banner388

TSD Başkanı'ndan Sitem Dolu Sözler

TSD (Türkiye Sakatlar Derneği) Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu Samsun'da yer alan 3 büyük kurum hakkında sitem dolu sözlerini dile getirdi.

TSD Başkanı'ndan Sitem Dolu Sözler

TSD (Türkiye Sakatlar Derneği) Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu Samsun'da yer alan 3 büyük kurum hakkında sitem dolu sözlerini dile getirdi.

30 Kasım 2016 Çarşamba 18:34
TSD Başkanı'ndan Sitem Dolu Sözler

TSD (Türkiye Sakatlar Derneği) Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu 3 Aralık Dünya Engelliler Günü gerçekleştirecekleri etkinlikler hakkında açıklamada bulunarak, 3 senedir Samsun’da yer alan 3 büyük kurum hakkında sitem dolu doluştu. TSD Samsun Şube Başkanı Hakyemezoğlu,  “2022 sayılı Yasa’ya göre engelli ve yaşlının maaşa bağlanmasında engelli kişiden başka hiç kimsenin gelir düzeyinin göz önünde bulundurulmaması hususunda değişikliğe gidilmelidir. 2828 sayılı Yasa’da yalnızca bakıma muhtaç bireyin gelir düzeyi göz önüne alınmak şartıyla bakım maaşı bağlanması hususunda değişikliğe gidilmelidir. Engelli vatandaşlarımızdan engelli aylığı ve evde bakım aylığının faiziyle iadesi için açılan icra ve davalardan feragat edilmesi gerekmektedir. Ailemizi değil biz engellileri muhatap almalısınız” ifadelerini kullandı.

Hakyemezoğlu sözlerine şu şekilde devam etti: “Neden bizim randevularımızı reddettikleri hakkında hiçbir bilgimiz yok. Söz konusu 3 kurumumuzun kapılarının bize niçin kapalı olduğunu bilmek arzusundayım. Ben yanlış bir davranışta bulunmadım. Dernek adına herkesin yasalara uyduğu gibi TSD Samsun Şubesi olarak da biz de kanunları uyguluyoruz. Bizler her şeyi yasalara uygun bir şekilde gerçekleştirdiğimiz için mi kapılar açılmıyor. Ben derneğim adına ve kendi adıma yanlış bir davranışta bulunmadım. Tek arzum her şeyin yerli yerine oturması ve görüşme taleplerimizin kabul görmesidir”.
Hakyemezoğlu ayrıca görüşme taleplerine olumsuz yanıt veren kurumları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Başbakan Binali Yıldırım’a bildireceğini belirtti.
SAMULAŞ tarafından gerçekleştirilen çalışmalar hususunda beğenilerini dile getiren Hakyemezoğlu, SAMULAŞ’tan her istasyona engellilerin geçiş yapabileceği rampaların yapılması konusunda dilekte bulundu.
 

Son Güncelleme: 02.12.2016 13:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.