banner388

Trafik sigortalarında tavan fiyat netleşti

Trafik sigortaları konusunda çalışmalar neticeye vardı ve tavan fiyat netleşti

Trafik sigortalarında tavan fiyat netleşti

Trafik sigortaları konusunda çalışmalar neticeye vardı ve tavan fiyat netleşti

11 Nisan 2017 Salı 09:46
Trafik sigortalarında tavan fiyat netleşti

Samsun Haber - Trafik sigortaları kapsamında ki çalışmalar netleşti yüzde 20 oranında indirim yapıldı. Trafik sigortası en pahalı il yine İstanbul oldu.

Habertürk gazetesinden Rahim Ak’ın haberine göre, trafik sigortaları çalışmasında iyi sürücü kötü sürücü olarak ayrım yapılarak fiyatlandırma da bunun üzerinden gerçekleştiriliyor. Örneğin iyi sürücülerde tavan fiyat uygulaması otomobiller için 444 TL

Trafik sigortalarında düzenlemeler basamaklardan oluşuyor

Trafik sigorta düzenlemeleri 7 basamak altında incelemeye alınırken ilk defa araç satın alan yahut başka bir araç alıp sigorta yaptıran bir kişi 4’üncü basamakta yer alıyor. Araç sürücüsü kazaya karışırsa 1’nci kaza yapmaz ise 7’nci basamağa doğru gidiyor. 7’nci basamak olarak adlandırılan bölüm hiç kaza yapmayan araç sürücülerini içeriyor.

İyi sürücü-kötü sürücü kaza durumlarına göre şekilleniyor

Fiyatların sisteme giren sürücüler üzerindeki etkisi kaza yapma durumuyla orantılı olması dikkati çekiyor. Sisteme katıldıktan sonra ilk yıl kaza yapan sürücü yüzde 50, ikini yıl kaza yaparsa da yüzde 100 ilk 3 yıl arka arkaya kaza yapması durumunda ise yüzde 150 oranında zamlı trafik sigortası ödemek zorunda kalacak. İlk üç yıl içinde kaza yapılmadan araç kullanımı gerçekleştiren sürücüye yılda yıla yüzde 12, 30 ve 45 oranlarında indirim uygulanacak

Uygulama yarından itibaren olmak üzere başlıyor
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.