banner388
banner390
banner410
banner408

Üniversite mezunları düşük ücretlere çalışıyor

Samsun İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Cevat Öncü, “Her yıl mezun olan on bin civarında genç meslektaşımız maalesef piyasanın altında fiyatlara çalışmak zorunda kalıyor” dedi.

banner269

Üniversite mezunları düşük ücretlere çalışıyor

Samsun İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Cevat Öncü, “Her yıl mezun olan on bin civarında genç meslektaşımız maalesef piyasanın altında fiyatlara çalışmak zorunda kalıyor” dedi.

17 Şubat 2018 Cumartesi 15:46
Üniversite mezunları düşük ücretlere çalışıyor

Samsun haberSamsun (İMO) İnşaat Mühendisleri Odası 17.Olağan Genel Kurulu, Divan Başkanı Hüseyin Tüfek ve Şube Başkanı Cevat Öncü yönetiminde gerçekleşti.

17. Olağan Genel Kurulunda önemli açıklamalarda bulunan Samsun İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Cevat Öncü, üniversite mezunlarının ucuz iş gücü piyasasında çalıştırılması konusuna değindi. Her yıl on binlerce gencin üniversitelerden mezun olduğunu vurgulayan Başkan Öncü, “Gerekli alt yapısı oluşturulmadan, popülizm uğruna açılan üniversite ve bölümlerden her yıl mezun olan on bin civarında genç meslektaşımız maalesef piyasanın altında fiyatlara çalışmak zorunda kalıyor” dedi.

“Çok düşük ücretlerle çalışmak zorunda kalmaktadır”

Üniversite bölümlerinden mezun olan on binlerce gencin çok düşük ücretlerle çalıştığını söyleyen Öncü, “Mühendislik ve Mimarlık hizmetleri, adeta formalite ve imzacılığa dönüştürülmeye çalışılmaktadır. Oysa ki, bizim hedeflerimiz salt, serbest ticari faaliyet olmayıp, piyasa koşullarına kurban edilmektedir. Henüz mesleki olgunluğa ve bilince ulaşmamış olan genç meslektaşlarımız, son derece ağır yasal ve mesleki sorumlulukların altına girebilmektedirler. Gerekli alt yapısı oluşturulmadan, popülizm uğruna açılan üniversite ve bölümlerden her yıl mezun olan on bin civarında genç meslektaşımız maalesef piyasanın ucuz işgücü durumunda düşürülmektedir. Ayrıca üstlendikleri ağır sorumluluklarla uyuşmayan çok düşük ücretlerle çalışmak zorunda kalmaktadır” diye konuştu.

“Milli değerlerimize de uygun değildir”

Türk veya Türkiye ibarelerinin kaldırılmasını doğru bulmadığını dile getiren Öncü, “125.000 üyeli İnşaat Mühendisleri Odamız, ülke gerçeklerine uygun olarak son derece son derece heterojen bir üye yapısına sahiptir. Her türlü siyasi görüşe ve dünya görüşüne sahip üyeleri ve yöneticileri vardır. Gelecekte de var olacaktır. Üst yöneticileri, ülkeyi yönetenler gibi düşünüp davranmıyor, kendilerine destek vermiyor diye bu kurumları cezalandırmak, hatta adında veya ambleminde yer alan Türk veya Türkiye ibarelerini kaldırmayı düşünmek, ülke bütünlüğümüze ve milli değerlerimize de uygun değildir” şeklinde ifade etti.

Müberra TAŞÇI

Son Güncelleme: 18.02.2018 17:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
selim 2018-02-17 16:03:12

siz iş yeri kurup işveren olun daha iyi ücretlere çalıştırın.....

Avatar
İssizlerin sesi 2018-02-17 19:33:13

Hangi halkimiz,vatandasimiz hakettigi ücretle calistiriliyo ki asgari ücretli adama aldigi para yetiyo mu bi gün de bunu sorun halka verdigi kirayi,mecburi giderlerini cikardiktan sonra coluguna cocuguna ne goturebiliyo gidin bi sorun.