banner388

"Türkiye olarak güçlü olmalıyız, hepimiz çok çalışmalıyız"

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kurban Bayramı münasebeti ile Samsun’un 19 Mayıs, Bafra, Alaçam ve Yakakent AK Parti İlçe Başkanlıklarında gerçekleşen bayramlaşma programlarına katıldı. Başkan Yılmaz, gerçekleştirdiği ziyaretlerde açıklamalar yaptı. 

"Türkiye olarak güçlü olmalıyız, hepimiz çok çalışmalıyız"

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kurban Bayramı münasebeti ile Samsun’un 19 Mayıs, Bafra, Alaçam ve Yakakent AK Parti İlçe Başkanlıklarında gerçekleşen bayramlaşma programlarına katıldı. Başkan Yılmaz, gerçekleştirdiği ziyaretlerde açıklamalar yaptı. 

02 Eylül 2017 Cumartesi 18:47
"Türkiye olarak güçlü olmalıyız, hepimiz çok çalışmalıyız"

Samsun Haber- Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yaptığı açıklamalarda bayramın ne kadar önemli olduğunu, bayramlarda birlik beraberlik duygusunun arttığını dile getirdi. Başkan Yılmaz, AK Parti şemsiyesi altında toplanıldığını ve AK Parti ailesi olarak büyük Türkiye hedefi için azimle mücadele ettiklerini söyledi. 
Başkan Yılmaz, ülke üzerinde hain emellerin ne kadar fazla olduğu, ülkenin zorlu bir coğrafyada bulunduğunu bu yüzden ülke üzerinde çok fazla kirli oyun oynandığının altını çizdi. Bunlara örnek olarak da Osmanlı İmparatorluğunun yıkılışını, Cumhuriyetin kuruluşunda çekilen zorlukları ve halen süren tehlikeleri dile getirdi. 

“Birlik ve beraberlik içerisinde herkes yaşadı” 
  
Osmanlı İmparatorluğu döneminde insanların birlik ve beraberlik içerisinde yaşadığını ve tarih botunca bu coğrafyanın insanlık dersi verdiğini söyleyen Başkan Yılmaz: "Tarih boyunca bizler bu coğrafyada dünyaya insanlık dersleri verdik. Hiç kimseye zulüm etmedik, tüm dinlere saygılı olduk, birlik ve beraberlik içerisinde herkes yaşadı. Aynı çatı altında büyük bir birleşme oldu. Herkesin gözü bizdeydi. Dünya bizi büyük bir tehlike görüyordu. Yok olmamız için harekete geçtiler. Osmanlı İmparatorluğu bir hata yaptı. Çağın yükselen değerleri, endüstriyel ve teknolojik gelişmelerde zamanında gelişim, dönüşüm yapmakta geç kaldı. Birçok zenginliklere sahipken iktisadi, savunma alanında gecikmeler oldu. Batı bunu önce yaptı. Osmanlı İmparatorluğu aslan gibi evlatlarını şehit vererek kazandığı bu topraklarda kirli güçlerin her türlü saldırısıyla Anadolu yarım adasında yetinmek zorunda kaldı. Büyük bir kurtuluş mücadelesi verildi, işgal altındaki ülkemiz kahramanlar sayesinde kurtarıldı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti kuruldu. Bizler büyük bir medeniyetin mensuplarıyız. 1900’lü yıllarının başından beri batının bitmedi, hala bizle uğraşıyorlar. Kurtuluş Mücadelesi’nde Çanakkale’de yazdığımız destanlarla ezberleri bozuldu. Bu kadar geniş silah mühimmat, savunma sanayisi güce rağmen ‘biz bu milletle mücadele edemeyiz’ dediler. Ölüleri dahi diriliyor karşımıza çıkarıyor bakış acısıyla umutları kırıldı" ifadelerini kullandı. 

“Bu sefer ülke yönetimlerini ele geçirmek için çalıştılar”

Kaba kuvvet ile ülkeyi ele geçiremeyeceğini anlayan düşmanlar bu seferde ülke siyaseti içerisinde ki önemli noktalara kendi amaçları doğrultusunda beyinlerini yıkayarak kendi emmeleri doğrultusunda çalışmaya yönlendirildiğini ifade eden Yılmaz: "Bu sefer ülke yönetimlerini ele geçirmek için çalıştılar. Büyük Önder’den sonra siyasi sorumluları yanlarına alıp, yöneticilerle devlet içine sızıp beynini yıkayıp, istedikleri gibi ülkeyi yönetmeye kalkıştılar. Ülkeyi işgal etmeye ne gerek vardı. İstedikleri zaman istediklerini yapıyorlardı. İstediklerini yaptıramadıklarını ihtilallerle, başka baskılarla yönetimden alıyorlardı. Adnan Menderes karşı çıktı, bir siyasi lider idam edildi. ‘Ülke için bir kalkınma modeli yapalım, ülkeyi güçlendirelim’ diyen bu durumlara maruz kaldı" diye konuştu.

“Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak”

2002 yılında AK Parti’nin hangi amaç ile kurulduğunu anlatan Yılmaz: "2002 yılında AK Parti, ‘Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ diyen bir liderle yola çıktı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ‘Herkesin bir bildiği var ama Cenap-ı Allah’ın da bir bildiğini var’ dedi. ‘Biz burada ülkemizin ihtiyaçları, tüyü bitmemiş yetimin hak ve hukukunu koruyan bir duruş sergileyeceğiz, haktan hukuktan yana olanlar bizim yanımızda olacak. Allah doğrudan yanadır’ anlayışıyla bir mücadele başlattı. Bunu başlattığı diye başına gelmeyen kalmadı. Bunun en travmatik, trajik olanı 15 Temmuz hain darbe girişimidir. Şaşılacak bir şekilde, bizimde tahmin etmeyeceğimiz şekilde, askerin içerisindeki TSK elbisesi, emniyetin içerisinde polis üniforması, yargının içerisinde hakim cübbesi giyen eşkıyalar türedi. Paralel bir devlet yapısı kurarak ‘Biz bu ülkeyi istediğimiz şekilde yöneteceğiz, böylede hallederiz’ diyen bir anlayışa sürüklendiler. Ülkeyi tepe taklak etmek için büyük bir ihanet içerisine girdiler. Rabbim bunları şaşırttı, tüm kirli oyunları bozuldu. Kahramanlarımız yine ortaya çıktı. 250 şehidimiz, binlerce yaralımız oldu. Allah onlardan razı olsun. Ülkemizi büyük bir işgalden kurtardık ama mücadelemiz hala devam ediyor, edecekte" ifadelerini kulandı. 

“İç ve dış hainlere karşı büyük bir mücadele veriliyor”

Tarih boyunca farklı oyunlar ile ülkeyi ele geçirmek isteyen iç ve diş hainler olduğuna dikkat çeken Başkan Yılmaz: "Osmanlı’nın büyük bir güç olmasına tahammül edemeyip ülkeyi işgal edenler, Çanakkale’de, Kurtuluş Mücadelesi’nde başarılı olamayanlar 2016 yılında hizmet için, ülke için yola çıkan Recep Tayyip Erdoğan’a saldırdı. Bu tesadüf olamaz. Bunu tesadüf görmeyin. Demek ki, Türkiye’nin büyük bir güç potansiyeli devam ediyor, iki yakasının bir araya gelmemesini istemeyen bir güç var. Allah hepimize güç kuvvet versin. İç ve dış hainlere karşı büyük bir mücadele veriliyor. Bizim her şeyi hallettik yaslanıp keyfimize bakmaya başladığımız anda bizi vurabilirler. 2016’da hain şebeke FETÖ vardı, yarın başkası olabilir. Güçlü olmalıyız. Adalet, sağlık, ekonomi, ihracat, üretim, savunma, eğitim her alanda güçlü bir ülke inşa etme zorunluluğumuz var. Bizi burada tutun bu güç. Bizim önümüzdeki 10 seneyi bu bilinç ve geçen 15 yıldan biraz daha gayretle, birliğimizi, dirliğimizi artırarak hareket etmeliyiz. Nefsimizle kesinlikle hareket etmemeliyiz. Liyakatı ön planda tutup hiçbir ayrım yapmamalıyız. Şehitlerimizin, gazilerimizin büyük sorumluluğunu üzerimizde taşıyoruz. Hepimiz kendi işimizi iyi yapan olacağız. Halka, ülkeye hizmet için işimizi en iyi yapmak zorundayız, bunun için yarışacağız" dedi.
Başkan Yılmaz yapmış olduğu ziyaretlerin ardından bayramlaşma programı tamamlandı. 
 

Son Güncelleme: 02.09.2017 22:10
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberBaşkan Yılmaz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.