banner388

Unkapanı Kültür ve Yaşam Merkezinin temeli atıldı

Samsun'un İlkadım ilçesi Unkapanı Mahallesi'ne İlkadım Belediyesi tarafından yapılan Kültür ve Yaşam Merkezinin temeli atıldı.

Unkapanı Kültür ve Yaşam Merkezinin temeli atıldı

Samsun'un İlkadım ilçesi Unkapanı Mahallesi'ne İlkadım Belediyesi tarafından yapılan Kültür ve Yaşam Merkezinin temeli atıldı.

02 Haziran 2018 Cumartesi 21:37
Unkapanı Kültür ve Yaşam Merkezinin temeli atıldı

Samsun Haber-Unkapanı Kültür ve Yaşam Merkezinin temeli görkemli bir törenle atıldı. 

Temel atma törenin konuşan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok 4 yıldır belediye olarak yaptıkları işlerden bahsederek, "Bu çok önemli proje. İçerisinde çeşitli sosyal yaşam alanların olduğu bir tesis. Bu proje dev bir eser. 16 bin metrekarelik bir alan. Arsamızın etrafı fore kazıkları ile çevrilmiş. Samsunumuzda isminden bahsedilecek bir proje. Allah nasip ederse yıl başında buranın açılışını yapacağız. Bu çevredeki mahalleler kentsel dönüşüme ihtiyaç duyan mahalleler. Biz de kentsel dönüşümün ilk adımını atarak vatandaşlarımıza öncülük etmek istedik. Sağlık Bakanlığımız Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinin eski yerini Büyükşehir Belediyemize devretti. İnşallah Büyükşehir Belediyemiz de burayı kent parkı haline çevirecek. İnşallah bu bölgemiz vatandaşlarımızın nefes alabileceği bir alan olacak" şeklinde konuştu.

BİRLİK VE BERABERLİĞİ SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ

Temel atma törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, "İlkadım büyük bir ilçe. Onun için ihtiyaçları da büyük. Göreve geldiğim günden beri birlik ve beraberlik içerisinde olmaya çalışıyoruz. İnşallah Samsun'un tüm dinamikleri ile birlikte, Samsun'un önünü açacak projeleri yaparak, Samsun'un hak ettiği hizmetleri Samsun'a kazandırmak boynumuzun borcu. İnşallah hep beraber Samsunumuza hak ettiği hizmetleri yaparız" sözcüklerini kullandı.

KARAASLAN'DAN KENTSEL DÖNÜŞÜM AÇIKLAMASI

Kentsel dönüşüm bekleyen mahalleler ile ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, "Proje sayesinde şehrimiz kültürel anlamda önemli organizasyonlara ev sahipliği yapacak çok güzel bir mekanı kazanacak. Bugün burada sizlerle buluşmamızın en önemli anlamı hizmet belediyeciliğinin en önemli eserlerinden birinin şehrimize kazandırılmasıdır. Burada kentsel dönüşüm beklentisi olan mahallelerle ilgili çalışmaları en kısa zamanda yapacağız" ifadelerini kullandı.

SAMSUN ŞEHİRCİLİK ANLAMINDA GELİŞTİ

Törende Çiğdem Karaaslan'dan sözü devralan Samsun Valisi Osman Kaymak, "En başarılı hizmetlerin burada yapılarak Karadeniz'e dağılması gerekir. Bu anlamda İlkadım Belediyemize teşekkür ediyorum. Kentleşen toplumda insanlar yalnızlaşıyor. Bu anlamda insanların yalnızlığını giderecek bu tür binalara ihtiyacımız var" dedi.

900 YATAKLI HASTANENİN TEMELİ BU SENE ATILACAK

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Samsun'a yapılacak olan 900 yataklı hastaneye değinerek, "900 yataklı şehir hastanemiz inşallah bu sene temeli atılacak. Atakum'a yapılacak hastanemizin ihale tarihi belli oldu. 25 Temmuz'da ihalesi yapılacak. Tekkeköy'de de bir hastane yapıyoruz. Onun ihale tarihi ise 26 Temmuz. Sağlık alanında Samsunumuzun sorunları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada çözülecek" diye konuştu.


Konuşmaların bitmesinin ardından butona basılarak Unkapanı Kültür ve Yaşam Merkezinin temeli atıldı. Temel atma törenine konuşmacıların haricinde, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.


KÜLTÜR VE YAŞAM MERKEZİ NELER BARINDIRACAK?
 
Temeli atılan Unkapanı Kültür ve Yaşam Merkezinde 250 araçlık otopark, cadde dükkanları, hanımlar yaşam merkezi, Türk hamamı, fitnes salonu, spor salonu, nişan salonu, toplantı salonu, derslik ve düğün salonu gibi pek çok sosyal alan yer alacak.
 

Son Güncelleme: 04.06.2018 09:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet kırış 2018-06-03 11:07:27

ACABA BU RESİMDE GÖZÜKEN ARKADAŞLAR SAMSUN İÇİN NE YAPTI MERAK EDİYORUM HELEDE İLKADIM BELEDİYE BAŞKANI SYN TOK NE YAPTI İLKADIMA ACABA PARK BAHÇE DIŞINDA MERAK ETTİM

Avatar
meçhul 2018-06-03 12:08:18

hala kentsel dönüşüm diyolar..

Avatar
sefer 2018-06-03 11:47:42

bu alanın altı otopark , üstü ise yeşil alan olarak değerlendirilmesi gerekirdi. samsun ilkadım için en hayırlısı bu dur.

Avatar
FERDİ AKTAŞ 2018-06-03 11:48:40

Bu kadar kültür bizi bozar, ortalık küllüye kültür merkezi hamam medrese kaynıyor buda bir yalakalık ve çevre rantıdır, madem insanları bukadar düşünüyorsunuz iş sahası açın gençleri uyuşturucudan kurtarın 70 yaşındakide bonzai içiyor 15 yaşındakide.

Avatar
cevdet 2018-06-03 11:51:54

kentsel dönüşüm hala başlayamadı samsun cek cak devam toki girsin bu işe kamulaştırsın başkasın hastane başı aynen devam bakan var ama sadece kendi konularında iş yapılıyor spor bakanı samsunlu oluyor saha gençlik merkezi yapıyor sağlık bakanı oluyor hastane yapıyor yol için ulaştırma bakanının samsunlu mu olması gerekiyor batı doğu çevre yolu ne olacak trafik samsunu bunaltmaya başladı otopark yapmıyor belediyeler yol genişletme zaten yo varsa yoksa çoçuk parkı 50 bin tl al çoçuk oyun araçları biraz peysaj tamam

Avatar
samsunsporlu 2018-06-04 01:24:17

bu kültür yaşam dedikleri ne acaba işsize iş evsize ev mi veriyor devamlı kültür yaşam merkezi açıyoruz gençlik merkezi açıyoruz yavv kardeşim bir tanede fabrika iş yeri açın samsunlu gençler işsiz karnı aç suç oranı istanbul u geçti. samsun un parasını çarçur etmeyin yazık çok yazıkkk

Avatar
ZEYNEP 2018-06-04 09:06:03

İlkadım Belediyesi Park Bahçe Konusunda gerçekten çok iyi, hiç bir parkta eksik yok bir sıkıntı olsa hemen müdahale ediyorlar, yöneticisi hangi başka yardımcısı ise tebrik etmek lazım

Avatar
MUHTAR ADAYI 2018-06-03 23:29:45

İLKADIM ÇOK GÜZEL HİZMETLE YAPILDI SON DÖRT YILDA...