşlara yönelik eğitim, seminer, bilgilendirme ve broşür dağıtımı ile ulusal kanallarda röportajlar yapılmakta, Emniyet Müdürlüğümüz sosyal medya siteleri üzerinden afiş, broşür ve konu anlatımlı videolar paylaşılmakta, bu kapsamda bilgilendirme ve eğitim seminerleri ile online olarak zoom üzerinden eğitim ve toplantı faaliyetleri yapılmaktadır.
Pandemi sürecinde kişilerin evlerinde internet kullanımının artmasıyla siber ortamda oluşabilecek suç işleme potansiyelinin de arttığı gözlemlenmiştir."


 

Son Güncelleme: 26.05.2021 13:23
Anahtar Kelimeler:
ömer UrhalSiber Suç
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş 2021-05-26 16:19:49

çok isabetli bir karar olmuş. tebrik ederim emniyeti.

Avatar
CANBULAT 2021-05-26 15:30:22

SİBER SUÇ NEDIR BENIM GIBI BILMEYENLER ICIN BIR TANIM YOK MESELA???