banner388
banner390
banner410
banner408

Türkiye’de 7,5 milyon bina tehlikede

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'nin deprem kuşağında olan bir ülke olduğunu hatırlatarak, 7.5 milyon binanın depreme dayanıksız olduğunu söyledi.

banner269

Türkiye’de 7,5 milyon bina tehlikede

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'nin deprem kuşağında olan bir ülke olduğunu hatırlatarak, 7.5 milyon binanın depreme dayanıksız olduğunu söyledi.

29 Temmuz 2017 Cumartesi 14:20
Türkiye’de 7,5 milyon bina tehlikede

Türkiye, herkesin malumu depremlerin sıklıkla yaşandığı bir bölge. Özellikle yakında zamanda yaşanılmış olan Marmara Depremi, buna en iyi yakın tarih örneklerinden biri. Son yıllarda depreme karşı halkın bilinçlendirilmesini sağlayan çalışmalarda bulunulurken özellikle yeni inşa edilen yapılarda depreme dayanıklılık hususunda bir hayli dikkatli davranılmakta.

7.5 milyon binanın tehlikede olduğundan bahsetti

Konu hakkında bilgilendirmede bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 1999 yılı öncesinde inşa edilen binalarda risk faktörünün büyük olduğuna dikkat çekerken yaklaşık 7.5 milyon binanın tehlikede olduğunu özellikle belirtti.

15 yıllık bir çalışma sonucunda güçlü yapılar olabilecek

Tehlike oluşturan binaların yıkılması gerektiğinin altını çizen Özhaseki, yılda yapılacak 500 bin yeni konutla beraber 15 yıllık bir çalışma sonrasında Türkiye’de bulunan yapıların güçlü hale gelebileceğini söyledi.

Kurala uymayanların olduğundan söz etti

1999 yılından itibaren uygulanmaya başlayan yönetmelikle binaların sağlam şekillerde oluşturulmaya çalışıldığını açıklayan Mehmet Özhaseki, söz konusu kurala aykırı işlemlerin olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak: A Haber


 

Son Güncelleme: 29.07.2017 16:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
aylapalaoglu 2017-07-29 21:57:08

Hangi kural kuralları devletin verdiği yetkiyle ihlal ettiriyorlar,bina altındaki işyerlerine Atakum çevre md.lüğü 0rtak alalalarımız kırılarak 30 mt yatay gelen 20 odanın 2x4 m2 lik ışıklandırmasından 5 kat çıkan yaptırdığı sacdan bacalardan yangın çıktı itfaiye tutanağı var,şifaende bombanın üstündesinz dedi illa ölmemizmi lazım 3 yıldır adalet diye haykırıyoruz yangın nöbeti tutyoruz,