banner388

 Türkiye’nin en'leri Samsun'da Açıklandı

Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi Samsun’da düzenlenen törenle açıklandı. 

 Türkiye’nin en'leri Samsun'da Açıklandı

Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi Samsun’da düzenlenen törenle açıklandı. 

19 Mayıs 2019 Pazar 14:25
 Türkiye’nin en'leri Samsun'da Açıklandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) iş birliğinde belirlenen Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO) tarafından düzenlenen programla açıklandı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı milli mücadelenin 100. yılı dolasıyla Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOBB Başkanı Mustafa Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yanı sıra, Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, TOBB’a bağlı 365 oda ve borsa ile TOBB Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu üyeleri de katılım sağladı.


Düzenlenen programda mikrofon alan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ilk olarak milli mücadelenin 100’üncü yılının öneminden bahsederek, şehitlere Allah’tan rahmet diledi. Türkiye 100 listesi hazırlanırken, başvuran şirketlerin son 2 yıl, yani 2015-2017 arası ciro artış hızının dikkate alındığını aktaran Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketinin bu dönemdeki ortalama büyümesinin yüzde 605 olduğunu, bunun da çok çarpıcı bir rakam olduğunun altını çizdi. Şirketlerin, Türkiye’deki milli gelir artışının 18 kat üzerinde bir performans gösterdiklerine değinen Hisarcıklıoğlu, “Yine aynı süre içinde çalışan başı üretimlerini, yani verimliliklerini ise ortalama yüzde 332 artırdılar. 2017 yılında her bir şirket ortalama, 60 milyon TL’lik satış yaptı, yine her biri ortalama 93 kişiye istihdam sağladı. 2015-2017 döneminde Türkiye 100 şirketlerinin istihdamı yüzde 70 arttı. Türkiye 100 şirketlerinin yüzde 63’ü ihracat yapıyor. Tam 68 farklı ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Böylesine büyük başarılar gösteren ve Türkiye 100’e girmeye hak kazanan şirketlerimizle iftihar ediyor, hepsini yürekten kutluyorum” dedi. 

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ise, "Küresel ekonomi gerçekten çok önemli bir dönemden, bir gelişim ve dönüşüm döneminden geçiyor. 20 sene öncesine kadar, dünyanın en karlı 20 şirketi arasında sadece otomotiv ve enerji şirketleri vardı. Bugün, dünyanın en karlı şirketi arasında çoğunluğunu bilişime, teknolojiye, yazılıma ve yüksek teknoloji ürünleri üreten yeni girişimcilik fikirleri olan firmalara verdiğini görüyoruz. Bu girişimciler de yeni arayış içine giren ve teknolojiye yatırım yapan firmalar. Bugün girişimcilik ve inovasyon sonucunda ortaya çıkan yeni teknolojiler, küresel ekonominin oyuncuları pozisyonuna gelmiş durumdalar" şeklinde konuştu. 

E-ticarette kadınların daha fazla yer alması için çok hızlı adımlar attıklarını ifade eden Bakan Pekcan, Türkiye'nin önümüzdeki 10 yıldaki hedefinin yüksek gelirli ülkeler ile yükselmek olduğuna dikkat çekerek, "Ülkemiz ekonomisinin gelişmesi için bakanlık olarak girişimcilerimizin yanındayız. Bu kapsamda kısa vadede gerek ihracatta, gerek iç ticarette rekabetçilik gücünü arttırmak üzere dijitalleşme alanında çok hızlı adımlar attık. Katma değeri yüksek, markalı ürün ihracatımızı teşvik etmek üzere desteklerimizi bu sene 3 milyar 104 milyon TL'ye çıkartmış bulunuyoruz" ifadelerini kullandı. 
Konuşmaların ardından hızlı büyüyen şirketlerin yetkililerine plaket takdim edildi.
 

Anahtar Kelimeler:
SamsunEkonomi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.