banner388

Tufan Akcagöz''Samsun mutsuz bir haleti ruhiyeyle büyüyor''

Samsun CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz, 2016 yılına ilişkin açıklanan ölüm istatistiklerine yönelik bir açıklamada bulundu, yetkilileri göreve çağırdı.

Tufan Akcagöz''Samsun mutsuz bir haleti ruhiyeyle büyüyor''

Samsun CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz, 2016 yılına ilişkin açıklanan ölüm istatistiklerine yönelik bir açıklamada bulundu, yetkilileri göreve çağırdı.

09 Haziran 2017 Cuma 11:40
Tufan Akcagöz''Samsun mutsuz bir haleti ruhiyeyle büyüyor''

Samsun Haber - Türkiye İstatistik Kurumu 2016 yılı ölüm rakamlarını açıkladı. Bu ölüm rakamlarının arasında intihar vakalarıda yer alıyor. Söz konusu durumu CHP Samsun il Başkanı Tufan Akcagöz değerlendirdi.

İntihar sayılarındaki artışa dikkat çekti

Tufan Akcagöz,  " 2016 yılında Samsun'da toplam 8 bin 427 kişi hayatını kaybetmiş. Bunların 4 bin 563'ü erkek, 3 bin 864'ü ise kadın. Bu oranın içinde normal ölümler ve normal kabul edilmeyen, adli vaka sonucu gerçekleşen ölümler de var. Normal ölümlere bir diyeceğimiz yok. Ancak, son beş yıla bakıldığında intihar sayısının yaklaşık 2 katına çıktığını görüyoruz. 2011 yılında 30, 2012'de 34, 2013'te 49, 2014'te 44, 2015'te 52 olan intihar sayısı 2016 yılı için 54 olarak gerçekleşmiş. Buradan çıkaracak olduğumuz sonuç şudur. Samsun büyüyor ama mutsuz bir haleti ruhiyeyle büyüyor. Görmezden gelerek, sorun çözmek mümkün değildir. Bu intihar vakaları teker teker incelenmeli, sosyolojik sebepleri, ekonomik sebepleri araştırılmalıdır." dedi.

Kentin yöneticilerinin yapması gerekenlerden söz etti

Devletin, istatistik koymakla görevli olmadığını aynı zamanda da çıkan sonuçların araştırmasını da yapması ve nedenlerini belirlemesi gerektiğini belirten Tufan Akcagöz, "Devlet, sadece istatistik ortaya koyan, ortaya çıkan sonuçların sebebini araştırmadan, üstünkörü sonuçlarla yetinen bir aygıt değildir. Samsun'da da devlet kurumları var. Samsun'da intihar sayısının beş yılda iki katına çıkması bizi ilgilendiriyor da Samsun'da başka kimseyi ilgilendirmiyor mu? Bu kentin yöneticilerinin yapması gereken şey, mevcut intihar vakalarının temel sebebi konusunda bilimsel araştırma yapmaktır. Ancak, Türkiye genelindeki intihar vakalarının nedenine bakıldığında, zihinlerindeki çekinceleri de anlayabiliyorum. Her şeye rağmen gerçekle yüzleşmek zorunluluğu vardır. Türkiye genelindeki vakalar, intihar olaylarının sebebinin ekonomik olduğunu ortaya koymaktadır. Atanamayan gençler, kendini çaresiz hisseden, geleceğe dair ümitleri törpülenmiş herkes, işte bu sarmalın içindedir. Gençlerimiz mutsuz ve umutsuz. Bunun sorumlusu kim? Eğitimini almış binlerce genç, gelecekten beklenti içinde. Haklı olarak beklenti içindeler. Gençlerimizi çaresizlik içinde bırakan politikalar tamamıyla terk edilmelidir. " diye konuştu.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
metin 2017-06-09 12:48:43

samsunu bu hale CEHAPE getirdi. duble yollari akp yapiyor. ama kötü seyleri hep muhalefet yapiyor. samsunda iki parkdan baska ne yapti belediye bunca zamandir. ülkede özellestirme adi altinda satilmadik bir sey kalmadi yapilanlar ortada. satilacak bir sey kalmadi egedeki adalari bile sattik bakalim sonumuz hayirli olsun

Avatar
murat 2017-06-09 13:56:12

fetö getirdi, zaten Atatürküde onlar öldürmüs, kürt devletinide onlar kuruyor, kandirin bizi bakalim bülent arincin damadida cikti bu arada