banner388

Türkiye'yi Yunanistan'da Temsil Etti

Samsun'un Mübadele Derneği kontrolündeki uluslararası projenin yanı sıra bir yeni proje daha eklendi.

Türkiye'yi Yunanistan'da Temsil Etti

Samsun'un Mübadele Derneği kontrolündeki uluslararası projenin yanı sıra bir yeni proje daha eklendi.

04 Temmuz 2016 Pazartesi 13:08
Türkiye'yi Yunanistan'da Temsil Etti

2016 Ocak ayında Derneğin Genel Sekreteri olan Salih Meriç’in Yunanistan’a yapmış olduğu ziyaret sonucunda bir tek Yunanistan’da 2016 senesi içinde 6'dan daha fazla uluslararası projenin Dışişleri Bakanlığı, Kültür Bakanlığı, Başbakanlık birde bununla birlikte Yunanistan’da bulunan bir çok belediye ile beraber yürütüleceğini açıkladılar.
Bakanlıktan yapılan açıklamada Gümülcine Başkonsolosluğu’nun talepler doğrultusunda Yunanistan’ın İskece bölgesinde de konser verilecek fakat Atatürk Havalimanında gerçekleşen saldırı sonrasında ilan olan ulusal yastan dolayı İskece’de yapılacak olan konser iptal oldu. Samsun ve Yunanistan’ın Kavala semtleri Türk-Yunan nüfus mübadelesiyle çok büyük ve güçlü bağlar oluşturuyor. Mübadele derneği etkinlikleri ile bir defa daha biraraya geldi. Söz konusu olan  bu etkinlikler genelinde Mübadele Derneğinin Başkanı olan Olcay Yanığın idaresindeki heyet 20 Haziran tarihinde Belediye Başkanının Yardımcısı olan Sibel Mustafaoğlu’na da ziyarette bulundu. Kavalanın Belediye Başkanı Dimitra Tsanaka’nın yapmış olduğu davet üstüne Türkiye’yi temsil etmek amacı ile Mübadele Derneği davete çağırıldı. Yapılan etkinliklerin ilk günü Kültür Bakanlığı Samsun'un Türk Müziği Korosu sahne aldılar. Samsun Korosu, Türk müziğinin en çok sevilen parçalarını Kavala’nın Filippon Antik Tiyatrosu’nda okuyarak ve Türkiye’yi en iyi biçimde temsil ettiler. 2. günü ise halk oyunlarından İsmail Özdemir Kadıoğlunun zeybek ve harmandalı tarzında oyunları izleyenlere sunuldu.

Son Güncelleme: 04.07.2016 13:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.