banner388

Üreticiler buğday fiyatından şikayetçi

19 Mayıs ilçesinde yer alan üreticiler buğday hasadından memnun olurken fiyatlardan ise şikayetçi oldu.

Üreticiler buğday fiyatından şikayetçi

19 Mayıs ilçesinde yer alan üreticiler buğday hasadından memnun olurken fiyatlardan ise şikayetçi oldu.

05 Temmuz 2017 Çarşamba 10:41
Üreticiler buğday fiyatından şikayetçi

Samsun Haber - Hasat zamanı geldi, buğdaylar biçer döver ile hasat edilmeye başlandı. Tüm üreticiler gerçekleşen hasattan memnun sorun ise buğdayın fiyatında yer alıyor.

5 yıl önceki fiyatından 10 kuruş fazla

Buğday veriminin iyi olsa da fiyatlarında problemler olduğu söylenirken 5 yıl önceki kilogram fiyatından sadece 10 kuruş daha fazla olarak 85 kuruştan piyasada olması üretici nezdince istenilmeyen bir durum olarak yer alıyor.

Konuyu değerlendiren 19 Mayıs Ziraat Odası Başkanı Bayram Konuş, gübre ve akaryakıt fiyatlarının yüksek, buğday fiyatlarının ise düşük olması durumunun üretici nezdinde zorluklar oluşturduğu yönünde.

Konuş,  ‘’15 yıl önce ilçemizde çok büyük tütün üreticilerimiz vardı. Fiyatların böyle dengesiz oluşundan yaklaşık bin 500 tütün ekicisinden şu anda 15 tütün ekicisi ancak çıkabilir. Tüccarlar tütün üreticisine kilogramına 25 lira teklif ederken yine de tütün üreticisi tarlasına tütün ekmiyor. Buğday üreticisi de bir gün aynı tütünden uzaklaştığı gibi buğday üretmekten de uzaklaşacaktır. Buğday tütüne hiç benzemez. Ekmek insanın temel gıdasıdır. Ülke olarak buğday ithal eden ülkeyiz. Buğday ithalatından mutlaka uzaklaşmalıyız. Buğday üreticisine gübre, mazot desteği ve ürün desteğinin yükseltilmesinin gelecek için çok yerinde karar olacağı kanaatindeyiz. Biz üretmezsek dünya aç kalır” dedi.
 

Son Güncelleme: 05.07.2017 18:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.