banner388

Tufan Akcagöz: Müslüman Kardeşler terör grubudur

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Türkiye'yi zora sokacak konulardan birinin de, Müslüman Kardeşler'in terör örgütü olarak görülmemesi olduğunu söyledi.

Tufan Akcagöz: Müslüman Kardeşler terör grubudur

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Türkiye'yi zora sokacak konulardan birinin de, Müslüman Kardeşler'in terör örgütü olarak görülmemesi olduğunu söyledi.

06 Haziran 2017 Salı 11:08
Tufan Akcagöz: Müslüman Kardeşler terör grubudur

Samsun haber - Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Katar kriziyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. AK Parti'nin Ortadoğu projesinin yanlış olduğunu vurgulayan CHP'li Akcagöz, "Öncelikle, Büyük Ortadoğu Projesini ele almakta fayda var. Neydi Büyük Ortadoğu Projesi ? Bu proje, Ortadoğu coğrafyasında huzura karşı yönelmiş bir emperyalist çalışma olarak karşımızda duruyor ki, bunun zararını hem biz çektik, çekiyoruz; hem de Ortadoğu halkları çekiyor. Yanlış bir politikaydı. Şimdi bu bölgede kan akmaya devam ediyorsa, bu siyasetin ürünüdür. Bu projenin eş başkanlığı, Ortadoğu'da akan kanın sorumluluğuna ortak olmak demektir. Oysaki, tek özlemimiz, savaşsız bir coğrafyada yaşamak. Barış içinde, huzur içinde yaşamak. Barışı tesis etmek, zordur elbette ama siyaset kurumunun amacı işte bu zoru başarmaktır. Bombalar düştüğünde, insanlar öldüğünde yüreğinden bir parça kopmayan, bu mevcut durumdan etkilenmeyen mi var? O halde bizim derhal, Ortadoğu halklarının huzurunu da sağlayacak bir dış politikaya ihtiyacımız var. Yıllardır bundan uzağız. Kardeşimiz dedikleri Esat, birden 'Eset' olunca, sorun çözülmüş olmuyor. Ortadoğu'da önemli dengeler var. İran var ve süreci başından beri yakından takip eden Rusya var. Günlük söylemlerle, iç politikaya hizmet eden siyasi jargonla, savaşı sona erdirmek mümkün değildir " dedi.

MÜSLÜMAN KARDEŞLER TERÖR ÖRGÜTÜDÜR

Müslüman Kardeşlerin terör örgütü olarak görülmemesinin Türkiye'yi zora sokacağını belirten CHP'li Akcagöz, "Müslüman Kardeşlerle ilgili körfez ülkelerinin bakış açısı, bizi de etkileyebilir. Türkiye'nin Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Yemen ve Libya'yla bu noktada sıkıntı yaşaması gündeme gelebilir. Şimdi bu ülkeler, Katar'a ciddi bir ambargo uygulama kararı aldılar. Bizim ise Katar'la ekonomik ilişkilerimiz had safhada. Bunun ötesinde, Katar'da askeri üssümüz var ve bu alanda 13 Subay, 19 Astsubay ve 56 Uzman'ın görev yaptığını biliyoruz. Bundan sonra izlenecek siyaset, Türk askerlerinin güvenliğini de tehlikeye düşürmemelidir. Türkiye, Ortadoğu'da önemli bir güç olduğunu şimdi göstermek zorundadır. Katar'ı, kıskaca almak isteyen bir politika varsa, önce biz kendi bulunduğumuz açıdan konuyu değerlendirmek zorundayız. Aksi halde, şayet mevcut durumdan zarar görecek isek, bunun tedbirleri de şimdiden alınmalıdır. Ortadoğu'da Şii Sünni çatışmasından beslenmek isteyenlere karşı da akıllı olunmak zorundadır. Muhtemel bir Şii Sünni çatışması, bölgeyi etkileyeceği kadar, ülkemizi de zora sokacak ve sıkıntılı günleri de beraberinde getirecektir" diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.