banner388

Ülkenin önde gelen isimleri Samsun’a geliyor

20-25 Şubat 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan Samsun Karadeniz 4. Kitap Fuarına bu yıl Türkiye’nin önde gelen isimleri, söyleşi ve imza günleri aracılığıyla renk katacak.

Ülkenin önde gelen isimleri Samsun’a geliyor

20-25 Şubat 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan Samsun Karadeniz 4. Kitap Fuarına bu yıl Türkiye’nin önde gelen isimleri, söyleşi ve imza günleri aracılığıyla renk katacak.

19 Şubat 2018 Pazartesi 16:39

Samsun haberSamsun Karadeniz 4. Kitap Fuarı, 20-25 Şubat 2018 tarihleri arasında TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açıyor.  Fuara Ataol Behramoğlu, Behiç Ak, Banu Avar, Yılmaz Özdil, Güldal Mumcu, Ercan Kesal, Mete Yarar, Ayşe Kulin, Metin Uca, Hanife Avcı, Üstün Dökmen, Canan Tan, Cemre Birand, Pelin Çift, Mine Sosyal gibi birçok ünlü isim katılıyor. TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş Genel Müdürü Cihat Alagöz, TÜYAP Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu, Samsun Ticaret ve Sanayi odası Genel Sekreter Yardımcısı Necmi Alıç, Türkiye Yayıcılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Hasan Yek bugün düzenlenen basın açıklamasında fuarla ilgili önemli açıklamalarda bulundular.

“2018 yılına çok güzel bir başlangıç yaptık”

Samsun’da ilginç bir dönemden geçildiğini söyleyen TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş Genel Müdürü Cihat Alagöz, “2 hafta önce beraberdik. Bugün yine beraberiz ve 2 hafta sonra tekrar beraber olacağız. Her 15 günde 1 fuarlarla Samsun’u şenlendiriyoruz. Samsun’un ekonomisine, kültürel ve sosyal hayatına renklilik katıyoruz. Bu bizim hedeflerimizden bir tanesiydi. Kısmet olursa önümüzdeki sene düzenleyeceğimiz yeni konu başlıklarımızla da TÜYAP Fuarcılık olarak fuarlarımızın Samsun’da niteliğini arttırmak üzere üzerimize düşeni yerine getirmeye hazırız. Samsun’da 2018 yılına çok güzel bir başlangıç yaptık” dedi.

“Türkiye’nin önde gelen isimleri yer alıyor”

Fuara olan katılımın giderek arttığını söyleyen TÜYAP Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu, “Samsun’da 4.yılımız. 2015 yılında yaklaşık 70 bin ziyaretçiyle iyi bir başlangıç yapmıştık. 2016’da bu sayı 110 bine yükseldi. Geçen yıl ise 140 bini aştık. Bizim Samsun’u kitap fuarı olarak seçmemizin isabetli bir karar olduğunu düşünüyorum. Çevre illerinde fuara gösterdikleri ilginin önemli katkısı var. Tabi bu katkı katılımcı yayın evleri tarafından da sağlanıyor. Geçen yıl 110 yayın evi katılmıştı. Bu sene ise 220 yayın evi katılıyor. Geçen yıl 140 bin fuar ziyaretçisinden 44 bini öğrenciydi. Bu fuarlar sayesinde evlere kitaplıklar kuruluyor. Bu yıl Türkiye’nin önde gelen isimleri yer alıyor” şeklinde konuştu.

“Düşüşü bir nebze tamamladı”

Sayısal verilerden bahseden Türkiye Yayıcılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, “Türkiye’nin her yıl yeni ürettiği kitap açısından bakıldığında geçen yıla göre %10,82’lik bir artış olmuş. 2017 yılında her yayınlanan yeni kitap çeşidi 60 bin 335 adet olmuş. Türkiye dünyada yayıncılık olarak 11. sıradaydı. 2 milyar 126 dolarlık bir değer üretildi. Bu üretilen değerlerin içerisinde eğitimdeki 100 milyon adet kitabın satılamaması ve iptal edilmesi sektörde çok büyük bir eksiklik yarattı. Edebi eserlerdeki ve inceleme, araştırma, çocuk eserlerindeki artışımız o sert olacak olan düşüşü bir nebze tamamladı” dedi.

“Bütün Samsun kitap okuyor”

Sadece okullarda değil her yerde herkesin kitap okuması gerektiğini vurgulayan Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Hasan Yek, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kitap okuma konusunda birçok proje yaptık. Geçen sene başlattığımız Marif Harekatı adlı bir proje var. Okullarda öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizi kitap okumaları için teşvik ettik. Hatta İl Milli Eğitim yönetici ve çalışanları olarak her hafta bir kitap belirleyip okuyoruz. Okullarda öğrenci ve öğretmenlerin kitap okumasını yeterli bulmadık. Bu sene okuma vakti diye yeni bir proje başlattık. Her akşam bütün Samsun kitap okuyor” diye konuştu.

“Daha çok okumak durumundayız”

Daha çok okunması gerektiğini söyleyen Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Necmi  Alıç, “Şüphesiz ki kitaplar insanların ufkunu genişleten en önemli araçlardan biridir. Kendimizi genişletebilmek için içinde bulunduğumuz çağı, dünyayı ve insanları daha iyi ve doğru kavrayabilmek adına daha çok okumak durumundayız” diye ifade etti.

Haber: Müberra TAŞÇI Kameraman: Furkan KOÇ

Son Güncelleme: 19.02.2018 16:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
KAAN TÜRK 2018-02-19 17:27:53

Böyle fuar organizasyonları Samsun ve çevresi için önemli ve güzel gelişmeler. Devamlılığı sağlanmalıdır.