banner388

Tufan Akcagöz: ' MHP tabanı Samsun'da Bahçeli gibi düşünmüyor'

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Samsun'un MHP'nin aktif olduğu bir il olduğunu belirterek, "Ancak, MHP tabanı Samsun'da, görüyoruz ki Sayın Bahçeli gibi düşünmüyor" dedi.

Tufan Akcagöz: ' MHP tabanı Samsun'da Bahçeli gibi düşünmüyor'

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Samsun'un MHP'nin aktif olduğu bir il olduğunu belirterek, "Ancak, MHP tabanı Samsun'da, görüyoruz ki Sayın Bahçeli gibi düşünmüyor" dedi.

30 Mart 2017 Perşembe 11:20
Tufan Akcagöz: ' MHP tabanı Samsun'da Bahçeli gibi düşünmüyor'

Samsun Haber - Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı ( AGİT ) gözlemcileri Alexander Anderson ve Hans Kaboth ile bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, yaklaşan referandum süreci ile ilgili bilgi verdi. 

"Halk, önündeki seçeneği değerlendirecek"

Gözlemcilerin sorduğu sorulara yanıt veren Tufan Akcagöz, referandumun bir halk oylaması olduğuna işaret ederek, " Adeta bir seçim havası yaratılmak isteniyor. Öyle bir şey yok. Ortada bir seçim yok. Ortada bir seçim olmadığı için, aday da siyaset de yarıştırıyor değiliz. O nedenle, bizi siyaset tartışmalarının içine çekmeye çalışanlara prim vermedik, vermiyoruz. AKP de, CHP de belli bir siyasi anlayışı savunan partilerdir. Seçimler gelir, yine herkes ülke siyaseti ile ilgili söyleyecek olduğu sözleri söyler. Ama bu başka. Bu bir referandum. Yani, halk oylaması. Halk, önündeki seçeneği değerlendirecek. Nedir o seçenek? Evet veya hayır. Neden evet, neden hayır? Biz bunu anlatıyoruz ve anlatmaya da devam edeceğiz. Türk milleti elbet doğruyu yanlışı görecek ve kararını hayırdan yana kullanacaktır. " dedi.

"Halk, geleceğini oylayacak"

Akcagöz, referandum sürecinde yaşanan haksız rekabetlerle ilgili sorulan sorulara, "İfade ettiğim gibi, bu bir seçim değil ancak birileri biteviye devlet imkanını kullanmaya devam ediyor. Bugün Samsun'da büyük binaların üzerinde 'evet' pankartları gördüğünüzü biliyorum. Bir kısmı inanın, FETÖ'cü olmadığının ispatı derdindedir. Ne kadar büyük pankart asarlarsa o derece kendilerini ibra edeceklerini düşünüyorlar. Herkes baskı altında. Önümüzde bir referandum var. Halk, geleceğini oylayacak. Bu oylayacak olduğumuz, alelade bir yasa değildir. Bu olmadı, bunu beğenmedim diye sonrasında basit bir şekilde değiştireceğimiz bir düzenleme değildir. O nedenle millet olarak bir değil iki değil, üç kere düşünmek zorundayız. Tek adam vesayetine geçit verecek miyiz? Elbette hayır. Tek adamın her sözü söylemesine, ülkenin kaderine tek başına karar vermesine evet diyecek miyiz? Elbette hayır." yanıtını verdi.

"Bahçeli gibi düşünmüyorlar"

Tufan Akcagöz, MHP tabanının referandumdaki eğilimi ile ilgili sorulan soruya ise şu cevabı verdi:  "Samsun, MHP'nin de aktif olduğu bir kent. Ancak, MHP tabanı Samsun'da, görüyoruz ki Sayın Bahçeli gibi düşünmüyor. MHP tabanı Samsun'da, ülkenin bu Anayasal değişiklik ile bir çok kazanımdan uzaklaşacak olduğunu, ülkenin bölünme tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını görüyor. Kaldı ki, yıllar yılı hakarete maruz kaldıkları bir siyasi anlayışın yanında yer almaları mantık olarak da mümkün değildir. " 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.