banner388

Tufan Akcagöz'den Sert Eleştiri

CHP Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, Rize'de Atatürk anıtının kaldırılmasını eleştirerek, " Ülke kan gölüne dönmüş, IŞİD denen İslamcı Terör örgütünün, iki askerimizi yakarak öldürdüğü iddia ediliyor, bunların derdine bak." dedi.

Tufan Akcagöz'den Sert Eleştiri

CHP Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, Rize'de Atatürk anıtının kaldırılmasını eleştirerek, " Ülke kan gölüne dönmüş, IŞİD denen İslamcı Terör örgütünün, iki askerimizi yakarak öldürdüğü iddia ediliyor, bunların derdine bak." dedi.

24 Aralık 2016 Cumartesi 10:54
Tufan Akcagöz'den Sert Eleştiri

CHP Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin ve partililerle birlikte şehit Uzman Çavuş Hasan Kavuz'un Çarşamba Rıdvan Paşa Camii'nde gerçekleşen cenaze törenine katıldıktan sonra, Ordulular Sevgi Derneği Atakum şubesini ziyaret etti. 

Bu ziyaret sonrasında gündenle ilgili değerlendirmelerde bulunan Tufan Akcagöz, " Anayasa değişiyor ama bu sadece bir Anayasa değişikliği değildir. Bu, tek adam idaresinin dayatmasıdır. Bu Anayasa bu haliyle geçerse, yargı da, yürütme de bizzat Cumhurbaşkanı'nın şahsında toplanıyor. Bu, hukukun ayaklar altına alınması anlamına gelir. Yasamayı zaten hiç saymaya gerek yok. Cumhurbaşkanı, dilediği gibi Kanun Hükmünde Kararname çıkarma yetkisine sahip olacak. Denetleme mekanizması yok gibidir. Tüm yetkiler sarayın elinde toplanıyor. Göstermelik bir Meclis, göstermelik bir demokrasi. Ülkedeki hukukçular susukun, neredeyse tüm Barolar suskun. Hukuk Fakültesi sayısı arttıkça, hak ve adaletten ayrılır olduk. Şimdi, gerçekleri kamuoyu ile paylaşma zamanıdır. Ülke gün geçtikçe, hukuk devleti olma özelliğini yitiriyor mu, yitirmiyor mu? Tasarlanan Anayasa ile yargı, bağımsızlığını kaybediyor. Yüksek yargıçlar, Cumhurbaşkanı tarafından atanan memurlar haline geliyor. Hele ki, Hakim ve Cumhuriyet Savcıları. Yargı bağımsızlığının ortadan kalktığı bir coğrafyada, bu görevi nasıl ifa edecekler? Siyasi irade, kaderlerinde belirleyici olacak. Buna millet olarak dur demezsek, bunun sonu hüsrandır. " dedi. 

CHP Atakum İlçe örgütünü ziyaret eden Tufan Akcagöz, Rize'de Atatürk anıtının kaldırılmasını eleştirerek," Ülke kan gölüne dönmüş, Işid denen İslamcı Terör örgütünün, iki askerimizi yakarak öldürdüğü iddia ediliyor, bunların derdine bak. O karanlık dünyalarından sıyrılıp, Mustafa Kemal Atatürk'ün sadece bize değil, onlara da; hepimize armağan ettiği Cumhuriyet'in faziletini bir türlü anlamadılar. Anlamak istemediler. Şimdi ülkeyi idare edemeyen, terör batağına ülkeyi sürüklemiş bir siyasi iktidar var. Bundan nasıl kurtulmamız gerek, bunun yollarını aramak gerekirken, hala içlerindeki Atatürk düşmanlığını muhafaza ediyorlar. Ama şunu bilmeliler ki, bu karanlıktan mutlaka kurtulacağız. Bu ülkeyi kuran parti, bu ülkeyi bugün içine düştüğü badireden de kurtarmasını bilir." dedi.
 

Son Güncelleme: 25.12.2016 20:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.