banner388
banner390
banner410
banner408

Tufan Akcagöz'den YSK'nın kararıyla ilgili flaş açıklama

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, YSK'ya yapılan ikinci itirazın da reddedilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

banner269

Tufan Akcagöz'den YSK'nın kararıyla ilgili flaş açıklama

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, YSK'ya yapılan ikinci itirazın da reddedilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

25 Nisan 2017 Salı 10:38
Tufan Akcagöz'den YSK'nın kararıyla ilgili flaş açıklama

Samsun Haber - Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) YSK'ya yaptığı ikinci itirazda reddedildi. Yüksek Seçim Kurulu, "CHP'nin referandum sonuçlarının açıklanması için Danıştay'ı bekle teklifinin" reddedildiğini açıkladı. CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, YSK'ya yapılan ikinci itirazın reddedilmesiyle ilgili Samsunhaber.com'a açıklamalarda bulundu.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "YSK'ya biz iptal başvurusu yapmıştık. Başvurumuz reddedilince referandum sonucunu geçtiğimiz hafta danıştaya götürüp yürütmeyi durdurma istemiştik. Yani danıştay kararı sonuçlanmadan YSK resmi sonuçları açıklamasın dedik. Fakat dün YSK danıştay kararını beklemeden resmi sonuçları açıklayacağını duyurdu. Bu durumu hukuki bulmuyoruz. Türkiye'nin yargı kurumları var bunların incelemesinden geçmeden YSK'nın karar açıklaması doğru değil. Ya başka bir iptal kararı çıkıp yürütme durdurulursa ne olacak. Bunlar hep böyle işin birbirine girdiğini anlatıyor" diye ifade etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın "YSK’nın kararları anayasal güvence altındadır. Tartışmaya açık değildir. Kesin sonuçtur." açıklamalarıyla ilgili konuşan Akcagöz, "YSK'dan başka herkes karar veriyor. Sayın bakanda sanki YSK'nın sözcüsü gibi konuşmuş. YSK bir yargı organı dolayısıyla o yargı organını temsil eden kişiler gerekli açıklamayı yaparlar. Yani onların adına kurumların sözcülüğünü yapmak doğru değil. Danıştayın kararına kadar seçim sonuçlarının kesinleştirilmemesi gerekirdi. Fakat ortada mühürsüz oy pusulalarıyla ilgili başvurumuz olmasına rağmen YSK yine hukuka aykırı  bir şekilde Danıştayı beklemeden sonuçları bir kaç gün içersinde açıklayacağını kamuoyuna deklare etti. Toplum vicdanını yaralayan bir karar. Elbette YSK'nın verdiği kararlara saygılıyız. Hukuki olarak takip ettiğimiz sürecin sonucunun beklenmesi gerekirdi. YSK hukuka aykırı bir karar vermiştir" dedi.


 

Son Güncelleme: 25.04.2017 10:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.