banner388

TUBİTAK'tan Samsun'a yeni projeler

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Makaracı, Samsun Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışmalar yapacağını ifade etti.

TUBİTAK'tan Samsun'a yeni projeler

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Makaracı, Samsun Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışmalar yapacağını ifade etti.

30 Haziran 2020 Salı 20:21
TUBİTAK'tan Samsun'a yeni projeler

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Samsun'un iklim ve toprak yapısının, tıbbi ve aromatik bitki üretimi için son derece elverişli olduğunu belirterek “Çiftçilerimizle birlikte yerli üretim yapmayı hedefliyoruz" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi' nin daveti üzerine Samsun'a gelen Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Makaracı ve TÜBİTAK Enstitüleri' nin araştırmacıları; Gıda, Gen Mühendisliği, Kimyasal Teknoloji, Yer ve Deniz Bilimleri, Enerji, Malzeme, Çevre ve Temiz Üretim ile Endüstriyel Hizmetler konularında sunum gerçekleştirdi. Şehit Ömer Halis Demir Çok Amaçlı Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda Genel Sekreter İlhan Bayram, Genel Sekreter Yardımcıları, daire başkanları ve bürokratlar yer aldı.

TÜBİTAK MAM İLE SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İŞ BİRLİĞİ

TÜBİTAK ile Samsun Büyükşehir Belediyesi arasındaki iş birliğinin önemine değinen TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Makaracı, "TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi ile Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin

birlikte hangi çalışmalara imza atacağını tespit etmek üzere Samsun'a geldik ve 77 adet konuyu getirdik. Samsun'daki tüm tesisleri gezdik. Samsun Büyükşehir Belediyemizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek tüm alanlarda sunumlar hazırlayarak bilgilendirme yaptık. Yaptığımız toplantı ile Gıda, Gen Mühendisliği, Kimyasal Teknoloji, Yer ve Deniz Bilimleri, Enerji, Malzeme ile Çevre ve Temiz Üretim konularında her iki kurumun yapacağı iş birliğini değerlendirdik" ifadelerini kullandı.

ŞEHRE KATMA DEĞER SAĞLAYACAK

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'nden gelen ekibi Samsun'da ağırlamaktan duyduğu mutluluğu belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram "Tıbbi Aromatik BitkiÜretimi ve bunların değerlendirilmesi konusunu oldukça önemsiyoruz. Samsun üretim yapılacak son derece verimli topraklara sahip. Çiftçilerimizle birlikte yerli üretim yaparak ilaç sanayisine verebiliriz. Samsun'da üretilen bu ürünler başta sağlık sektörü olmak üzere birçok alanda kullanılarak şehrimize katma değer sağlayacaktır" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kemal yuce 2020-07-01 05:30:52

tubit-ak topragi nerde bulacak da uretim yapacak Turkiyenin en verimli ovalarini pazarlayan parselleyenler simdi secim telasinda.....nereye giderseniz gidin yandaslarinizla yargilanacaksiniz......zehir sacan yandas fabrikalarini kapatin halk kansele bogusuyor..