banner388

Tufan Akcagöz'den O Kuruma Sert Eleştiri

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, Anadolu Ajansı'nın yıllığının 10 Kasım'la ilgili bölümünde Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümünden söz edilmemesini sert bir dille eleştirdi.

Tufan Akcagöz'den O Kuruma Sert Eleştiri

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, Anadolu Ajansı'nın yıllığının 10 Kasım'la ilgili bölümünde Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümünden söz edilmemesini sert bir dille eleştirdi.

18 Şubat 2017 Cumartesi 11:49
Tufan Akcagöz'den O Kuruma Sert Eleştiri

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, Anadolu Ajansı'nın yıllığının 10 Kasım'la ilgili bölümünde Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümünden söz edilmemesi üzerine şu açıklamada bulundu:

" Anadolu Ajansı, başkalaşan kurumlardan biridir. Sergilediği bu tutumu ve ülkenin kurtarıcısı ve Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü görmezden gelmesini bu nedenle yadırgamıyorum. Hükümetlerin görevi, ülkeyi idare etmek ve insanların huzur ve sükununu sağlamaktır. Oysaki AKP hükümeti, ele geçirme ve teslim alma saikiyle hareket ediyor. Tüm bu gelişmeler, bunun göstergesidir. Anadolu Ajansı, devletin resmi haber alma kanalıdır. Hiç bir siyasi anlayışın etkisinde kalmadan görevini yapmak zorundadır. Şayet bu çizgisini kaybederse, halk nezdinde güvenilirliğini kaybeder. Anadolu Ajansı tam da bu çizgidedir. Devletin resmi haber ajansını, belli bir siyasi anlayışın emrine mahkum etmek, millete de saygısızlıktır. Millet, ülkeyi yöneten hükümete oy verenlerden ibaret değildir. Biz, seksen milyon insan, bu topraklarda yaşıyoruz. İçimizde Türk, Kürt, Laz, Çerkes, onlarca etnik kimlik var. Alevisi, sünnisi, hepimiz bu coğrafyaya aitiz. Bu bağı ortadan kaldırmaya kimsenin gücü yetmez. Anadolu Ajansı gibi devlete ait kurumların da bu hassasiyeti koruması gerekir. Atatürk, 80 milyon insanın ortak paydasıdır. " dedi. 

'Bakalım ne cevap verecekler'

Konuyu gündeme taşıyan CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici'ye teşekkür eden Tufan Akcagöz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gaziantep Milletvekilimiz, çok önemli bir noktaya işaret etmiş. Bu hususta Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a soru önergesi yöneltti. Bakalım ne cevap verecekler. Dünya ölçeğine baktığımızda insanların, önemli günlerin dışında dahi yoğun bir şekilde ziyaret ettikleri anıt mezarların başında Anıtkabir geliyor. Hele ki, bu gerçeği değiştirmeye kimsenin gücü yetmiyor, yetmeyecek. Anadolu Ajansı, yüzünü bu gerçeklere dönse bile, bu doğrular ortadan kalkmıyor. 10 Kasım'da Anıtkabir'e akın eden yüz binlerin önemli haberler arasında görülmemesinin sorumlusu, tek başına Anadolu Ajansı değildir. Bu haber kaynağını yandaş medya olarak şekillendiren AKP hükümeti, asıl faildir. Önümüzde bir referandum süreci var. Bu referandum, memlekette temel bir değişiklik öngörüyor. Bu süreçte en çok İhtiyacımız olan şey, bağımsız ve özgür medya. Ancak şimdiden söyleyelim ki, yandaş medyanın ayak oyunlarına maruz kalacağız. Yandaş medya, AKP'nin dümen suyunda elinden geleni yapacak. Hatta bunun yasal zeminini bile hazırladılar. Yüksek Seçim Kurulu'nun elinden, referandum döneminde hükümete askerlik yapacak olan haber kanallarına ceza verme yetkisini aldılar. Tarafsız yayın yapma düsturu oradan kalkmış oldu. Medya baskı altında. Referandumda istedikleri sonucu çıkarabilmek için ellerinden geleni yapıyorlar ama bilmedikleri ve görmezden geldikleri bir şey var. O da, vatandaşın böyle bir Anayasa değişikliğini istemediği gerçeğidir. Millet, geçim derdinde, aş derdinde. Bunlar, ülkede gelebilecekleri en yüksek mertebeye gelmelerine rağmen, rejimi değiştirme derdinde. Millet bunu artık net olarak görüyor. O nedenle, referandum sürecinde Anadolu Ajansı dahil, bir kısım yandaş medyadan duyduğunuz haberlere, birden fazla haber kaynağından teyit almadan inanmamakta fayda var. "

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.