banner388

Trafik Dedektifi Eğitimi

Samsun'un Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğünün Trafik Tescili Büro Amirliği ekiplerince, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası genelinde Kumköy İlkokulundaki öğrencilere trafik eğitimi verdi.

Trafik Dedektifi Eğitimi

Samsun'un Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğünün Trafik Tescili Büro Amirliği ekiplerince, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası genelinde Kumköy İlkokulundaki öğrencilere trafik eğitimi verdi.

14 Haziran 2016 Salı 13:16
Trafik Dedektifi Eğitimi

İçişleri Bakanlığının Emniyet Genel Müdürlüğü, işbirliğinde yapmış olduğu 3-17 yaş aralığında olan çocuk ve gençlere trafik güvenliği ile ilgili eğitim kazandırmayı amaç edinen Çocuklar İçin Trafik Eğitimi Projesi genelinde Çarşamba İlçesinin Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği bahçesinde gerçekleşen programda, trafik ışıkları ve yayaların uymaları gereken bütün kurallar İlkokul öğrencilerine öğretildi.
Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliğinin bahçesinde sabah çok erken saatlerde sene sonu gezi programı kapsamında Kumköy İlkokul Öğretmeni olan Dilek Livaneli ile Gönüllü Belçikalı  Öğretmen Sara Yiğit'in katılımı ile birlikte Trafik Tescil Büro Amiri Adem Keskin; ilkokul öğrencilerine karayolunda araç kullanımı, yayalar için trafik kuralları, çocukların trafik eğitimi hakkında uygulamalı eğitim verdi.
Büro Amirliği bahçesinde Kumköy İlkokulu öğrencilerine akülü araçlarla beraber hazırlanmış olan temsili karayolunda hem araç kullandılar, hem de yaya geçidi ve trafik kuralları hakkında gerekli olan bilgileri aldılar. Öğrenciler hem eğlendiler, hem de trafik hakkında bilinçlendirildiler.
Dilek Livaneli, öğrencilere sene sonu etkinlikleri kapsamında ilk olarak Çarşamba Trafik Tescil Büro Amirliği bahçesinde trafik dedektifleri adlı eğitim gezisi durağından sonra Samsun'da gezi ve eğlence yapacaklarını, öğrencilerin ise gelişen dünyaya adapte olarak eğitimli bir nesil halinde yetişmeleri için mücadele ve eğitim verdiğini dile getirdi.
Trafik Tescili Büro Amirliğinde yapılan uygulamalı eğitimden sonra öğrenciler Samsun'a giderken, proje ve çalışmalarla ilgili Belçika asıllı Sara Yiğit yaptığı açıklamalarda, "Dilek Livaneli'nin projesi için Türkiye'ye geldim. Burada benim hem 15 çocuğum var hemde 15 ailem oldu. Öğrenciler bana Türkçeyi, ben ise öğrencilere İngilizceyi öğretiyorum. Türkiye çok çok güzel bir ülke. Ben bu proje ile daha da bilinçlendim. Bütün ilgiye teşekkür ederim" dedi.

Son Güncelleme: 14.06.2016 13:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.