banner388

Tramvay yer altından mı geçecek?

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, raylı sistemin özellikle Atakum ilçesini ikiye böldüğünü belirterek, tünel ya da farklı yöntemlerle bu sorunu çözeceklerini açıkladı.

Tramvay yer altından mı geçecek?

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, raylı sistemin özellikle Atakum ilçesini ikiye böldüğünü belirterek, tünel ya da farklı yöntemlerle bu sorunu çözeceklerini açıkladı.

24 Kasım 2019 Pazar 18:02
Tramvay yer altından mı geçecek?

Toplu taşımaya büyük bir kolaylık getiren raylı sistemin özellikle Atakum’u ikiye böldüğüne dikkat çeken Başkanı Mustafa Demir, ilerleyen günlerde Samsun’da gelecek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile birlikte alanda çalışmalar yaparak, çözüm yolları arayacaklarını belirtti.

"Hesaplamalarını yaptırmıştık"

Raylı sistem konusunda seçilen yöntemin şehri ikiye böldüğünü belirten Demir; "Özellikle Atakum, bizim yeni gelişen kent dokumuz. Orada ciddi trafik problemlerine yol açtı. Toplu taşımaya katkı sağladı ama başka alanlarda çok daha büyük problemler oluşturdu. Bu sistemin yer altına bir tünelle alınabileceğini görmüştük. Hesaplamalarını yaptırmıştık. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile görüşüyoruz. Önümüzdeki günlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan Samsun’a gelecek. Orada bakanımızla birlikte teknik bir çalışma yapacağız. Tünel daha iyi bir sistem mi olur ya da bu sistemden başka bir sisteme geçişi daha doğru mu olur ona bakacağız. Trafik sıkışıklığını, kavşaklardaki yığılmaları giderecek çözümler üretebilir miyiz bunu araştıracağız” dedi.

Tramvay yolu uzatılacak

Raylı sistemin doğu-batı yönünde uzayacağını açıklayan Demir, “Raylı sitem hattını batıda Taflan’a, doğuda da havalimanına kadar uzatacağımızı ifade etmiştik. O çalışmayı da bakanımızla yapıp, uzatma kısmı konusunda bakanlığımızla sözlü mutabakata vardık. Çalışmalar neticesinde kesin kararı o zaman vereceğiz. Muhtemelen de bunu bakanlığımıza yaptıracağız” diye konuştu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Türk ocağı 2019-11-24 19:02:21

Yaaa bu zamanında neden yapılmadı o zamanın bakanı kimdi yada neden buna izin verdi. Şimdi o kadar borcun içinde birde bunu düşüneceksiniz vay halinize. Demek başka yollardan artık milletten para alamıyorsunuz

Misafir Avatar
hasan 2019-11-25 11:27:15 @Türk ocağı

biz zamanında cok dedik ama millet su cıkar diye dalga geciyordu...şimdi ne değişti!!!

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
Çetin Tekin 2019-11-24 22:40:52 @Türk ocağı

Zamanında olsaydı birileri tekrardan para kazabilirmiydi?Bütün Avrupada adamlar herşeyi yeraltına almaya başladılar bizde geç kaldık aten. Yeni yapılacak herşeyi yer altına alabilirler öesela

Beğenmedim! (0)
Avatar
guven yalcin 2019-11-24 19:09:07

bizim ustumuzden gecmesinde nerden gecerse gecsin daha evvelki baskan oyle yapmisti..kendini meclise zor atti..

Avatar
serdar kubilay 2019-11-24 21:02:24

Kent Planlamaları en az 50 yıl ileriyi düşünerekten yapılır,günü kurtarmak için yapılmaz.Zamanında Metroyu yer altından verselerdi bu gün bunları yaşamazdık.Onca paralar israf ediliyor,bu paralar Samsun halkının cebinden çıkıyor.

Avatar
Öner 2019-11-24 22:10:11

Tabi ya, Dur tahmin edelim. Yapacak firma muhtemelen bellidir. Birilerine ve de birilerinize para kazandırmak için yıkın yeniden yapın, hep aynı senaryo. Amaç her zamanki gibi aynı halkın parası birilerinin cebini dolduracak.

Avatar
CcC 2019-11-24 22:25:09

Zamanında hesaplanmadan yapılan ve ulaşımı oldukça olumsuz etkileyen bir proje için şimdi çözüm aranıyor. Peki vatandaşa açıklayın neden zamanında gereken yapılmadı? Neden şimdi yeni proje için ayrıca masrafa girilecek, olan sistemin en azından bir kısmı yıkılacak??

Avatar
cem 2019-11-24 22:47:16

ilk once havaalanı sonra otogarı yap taflan ve yerin altına girersin zamanı var cevre yollarını yaptır başkan önce trafik feelç

Avatar
Sms 2019-11-25 02:36:23

Alışmıştık kuzey atakum güney atakum demeye

Avatar
Samsun 2019-11-24 20:16:14

Atakumu ikiye böldüğü şimdi mi aklınıza geldi, tramvay raylarının ne araç trafiği nede yaya yolları ile bir bağının olmaması gerekirdi , bir o kadar masrafın üstüne birde tünel için masraf edilecek tabii yapılabilirse

Misafir Avatar
ayakkabı kutusundaki dolarlar 2019-12-02 15:09:59 @Samsun

çifte vatandaşım ve pek çok gelişmiş ülkeleri dolaştım.hepsinde tramvay diye adlandırdığınız hafif raylı sistem taşıt trafiği ve hatta yaya trafiği ile iç içe, ama medeniyet işte herkes kurallara uyuyor. burada her şoför kendi aracının geçiş üstünlüğüne sahip olduğunu düşündüğünden duran tramvaya toslarlar :) NEYSE,HİÇ BİR YERDE DUVARLARLA ÇİTLERLE ÇEVRİLİ HAFİF RAYLI SİSTEM GÜZERGAHI GÖRMEDİM SAMSUNDAKİ GİBİ :)

Beğenmedim! (0)