banner388

Tufan Akcagöz: CHP'nin kurultay çağrısı Samsun'da karşılık buldu

CHP Samsun Eski İl Başkanı ve Kurultay Delegesi Tufan Akcagöz, "CHP'nin Kurultay çağrısı Samsun'da da karşılık buldu" dedi.

Tufan Akcagöz: CHP'nin kurultay çağrısı Samsun'da karşılık buldu

CHP Samsun Eski İl Başkanı ve Kurultay Delegesi Tufan Akcagöz, "CHP'nin Kurultay çağrısı Samsun'da da karşılık buldu" dedi.

16 Temmuz 2018 Pazartesi 14:47
Tufan Akcagöz: CHP'nin kurultay çağrısı Samsun'da karşılık buldu

Samsun haber - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Eski İl Başkanı ve Kurultay Delegesi Av.Tufan Akcagöz, partide değişim isteyen kurultay delegeleriyle birlikte CHP Genel Merkezi'ne iletilmek üzere kurultay çağrısı yaparak Noter'e imza verdi.

CHP'li Akcagöz, "Samsun'da 18 seçilmiş, 2 de doğal delege olmak üzere 20 Kurultay delegesiyiz. Kurultay, partimizin en yetkili karar alma organı. Biz de Samsun adına yetki almış kişileriz. Daha önce de bu konuda açıklama yaptık. 24 Haziran'da ciddi bir mağlubiyet aldık. 16 Nisan'da da öyle. Bu mağlubiyet, basit sonuçları olan bir mağlubiyet değildir. Ülkenin yönetim biçimi değişti. Artık Parlamenter sistem yok. Artık ülkede tek adam var. Kararnamelerle ülkeyi yönetecek ve bu uygulamalara da derhal başlandı. Memlekete yazık ettik. Yetkiyi tek adama verdik. Meclis'i etkisiz halde bıraktık. Parlamento artık Bakanlar kurulunu denetleyemeyecek. Yani, millet adına görev yapan vekillerin elinden en büyük silah alınmış oldu. Yargı ne alemde? Neredeyse tüm yargı kurumları Cumhurbaşkanı'na bağlandı. Tarafsız olması gereken yargı mensupları, siyasi otorite tarafından tayin edilecek. Demokratik devlet olma özelliğimizi yitiriyoruz. Hal böyleyken, 'biz bu seçimden başarılı çıktık' değerlendirmesi, züğürt tesellisidir. Başarısız olduk ve bu tablo, ülkeyi bu hale sürüklemiştir" dedi.

"ÖNÜMÜZDE YEREL SEÇİMLER VAR"

Yerel seçimlerle ilgili açıklama yapan Akcagöz, "Önümüzde yerel seçimler var. Yerel seçimlerde başka büyük sınav vereceğiz. Seçimlerde istediğimiz sonuçları elde edemedik diye dükkanı kapatıp gidecek halimiz yok ama parti olarak yenilenmeli ve bundan sonraki süreci kovalayacak vizyonu ortaya koyacak yapıyı da elbirliği ile ortaya çıkarmak zorundayız. Bunun yolu da kurultayı toplamaktır. Bu acilen yapılmalıdır. Elimizdekileri kaybetme riskimiz var. Elimizdeki belediyeleri kaybetme riski var. Hiç bir yer garanti değil. Milleti karamsarlığa itecek herhangi bir tutum içinde olmamak lazım. Cumhurbaşkanlığı seçiminde, adayımız Muharrem İnçe, 40 yıl sonra şeytanın bacağını kırdı ve yüzde otuz bandını aştı. İmkan verilsin, daha iyisini yaparken diyor. Bu iddia, geleceğe dair ümit veriyor. Şimdi bizim hep birlikte, ümidi büyütmemiz gerekiyor. Umudu yeşertmemiz gerekiyor. Bunun için, 634 imza gerekli. Ben bu imzanın kısa sürede toplanacağını düşünüyorum. Taban da hareketli ve beklenti içinde. Parti tabanımız da değişim istiyor. Biz de Samsun Kurultay delegeleri olarak gereğini yapıyoruz ve değişime Samsun'dan güçlü bir ışık yakıyoruz" diye konuştu.

"15 GÜN İÇERİSİNDE TOPLANMASI GEREKİYOR"

İmzaların 15 gün içerisinde toplanması gerekirken Olağanüstü Kurultay için Noter'den imza ve talep beyannamelerini Tufan Akcagöz, Yasemin Çalıkoğlu, Mustafa Güngör, Şemsettin Çelebi, Eray Ocak, Gözde Özdemir, Fatma Necile Çokay, Tansu Çıkış, Fuat Baysal, Ahmet Tuncer Sevinç ve Gül Aktaş imzaladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emin Karaguzel 2018-07-17 03:43:20

Chp günahım kadar sevmem ama herkesin malumu kasetle başa gelen Kemal öyle bi sarildiki koltuğa eşi benzeri yok, gücü yetse chp yi mezarına bile götürür, kına geldi Kemal senden ne olur gitttt