banner388

TR83 Bölgesi’nde Endüstriyel Tasarım Çalışmaları Hızlandı

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) TR83 Bölgesi’nde endüstriyel tasarım çalışmalarının hız kazandığı belirtildi.

TR83 Bölgesi’nde Endüstriyel Tasarım Çalışmaları Hızlandı

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) TR83 Bölgesi’nde endüstriyel tasarım çalışmalarının hız kazandığı belirtildi.

26 Mayıs 2016 Perşembe 13:25
TR83 Bölgesi’nde Endüstriyel Tasarım Çalışmaları Hızlandı

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında başvurusu yapılmış olan “TR83 Bölgesi’nde Endüstriyel Tasarım Alanında Genç İstihdamının Artırılması Projesi” 1 Mart 2016 tarihi itibariyle Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı üzerinden TR83 Bölgesi genelinde uygulanmaya başlandı. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın başvuru sahibi ise Samsun OSB, Merzifon OSB ve Çorum OSB’nin proje ortağı olduğu proje ile genç istihdamını destekleyerek ve endüstriyel tasarım alanında ise, ara eleman yetiştirmek amacı ile gençlerin işsizlik oranını düşürerek daha çok gencin istihdam edilmesi ve istihdamda tutulmasında katkı sağlanacak. Bu amaçla, bölge genelinde her bir ilde on birer hafta sürecek olan kurslara ise başvurular kabul edilmeye başlanıldı. 15-29 yaş aralığında, işsiz gençlerin hedeflendiği projede TR83 Bölgesi’nde bulunan her bir ilden seçilicek olan on beşer gence endüstriyel tasarım alanında ara eleman yetiştirilmesi amacıyla kurslar verilicek. Eğitim programı dahilinde ise paydaş firmalarda staj yapma imkanı kazanacak olan geçlere, eğitim süreleri boyunca günlük olarak 10’ar euro ödenecek. “http://genctasarim.oka.org.tr/” internet sitesinden online yapılıcak olan kurs başvurularından Samsun kursiyerleri için son başvuru tarihi 10 Haziran 2016 olarak belirtildi.
Projenin bir diğer ana hedefi ise TR83 Bölgesi’nde endüstriyel tasarım algısının ve kültürünün oluşturulması, yaygınlaştırılması; firmaların endüstriyel tasarımın üretimde olan katkı ve oluşturduğu katma değer konusunda iyi uygulama örneklerini yerinde ziyaret etmesi amacı ile Ankara’da bulunan kurum ve kuruluşlara ziyaretler düzenlendi.
Ziyaretler; OKA Genel Sekreteri olan Mevlüt Özen, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri olan Murat Zeybel, Samsun Organize Sanayi Bölge Müdürü ise Hakan Tütüncüoğlu, Merzifon Organize Sanayi Bölge Müdürü Hasbi Altuntaş, Samsun Bahadır Tıbbi Aletler Kalite Müdürü ise Hülya Tuna, Samsun Aysam Ortopedi ve Tıbbi Aletler Genel Müdür Yardımcısı İdris Bektaş, Merzifon Elektro Motor Metal Endüstri Sanayii Ar-Ge Mühendisi ise Ensar Özden, Çorum Ece Seramik Ür-Ge Müdürü Fatih Gökkaya, Merzifon Apaydın Metal İnsan Kaynakları Personeli Osman Mercimek, Tokat Diva Ahşap Genel Müdürü Ozan Gürgünoğlu, OKA Yatırım Destek Ofisi temsilcileri ise ajans ve proje personelinden oluşan 20 kişilik heyetle gerçekleştirildi.
İki gün süren proje faaliyetinin ilk gününde ise ODTÜ TEKNOKENT’te yer alan ve Türkiye’nin önde gelen endüstriyel tasarım firmaları arasında yer alan DESINNOBIS ziyaret edilmesi üzerine projede yer alan paydaşların endüstriyel tasarım alanında çalışan ve iyi uygulama örneği olan DESINNOBIS ise deneyim ve bilgi paylaşımı sağlamaları için uygun bir ortam oluşturuldu. TR83 Bölgesi genelinden firma temsilcileri ve kurum temsilcilerinden oluşan heyet, dünyanın önde gelen tasarımcıları arasında yer alan ve aynı zamanda ODTÜ öğretim üyesi olan Yrd. Doç Dr. Hakan Gürsu ile bir araya gelme fırsatı yakaladı.
Proje faaliyetinin ikinci gününde ise OSTİM Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ziyaret edildi. OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın’ın karşılama konuşması ile başlayan ziyaret; Bölge Müdürü Adem Arıcı tarafından OSTİM’in genel tanıtımını içeren bir sunum, İş ve İnşaat Makineleri Kümelenmesi Küme Koordinatörü Fevzi Gökalp tarafından küme tanıtım sunumu, Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Kümelenmesi Küme Koordinatörü Pınar Yalman Akcengiz tarafından küme tanıtım sunumu, Medikal Sanayi Kümelenmesi Küme Koordinatörü Bora Yaşa tarafından küme tanıtım sunumu, OSB Müdürlüğü Dış Ticaret Uzmanı Ece Haykır tarafından Savunma ve Havacılık Kümelenmesi küme tanıtım sunumu, Anadolu Raylı Ulaşım Sistemleri Kümelenmesi Küme Koordinatörü İlhami Bektaş tarafından küme tanıtım sunumu, Kauçuk Teknolojileri Kümelenmesi Küme Koordinatörü Kayhan Olanca tarafından küme tanıtım sunumu ve OSTİM Teknopark Genel Müdürü Derya Çağlar tarafından Teknopark tanıtım sunumu yapılması ve ardından soru-cevap etkinliği ile proje sunumları sona erdi.
Son olarak OSTİM Finans ve İş Merkezi’nde yer alan OSTİM Endüstriyel Tasarım Mühendislik Merkezi ziyaret edilerek merkez direktörü Berna Dalaman tarafından merkezin genel tanıtımı yapıldı. Merkez ve örnek projelerle ilgili bilgi aktarımı yapıldı. Ardından Medikal Sanayi Kümelenmesi bünyesinde kurulan Sağlık Teknolojileri Endüstriyel Tasarım Koordinasyon Merkezi ziyaret edilerek Küme Koordinatörü Bora Yaşa’dan merkez hakkında bilgi alınarak heyetle deneyim paylaşımı sağlandı.
 

Son Güncelleme: 06.06.2016 17:17
Anahtar Kelimeler:
ProjeOstimOsbTasarım
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.