banner388
banner390
banner410
banner408

Türk Sağlık Sen'de istifa krizi büyüyor

Samsun'un en başarılı sendikalarından biri olan Türk Sağlık Sen'de istifa krizi çığ gibi büyüyor. 

banner269

Türk Sağlık Sen'de istifa krizi büyüyor

Samsun'un en başarılı sendikalarından biri olan Türk Sağlık Sen'de istifa krizi çığ gibi büyüyor. 

23 Ekim 2021 Cumartesi 14:33
Türk Sağlık Sen'de istifa krizi büyüyor

21 Kasım da Türk Sağlık Sen'de yapılacak olan seçimler öncesi istifa krizi yaşanıyor. Şu ana kadar yüzün üzerinde üyenin sendikadan istifa ettiği öğrenilirken, Başkan Erdoğan Çakmak'ın gelişmeler karşısında sessizliğini koruduğu istifaların ise seçimlere kadar büyük boyutlara ulaşacağı  belirtiliyor.

MHP Samsun İl yönetiminin başkanlıķ seçimlerine müdahale girişimi ile başlayan sürece tepki gösteren üyeler yapılan uygulamanın anti demokratik bir uygulama olduğunu siyasi partilerin sendika seçimlerine müdahil olmaması gerektiğini söylediler.

Siyasi partilerin görevinin halkın oylarına talip olması gerektiğini belirten  istifa eden üyeler, sendikalar önemli sivil toplum kuruluşları olup bu tür girişimlerin özgür iradeleriyle karar veren üyeler gözünde yok hükmünde olacağı görüşünde birleştiler.

Sendikaya üye olan her bireyin aday olma hakkı bulunduğunu dile getiren üyeler, böylesi antidemokratik uygulamaların ancak 3, dünya ülkelerinde olabileceğini söylediler.

21 Kasım da yapılacak olan seçimler öncesi MHP  yönetiminin kendi adaylarını dayatması halinde binlerce kişinin sendikadan istifa edeceğini iddia eden üyeler; "Bizler siyasi partinin göstereceği adayı değil, kendi özgür irademizle bizi yönetecek başkan ve yönetim kurulunu seçmek istiyoruz." dediler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemo55 2021-10-23 14:52:46

Siyasiler Memleketin bir sürü sorunu varken Sendikalar la uğraşması abesle istigaldir.
Herkes işini yapsın

Avatar
mayk55 2021-11-17 10:57:41

işiniz düştümü il başkanının millet vekilinin kapısında yat eeee sonra bize karışmasınlar hadi oradan