banner388

Türkkızılayı Bu Sefer Mültecilerin Yüzünü Güldürecek

Türk Kızılayı Samsun Şubesi, Kardeş Eli Yardımlaşma Derneği aracılığı ile Suriyeli mültecilere dağıtılmak üzere bir TIR dolusu yardım gerçekleştirdi.

Türkkızılayı Bu Sefer Mültecilerin Yüzünü Güldürecek

Türk Kızılayı Samsun Şubesi, Kardeş Eli Yardımlaşma Derneği aracılığı ile Suriyeli mültecilere dağıtılmak üzere bir TIR dolusu yardım gerçekleştirdi.

17 Haziran 2016 Cuma 17:46
Türkkızılayı Bu Sefer Mültecilerin Yüzünü Güldürecek

Canik’te bulunan Kardeş Eli Yardımlaşma Derneği merkezine getirilen bir TIR dolusu yardım malzemesi ihtiyaç sahibi mültecilere ulaştırılacak. Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Dr. Habip Demirel de yardım malzemeleriyle yakından ilgilenerek sınıflandırmaya yardım etti.
Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Dr. Habip Demirel, "Kardeş Eli Yardımlaşma Derneği bizlere başvuruda bulundu. İhtiyaçları ve ihtiyaç sahiplerini tek tek tespit etmişler. Biz de bunu genel merkezimizle durumu masaya yatırdık. Genel merkezimiz de onay verince biz de bir TIR dolusu gıda, giyecek, temizlik gibi ihtiyaç malzemesini Kardeş Eli Yardımlaşma Derneği aracılığıyla Suriyeli mültecilerle buluşturacağız. Tabi Kızılay olarak biz sadece burada değiliz. Yurt içi ve yurt dışında her yerde bu tür faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Ayrıca yaptığımız çalışmalara katkılarından dolayı Valimiz İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz ve Canik Belediye Başkanımız Osman Genç'e teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Üniversite öğrencilerinin gönüllülük esasına göre çalışmalarını devam ettirdikleri bir dernek olduklarını belirten Kardeş Eli Yardımlaşma Derneği Kurucu Başkanı Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Metin Yılmaz, "Canik ve İlkadım'daki ihtiyaç sahiplerini tek tek tespit ederek halkımızın desteğini bu kardeşlerimize ulaştırmaya çalışıyoruz. Fakat çok fazla ihtiyaç var ve yetişmekte güçlük çekiyoruz. Bunun için Kızılay başkanımızla görüşme yaptık. Onlar da buradaki ihtiyacı görerek bir TIR yardım yaptılar. Yardımlarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
 

Son Güncelleme: 17.06.2016 17:54
Anahtar Kelimeler:
YurtTürkKardeş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.