banner388
banner390
banner410
banner408

Üreticiler Şikayetçi

Bafralı tarım üreticileri ürünlerinin marketlerde yüksek fiyatla satılmasından rahatsızlar

banner269

Üreticiler Şikayetçi

Bafralı tarım üreticileri ürünlerinin marketlerde yüksek fiyatla satılmasından rahatsızlar

07 Ocak 2017 Cumartesi 09:46
Üreticiler Şikayetçi
Türkiye’nin ve bölgenin en verimli tarım alanlarından biri olan Bafra Ovası’ndan bir çok ürün yetiştirilip ülkenin her bölgesine transferi sağlanıyor.

Bafra’da bu yıl verimin yüksek olduğu söylenirken üreticilerin şikayetçi olduğu bir durum söz konusu. O da ürünlerin market ve pazarlarda yüksek fiyattan alıcıya sunulması.

Bafra’da kışlık sebze üreticisi ve komisyoncusu Murat Şahin, kışlık sebzede ihracatın olmadığını, ufak çapta Gürcülerin mal aldığını söyledi. Şahin, "Havaların soğuk gitmesiyle mal birikmiyor, olan mal kesiliyor. Şu anda fiyatlar iyi. Trabzon, Rize, Giresun, Ordu, Ankara, İstanbul mal alıyor, dönem dönem güneye de mal gidiyor. Fiyatlar genelde hava şartlarına bağlı. Kış sert geçerse fiyatlar iyi oluyor" dedi.

Sözlerine şöyle devam eden Şahin, "Hasada 10'uncu ayda başlıyoruz, 5'inci aya kadar her çeşit mal çıkartıyoruz. Özellikle karnabahar ekenlere söylüyorum, 8 çeşitten aşağı ekmesinler. 10 dönüm de eksen en az sekiz çeşit olmalı. Denk gelirse 2 çeşitten masraflarını alır, diğerlerini ucuz da satsa para kazanır. İstanbul'da 400 şubeli bir markete mal yapıyoruz. Bugün yüklediğimiz mal yarın tezgahlarında satışta oluyor. Büyük ulusal marketler var, onlara gönderiyoruz. Türkiye’nin her tarafına mal sevkiyatımız var" diye konuştu.
Hal ile köylünün arasında bir uçurum olmadığını belirten Şahin, "1 liralık bir malda bize 5 kuruş kalıyor. Bunu en son satan market ve pazar. Pazarcı 1 liraya aldığı bir malı 2 liraya perakende satıyor. Vatandaşı uyarıyorum. Bunlardan almasınlar, ucuz veren yerden alsınlar. Fiyat artışlarının kesinlikle halle alakası yok. Her zaman en son satan fahiş fiyatı onlar koyar. Marketler ve pazarcılar" şeklinde konuştu. 
Bafra Ovası’nda yetişen beyaz lahana 60 kuruş, kırmızı lahana 1 lira, karnabahar 1.5 lira ve brokoli 3 liradan satılıyor.
 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.