banner388
banner390
banner410
banner408

TÜYAP 2.Samsun Gıda Fuarında firmalar dünyaya boy gösterecek

TÜYAP 2. Samsun Gıda Fuarının tanıtımı dün gerçekleştirildi. Daha önce beş ayrı organizasyonda marka haline gelen Samsun’a yerli ve yabancı katılımcıların yoğun olacağı belirtildi.

banner269

TÜYAP 2.Samsun Gıda Fuarında firmalar dünyaya boy gösterecek

TÜYAP 2. Samsun Gıda Fuarının tanıtımı dün gerçekleştirildi. Daha önce beş ayrı organizasyonda marka haline gelen Samsun’a yerli ve yabancı katılımcıların yoğun olacağı belirtildi.

23 Kasım 2017 Perşembe 11:38
TÜYAP 2.Samsun Gıda Fuarında firmalar dünyaya boy gösterecek

Samsun Haber – TÜYAP 2. Samsun Gıda Fuarının tanıtım toplantısı dün Serra Otelde gerçekleştirildi. Toplantıya TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz’ün yanı sıra TÜYAP Samsun Bölge Müdürü Server Seçer, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Murat Toktaş, Karadeniz Perder Koordinatörü Bülent Erhan, Samsun Esnaf ve Saanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hacı Eyüp Güler, Karadeniz Aşçılar ve Turizm Birliği Başkanı İhsan Çürükoğlu’da katıldı.

Düzenlenen fuarlarla Samsun rekor kırıyor

TÜYAP tarafından daha önce Samsun’da  düzenlenmiş olan  fuarlarla katılımcı rekorları kırdığını söyleyen TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, “Karadeniz Kitap Fuarımız rekor sayıda 100’ün üzerinde rekor ziyaretçi artışıyla yüz kırk bin kişiye ev sahipliği yaptı. Mobilya ve dekorasyon fuarımız otuz yedi bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. İnşaat fuarımız artık bir klasik haline geldi otuz iki bin profesyonele ev sahipliği yaptı. 3.kez düzenlediğimiz tarım fuarıda elli bine yakın ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Bütün bu rakamları alt alta topladığımızda yabancı ziyeretçi sayılarını alt alta topladığımızda Samsun’umuza Karadeniz Bölgemizin ekonomisine ne kadar büyük katkılar sağladığını düzenlediğimiz fuarlarla hepiniz yakinen şahitlik ediyorsunuz. İnşaallah bu trendimize yeni fuarlar bu zincirin içerisine katmak ve bu fuarların kapsamını ve niteliğini arttırmak suretiyle daha da ileriye taşıyacağız. Geçen yıl fuarımıza yirmi yedi bin beş yüz otuz iki sektör profesyoneli ziyaret etti. Bu yirmi yedi bin beş yüz otuz iki kişinin çok büyük bir bölümü profesyonel ziyaretçi. Biliyorsunuz kapımızda, giriş kapılarında, turnikelerde kayıtlı ve davetiyeli girişler alıyoruz. Orada kartvizit bilgileri, firma bilgileri, sektör bilgileri de depolanıyor. Aldığımız istatistikten gördüğümüz kadarıyla da büyük bir bölümü sektör profesyoneli yani market zincirleri, gıda zincirleri, profesyonel alıcılar yani vatandaşlarımızdan da özellikle de fuarın son on günü ziyaret oranı artıyor” dedi.

Samsun’a Uluslararası katılımcılar akacak

Samsun’un TÜYAP 2. Samsun Gıda Fuarında uluslararası da kendini tanıtma fırsatı yakaladığını dile getiren TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, “Yabancı ülkeler İran’dan, Azerbaycan’dan, Gürcistan’dan, Irak’tan ve Suriye’den yabancı alımı heyetimiz var. Buradan tamamı ile sektör profesyoneli ve profesyonel alım yapmak üzere yani bizim fuarımızda stand kuran firmalardan bayilerden bayilik almak sipariş çekmek ve ithalat bağlantısı yani bizim açımızdan da ihracat bağlantısı kurabilmek maksadıyla gelen heyetlerimiz rakam olarakta toplam yüz elli dokuz kişi geliyor. Bu geçen seneki rakama göre de yüzde otuz sekizlik bir artış anlamına geliyor. Şimdi biraz önce zaten Murat Bey’de sağ olsunlar bahsetti. Öncelikle şuradan başlayalım. Birincil en önemli katkı şehrin bilinirliğinin ve şehrin markarların bilinirliğinin artmasıdır. En bariz örneğini bunun Samsun mbilya fuarında yaşadık. Daha düne kadar Türki’de İnegöl Mobilyası, Ankara Mobilyası ön planda bilinen markalar iken bugün artık Türkiye’de ve Ortadoğu Pazarında, Samsun mobilyası markası konuşulmaya başlandı. Bu nasıl konuşulmaya başlandı. Çünkü ilk defa bütün Türkiye ve bölge coğrafyası Samsun’un da bir mobilya üretim üssü olduğunu Samsun mobilya fuarı sayesinde keşfettik. Bugün artık Samsun mobilyası konuşulmaya başlandı” diye konuştu.

Haber: Müberra TAŞÇI

Anahtar Kelimeler:
SamsunFuarSamsunhaberTüyap
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.