banner388

Trafik Sigortasında Primleri Azaltan Sistem

Üzerinde çalışılan yeni modele dair açıklamayı Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek yaptı

Trafik Sigortasında Primleri Azaltan Sistem

Üzerinde çalışılan yeni modele dair açıklamayı Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek yaptı

17 Şubat 2017 Cuma 15:25
Trafik Sigortasında Primleri Azaltan Sistem

Sadece araç değil sürücünün de risklerini azaltan sistem

Bahsedilen ve üzerinde çalışılan yeni trafik sigortası düzenlemesinde sadece taşıtın değil aynı zamanda sürücünün de risklerini gözeten bir uygulama. Uygulamanın yürürlüğe girmesiyle beraber kaza ve zarar sayılarında azalma olması beklenirken primlerinde aşağı çekileceği yönünde beklentiler hakim.

Açıklama Mehmet Şimşek’ten geldi

Hükümet trafik sigortasında yeni bir model üzerinde çalışıyor. Yeni uygulamanın duyurusunu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek gerçekleştirdi.

Şu anda kullanılır durumda olan trafik sigorta sisteminin eksikleri olduğunu belirten Mehmet Şimşek, daha kapsamlı ve koruyucu bir sistemin yakın zamanda uygulamaya koyulacağını belirtti.

Trafik sigortasının zorunlu bir işlev olduğunu ifade eden Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yeni modeli karşı tarafa verilen zararın karşılanması adına da yürütülmüş bir sistem olarak tanımladı.

İngiltere’de kullanılan bir sistem

Araçtan daha fazla sürücünün sigortalanmasını öngören bir düzenleme içeren uygulamam olduğunu açıklayan Şimşek,  ‘’Arabanın sigortası var, deneyimsiz şoföre al sür diyorsunuz. Primleri yükselten bu tür faktörler var. Hazine'ye söyledim çalışıyorlar. İngiltere'de sürücünün sigortalandığı bir sistem’’ dedi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.