banner388

Türkiye'nin gündemine oturan filozof Atakan'a Milli Eğitim Bakanından yanıt: "Doğru bulmuyoruz"

Filozof Atakan için Milli Eğitim Bakanı şunları söyledi:

Türkiye'nin gündemine oturan filozof Atakan'a Milli Eğitim Bakanından yanıt: "Doğru bulmuyoruz"

Filozof Atakan için Milli Eğitim Bakanı şunları söyledi:

20 Şubat 2020 Perşembe 19:29
Türkiye'nin gündemine oturan filozof Atakan'a  Milli Eğitim Bakanından yanıt: "Doğru bulmuyoruz"

"Filozof" lakaplı 10 yaşında ki Atakan, sosyal medyada yayılan video sayesinde kısa sürede Türkiye'nin gündemine oturdu. 5 ayda 250 adet kitap okuduğunu ve felsefeye meraklı olduğunu söyleyen Atakan, yediden yetmişe herkesin dilinde. Hakkında çok fazla insanın yorum yaptığı Atakan ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk şunları söyledi:

Selçuk: "Biz bu duruma pedagojik olarak bakmaktayız. Biz bir çocuğun durumunun bu kadar sosyal medyada yer almasını, çocuğun üzerinden bu kadar tartışma yapılmasını onaylamıyoruz. Diğer çocukların üzerinde olan baskıyı kimse umursamıyor. Beklenti patlamasına, kendi çocukluğu açısından oluşabilecek sıkıntılar düşünülünce bizim tavrımız şu olur; bu, sadece ihtiyacın dilinden konuşmak. Aileyle görüştük, uzmanlarla görüştük, ihtiyacı neyse bu altyapıya, testlere, hangi öğretmenin desteğine ihtiyacı var gibi... Biz bunu yaparız ama sessizce yaparız. Sürekli sosyal medyada dillendirmek, çocuğun kişiliği, başka çocukların psikolojisi açısından birtakım olumsuzluklara yol açabilir. Biz gereken her tür uzmanlığa sahibiz. Ne gerekirse yapmanın sözünü de buradan veririz."

ÖZEL OKULLARDAN TEKLİFLER GELMEYE BAŞLADI

 Atakan Kayalar'ın annesi açıklama yaptı. Açıklamasında, filozof Atakan için özel okullardan teklif geldiğini belirtti.  

Kaynak: Yeniçağ

Son Güncelleme: 20.02.2020 19:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hsn akyz 2020-02-20 19:51:42

Çocuğunuzun yeteneklerini farkında olmadan veya bilerek sosyal medyada pazarlamak çocuğun geleceği açısından kapanamayacak ruhi çöküntülere sebebiyet verebilir.

Avatar
Fatıh can 2020-02-20 21:09:47

Atakan kendini ne sanıyor anlamadım ukala ukala cevaplar kanal D de yani ulkemızın daha cok sorunları oldugu bu gunlerde ulke olarak tek derdimiz atakanmı

Avatar
Krall 2020-02-21 00:22:09

Ailesi Tamamen reklam amaçlı çocuklarını kullanıyor.Neymiş 250 kitap okumuş.Sayın bakanımızında dediği gibi doğru bişey değil.Hatta gösteriş.Özel okullara çocuğu satmaktan başka bişey değil.Çocuğun üzerine ailesi okadar baskı yapmışki bence yemek yerine kitap yiyordur o çocuk.Neymiş filozof'muş.Kimsenin bilmediği köylerde ne cevherler var.O filozof dediğiniz çocuk yüzünden aileler çocuklarına baskı yapıyorlar.Sen niye böyle değilsin diye.Alın işte o boş filozof yüzünden çocuklara baskılar başladı.Gereksiz salakça bir haberi büyütmeyin.

Avatar
Ugur tütün 2020-02-20 20:56:14

Bakın görün yazık ediyosunuz bebeye..18 ine gelmeden tükenmişlik sendromuna girer..

Avatar
ayakkabı kutusundaki dolarlar 2020-02-21 14:18:50

çocuğun göz kapakları ve kirpiklerinde göze batan bir tuhaflık yok mu??

Avatar
Adnan kurt 2020-02-21 12:11:01

Çocuklar yaşlarına göre dünya nimetlerinden yararlanmalıdır.
Her yaşın belirli yaşam tarzı ve eğitimi vardır.
Okumak elbette güzel ama o çocuğun oyuna, spora, müziğe ve çevressini gezip tanımaya da ihtiyacı vardır.
Teoriler ve pratikler birlikte yaşa uygun olmalıdır.
Zaten eğitim sistemimiz ve dünyw ekonomisinin durumu hiç hoş değil.Çocukların geleceğini iyi planlamak devletin tartışmasız görevidir. Bütün çocukların bedensel, rusal ve zekasal gelişmelerini bilimsel olarak düzenlemek gerekir.

Avatar
Boş işler... 2020-02-21 12:19:32

10 yaşında bir çocuk nasıl filozof olabilir.Salak salak konuşmayın.Tamamen boş işler.Bu çocuk aile baskısı altında kitaplar okutuluyor.Aile sosyal politikalar bakanlığı derhal bu zavallı çocuğu almalı.Soruşturma başlatmalı.Tv Kanallarında bilmiş bilmiş ukalaca şımarıkça açıklamalar yapıyor.Ailesi kitap okuma konusunda ve ilerde yüksek meslek sahibi olması konusunda bu çocuğu baskılıyorlar.İlerde bu çocuk iyi bir meklek sahibi olamazsa direk intihar eder edecektirde.Çünkü 10 yaşında bir çocuğun sırtına bu kadar yük yüklenmez.Ailesi salakça ahmakça baskı yapıyor.Her aile ister çocuğunun avukat , hakim , doktor , mühendis , öğretmen olmasını ister.Ama her çocuk olamıyor malassef.Bu seferde başarısız olduklarında intihar ediyorlar.Çokça yaşanan bir olay.10 taşındaki hafrada 3-4 kitap okusa yeterli.Çocuğu resman at gibi yarışa sokmuşlar.Bu yaşta bu kadar kitap okunması gereksiz.Bu kitaplar yüzünden çocukluğunu yaşayamayacaksan bence folozofluk değil salaklık bu.Kitap her yaşta okunur ama çocukluk her yaşta yaşanmaz...

Avatar
ahmet 2020-02-21 09:50:06

Evden dışarı çıkıp temiz bir hava alsa spor yapsa tabiki kitap da okusun kendini geliştirsin.