banner388
banner390
banner410
banner408

Türkiye Emekliler Derneği Samsunlu emeklilere lüks daire dağıtıyor

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) ile Garanti Bankası’nın ortaklaşa yürüttüğü, emeklilere ev kampanyasının tanıtımı Fuar içi Neco Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi.

banner269

Türkiye Emekliler Derneği Samsunlu emeklilere lüks daire dağıtıyor

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) ile Garanti Bankası’nın ortaklaşa yürüttüğü, emeklilere ev kampanyasının tanıtımı Fuar içi Neco Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi.

06 Mart 2018 Salı 19:45
Türkiye Emekliler Derneği Samsunlu emeklilere lüks daire dağıtıyor

Samsun Haber – Samsun fuar içi Neco Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen tanıtıma, TÜED Genel Merkezi Basın İşlerinden Sorumlu Danışmanı M. Emin Tangören, Samsun TÜED Başkanı İbrahim Gür ve çok sayıda davetli katıldı. Ödeme planlarını beğenmeyen davetliler salonu erkenden terk ettiler.

Davetlilerin tıka basa doldurduğu salonda, TÜED genel merkezinin hazırladığı sunumların ardından konuşan M. Emin Tangören davetlilere kampanya hakkında bilgiler verdi. Sık sık TOKİ ile kendi kampanyalarını karşılaştıran Tangören,  Samsun’da emeklilerin nasıl ev sahibi olabileceğiyle alakalı bilgiler verdi.

“TOKİ’DEN ÇOK DAHA CAZİP DAİRELER EMEKLİLERİ BEKLİYOR”

TOKİ ile kendi sistemlerini karşılaştıran Tangören, “TOKİ’den bir ev aldığınızda, bankacılık sisteminde katlanan taksit denilen bir yöntemle borcunuzu ödüyorsunuz. Böylece, siz bir daireyi 120 bin liraya aldık sanarken, beş sene sonra bankaya ne kadar borcum var diye sorduğunuz da 120 bin lira borcunuz olduğu gerçeğiyle karşılaşıyorsunuz. Oysa bizim sistemimiz sabit taksit üzerine. Dolayısıyla TOKİ’den çok daha cazip fiyatlarla ve çok daha donanımlı evleri satın alma şansınız var.” dedi.

“DEDELERİNİN TORUNLARINI HAVUZDA YÜZDÜREBİLECEKLERİ BİR SİTE HAZIRLIYORUZ”

İnşaatına başlanacak sitenin güvenliğinden ve sosyal donatılarından bahseden Tangören, “Samsunlu emekli dedelerin torunlarına yüzme öğretebilecekleri havuzu olan bir ev sahibi olmalarının yolunu açıyoruz. Bu sayede yaşam standartlarını da yükselteceğiz. Üstelik bunu çok fahiş fiyatlarla ve ticari kaygılarla da yapmıyoruz. Baruthane Mahallesi’nde Samsun’a hakim bir noktada yapacağımız sitemiz içinizi her anlamda ferah tutmanızı sağlayacak güvenlikli bir yapı olacak.” dedi.

ÖDEME PLANINI DUYAN EMEKLİLER SALONU TERK ETTİ

Ödeme planını duyan emekliler dernek başkanına veryansın ederken, ev taksitlerinin emekli maaşına oranlanmadığını söylediler. Sık sık Tangören’in sözünü kesen davetliler salondan pek de memnun olmadan ayrıldılar.

Mehmet ÇAKIR (Emekli) – “BU YOL İNSANLARI BANKALARA ÇALIŞIR HALE GETİRİR”

“1300 lira emekli maaşı alan bir insan 800 lira her ay taksit öderse, eline 500 lira kalır. Bu adam bu parayla kendisi mi yaşasın ailesine mi baksın, fatura mı ödesin? 20 bin lira peşinatla ev alacak emekli bu salonda yoktur. Bu kadar parası olan insan zaten gidip istediği yerden ev alabilir. Sanki bir dernek işi değil de ticari bir işmiş gibi anlatılıyor.”

Suat UÇAK (DSİ Emeklisi) – “BU TAKSİTLERİ ÖDEYEBİLECEK OTUZ KİŞİ BULAMAZLAR”

 “ Bu peşinatları ve taksitleri ödeyebilecek 30 tane emekli bu salondan çıkmaz. Ben belki alabilirim ama herkesin ekonomik durumu benimki gibi değil. Bizim halkımız asgari ücretle geçinmeye çalışan bir halk. Bu salona çıkıp sorsanız asgari ücretin üzerinde maaş alan birkaç insan ya bulursunuz ya bulamazsınız. Burada derneğin de suçu yok. Ben onlara da kızamıyorum. Bu insanlar kaç lira taksitle ev sahibi olabilecek? Ayrıca bir kişinin istediği kadar ev alabilmesi de bana doğru gelmiyor. Bu yolla birçok kişi kampanyayı ticari amaçları için kullanabilir.

EMİNE KOCABIYIK ( Emekli) – “ BU KAMPANYANIN EMEKLİYE HİÇBİR ARTISI YOK”

“ 1400 lira maaş alan bir emekli buradan nasıl ev sahibi olabilir. Biz 3 yıl önce bu derneğe geldiğimizde 250 – 300 lira taksitle ev sahibi olabileceğimiz söylenmişti. Bugün geliyoruz ve duyuyoruz ki taksitler 800 liradan başlıyor. Bizim bu taksitleri ödeme şansımız yok. 20 bin lira peşinattan bahsediliyor, onu ödeme şansımız hiç mi hiç yok. Bir kişinin birden fazla daire alabiliyor olması ise iyi bir şey değil. Parası olan çok daire alacak, evi olmayan yine evsiz kalacak.”

Son Güncelleme: 06.03.2018 19:53
Anahtar Kelimeler:
SamsunTüedEv Kampanyası
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tarkanın atılgan kurdu 2018-03-06 23:38:30

yahu 200 lira taksitle ev verseler ne olacak emekli olmuşsun 20 yıl vade ödeyeceksin 20 yıl hayatından kısacaksın,devlet emekli olana kadar birikim yapamayan adama beleş ev mi dağıtacak