banner388
banner390
banner410
banner408

Trafik sigortalarında yüzde 20 zam bekleniyor

Trafik sigortalarına 2018 yılı ile birlikte yüzde 20 zam yapılmasının beklendiği söylendi. Konu ile ilgili olarak Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Başkanı Bekir Özerdem açıklamalarda bulundu.

banner269

Trafik sigortalarında yüzde 20 zam bekleniyor

Trafik sigortalarına 2018 yılı ile birlikte yüzde 20 zam yapılmasının beklendiği söylendi. Konu ile ilgili olarak Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Başkanı Bekir Özerdem açıklamalarda bulundu.

21 Aralık 2017 Perşembe 18:24
Trafik sigortalarında yüzde 20 zam bekleniyor

Trafik sigortalarında yüzde 20 zam beklendiği açıklandı. Konu ile ilgili olarak Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Başkanı Bekir Özerdem, 2018 yılı için araç trafik sigorta primlerinde yüzde 20 zam beklediklerini belirterek, "Dolar artmaya devam ettiği sürece sigorta primleri de kaçınılmaz olarak yükselecektir" dedi.


Başkan Özerdem, 2017 yılı Nisan ayı ortaları itibariyle hemen hemen standart hale gelen trafik sigorta primleri ücretlerinde önümüzdeki sene yani 2018 yılı itibariyle yüzde 20 zamlanmasının beklediklerini söyledi. Başkan Özerdem açıklamalarının devamında ise şunları söyledi:


"Hazine müsteşarlığı tarafından el konulan trafik sigorta primleri eylül ayına kadar yüzde 1 artış yapılırken, senenin son dört ayında prim artışları yüzde bir buçuk seviyelerine çıkmıştır. Yedek parçaların dövize endeksli girdileri düşünüldüğü zamanda, doların bu günkü halini ülkemiz tamamıyla görmektedir. Dolar artmaya devam ettiği sürece sigorta primleri de kaçınılmaz olarak yükselecektir. Bilinmelidir ki ülkemizde bulunan hemen hemen her araç gurubunun yedek parçası çok üzgünüm ki ithal olarak giriş yapmakta olup fiyatları da otomatikman dolara endekslidir.


Dolayısıyla trafik sigorta primleri önümüzdeki yıl normalin üzerinde bir artış gösterecektir. Devlet yetkililerimiz araç sahiplerini düşünerek sigorta primlerindeki artışın aylık olarak yüzde 1.5 artırılmasına müsaade etmiş oldukları halde döviz kurlarının artması neticesinde 2018 yılında iki bölümde yüzde 5’lik ekstra zamlar yapılabileceğini ve sigorta şirketlerinin yani sıra tüm kamu oyuna açıklamış bulunmaktadırlar. Bu da demek oluyor ki önümüzdeki sene trafik sigorta primlerinde artış yüzde 20 olacaktır. Araç sahiplere şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki artan trafik sigorta primleri önceki sene gibi değişkenlik göstermiyor. Artık sigorta şirketlerinin büyük bir çoğunluğunda trafik sigorta primler birbirine çok yakın. Tanıdığınız acenteleri tercih edin. Yerleşik acentelere poliçelerini tanzim ettirin. Sigorta poliçeleri ancak acentelerden alınması gerekir." 

Anahtar Kelimeler:
Trafik Sigortası
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nihat 2017-12-21 19:22:52

Yuzde 200 artsin mazot benzin 10 lira olsunda trafik rahatlar belki

Avatar
Cemal 2017-12-22 11:57:00

Bıktık hergün zamdan bu nasıl istikrar?

Avatar
türk 2017-12-24 19:53:42

maaşlara neden %20 zam yok bunu açıklasınlar. her sene geriye gidiyoruz. yol yaptılar tabi o yeter.