banner388
banner390
banner410
banner408

Türk Sağlık-Sen'den taşeron açıklaması

Türk Sağlık-Sen, taşerona kadro konusu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

banner269

Türk Sağlık-Sen'den taşeron açıklaması

Türk Sağlık-Sen, taşerona kadro konusu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

06 Aralık 2017 Çarşamba 16:05
Türk Sağlık-Sen'den taşeron açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Aralık salı günü yaptığı açıklamada taşeron çalışanlara kadro müjdesi vermişti. Konu ile ilgili olarak Türk Sağlık-Sen'den açıklama geldi.


TÜRK SAĞLIK-SEN'İN AÇIKLAMASI ŞU ŞEKİLDE:

Türk Sağlık-Sen olarak kamuda taşerona ve çok büyük hak kayıplarının olduğu 4-C modeline yıllardır karşı duruyor ve sonlanmasının gerektiğini düşünüyoruz.


Sayın Cumhurbaşkanının yaptığı açıklama ile bunların sonlandıracak olmalarını ilan etmesi çok önemlidir. Umarız ki; kamuda bir taşeron ve 4-C gibi emek ve hakkın sömürüldüğü, kölelik düzenlerinin yansıması olan çalışma biçimine tenezzül etmez.


Türk Sağlık-Sen olarak kamuda görev yapan tüm çalışanların herhangi bir ayrıma tabi tutulmadan kadrolu olarak göre yapması gerektiğini yıllardır savunuyoruz.

Farklı istihdam modelleri aynı işi yapan çalışanlar arasında hem adaletsizliğe neden olmakta, farklı mali, özlük ve sosyal haklara sahip olmanın işe çalışma barışının bozduğunu, işyerinde huzuru baltaladığını dile getiriyoruz. Bu düzenleme kamuda farklı istihdamın sonlandırılması açısından önemli ama eksiktir. Kamu dışı aile sağlığı çalışanları, vekil ebe-hemşirelerin tamamına kadro verilmesi bir zorunluluktur. Bu düzenleme bu arkadaşlarımıza da kadro verilerek taçlandırılması ve kamuda farklı istihdam sonlandırılmalıdır.


Söz konusu düzenlemenin hayata geçirilme sürecinde kamuda asıl işi yapan ve devlette aralarında bir sözleşme olan 4/B'liler, kamu dışı aile sağlığı çalışanları, vekil ebe-hemşirelerinde kadro alması için gerekli girişimlerde bulunacağız.


Türk Sağlık-sen olarak yıllardır fedakarca hizmet yapan bu çalışma arkadaşlarımıza da kadro verilmesi için bu süreçte yoğun bir mücadele göstereceğimizi herkes iyi bilmelidir. Hak ettikleri kadroya kavuşuncaya dek mücadelemiz devam edecektir.


Bu anlamda yeni süreçle ilgili mücadelenin ilk adımını atıyor ve bir farkındalık oluşturması için dilekçe kampanyamızı başlatıyoruz. Vekil ebe, hemşire ve kamu dışı aile sağlığı çalışanlarından kampanyamıza destek bekliyoruz.


Türk Sağlık-Sen olarak vekil ebe hemşireler ile kamu dışı aile sağlığı çalışanlarına da kadro verilmesi için hazırladığımız örnek dilekçelerimiz ve sendikamızın internet sitesi turksagliksen.org.tr'den temin edebilirsiniz. Dilekçeleri imzalayarak şubemize elden teslim edebilir yada faks yoluyla gönderebilirsiniz.


Bu mücadelemize tüm kamu dışı aile sağlığı çalışanları ile vekil ebe ve hemşirelerimizin destek vermesini bekliyor, saygılar sunuyoruz.


Erdoğan Çakmak / Türk Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
HemşireBey Diyeceksiniz 2017-12-06 16:20:54

Bu nasıl bir cehalettir o zaman madem arada bir fark olmasın diyorsunuz o zaman biz niye kpss ye çalışıyoruz siz çok mu akıllısınız herkes ederi kadar.

Avatar
üniversite mezunu 2017-12-06 19:48:12

kpss niye var biz niye kpss çalışıyoruz.. ALLAH HAKKIMIZI SİZLER SORSUN.

Avatar
.... 2017-12-07 11:28:47

Bu taşeron yasası ile oy alacağını zannediyorsa yanılıyor. Bir tarafı sevindirip diğer tarafı yok görmek nasıl olacak. Biz neden kpss ye çalışıyoruz neden üniversite okunuyor bunların hepsi boşsa yıllardır akp ye oy vermiş biri olarak benim oyumu alamaz.

Avatar
admin 2017-12-07 11:29:57

TÜRK SAĞLIK SEN BU ZAMANA KADAR YAN GELİP YATMIŞ BİR SENDİKA.SİZ MEMURA NE VERDİNİZ BU ZAMANA KADARDA BİRDE AÇIKLAMA YAPIYORSUNUZ UTANMADAN SIKILMADAN.SİZE ÜYE OLAN MEMURUN AKLINA ŞAŞIRIYORUM.AZ KALDI SİZDE BİTMEK ÜZERESİNİZ.

Avatar
Vekilebe 2017-12-07 14:30:50

Universite mezunu ebeyim kpss puanim da var kpss puani lisan mezuniyet puani siralama ile vekillige basladim koyde calisyoruz.eger taserona kadro varsa ayni isi yapip az maasla calisma tamamen kaldirilmali ki sayimiz tasero kadar bile yok 1000 vekil ebe hemsire kamu disi aile sagligi elemani ile 5000 oldugmuz biliniyor.kimsenin yerinde de calismiyoruz ayrica saglik evi kapanmadigi surece kimsenin de hakki yenimiyoruz kadro vermezlerse bizim hakkimiz nolcak.tek personel olarak calismak cok mu kolay.tek basinasin koyde....