banner388
banner390
banner410
banner408

Tramvay Artık Tekkeköy'de

Samsun'da tramvay artık Tekkeköy'e kadar gidiyor.

banner269

Tramvay Artık Tekkeköy'de

Samsun'da tramvay artık Tekkeköy'e kadar gidiyor.

17 Ekim 2016 Pazartesi 14:50
Tramvay Artık Tekkeköy'de

Samsun'da tramvay, Gar-Tekkeköy arasına yapılan 14 kilometrelik ilave hatla 31 kilometreye çıktı. Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel ve kamu kurum kuruluş temsilcileri tramvayın Gar İstasyonundan binip ilk tramvayla Tekkeköy’e geldi ve burada Tekkeköy Kaymakamı İbrahim Küçük ve Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar tarafından çiçeklerle karşılandı.

Tekkeköy hattının açılması sonrası açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Samsun-Tekkeköy arasında hafif raylı sistemin çalışması, Samsun’daki çalışma hayatının sanayi bölgelerinin kent merkezine ulaşımının sadece mevcut karayolu üzerinden yapılıyor olması eksikliğinden doğdu. Bu alternatif  sayesinde şehrimiz bugün günde 80 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip doğu-batı istikametinde böylece 31 km’lik bir hatta kavuştu. Şu an 60 bin civarında yolcu taşıyan bu hat üniversiteye kadar çıkacak. 4 kilometrelik üniversite hattının da eklenmesiyle doğu-batı istikametinde toplamda 35 kilometrelik bir hatta sahip olacağız” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.