banner388

Torba yasasının 22 maddesi daha kabul edildi

Yeni torba yasasının 22 maddesi daha onaylandı.

Torba yasasının 22 maddesi daha kabul edildi

Yeni torba yasasının 22 maddesi daha onaylandı.

27 Şubat 2020 Perşembe 22:17
Torba yasasının 22 maddesi daha kabul edildi

Yasada 10 bin vazife ve harp malulü gazi için erken emeklilik ve ikinci maaş düzenlemeleri yer alıyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu yeni torba yasa teklifini onayladı. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Meclise “torba teklif” içinde sunulan gazilere yönelik düzenlemelerin 10 bin vazife ve harp malulü gazinin mağduriyetlerini gidereceğini belirtti.

Kabul edilen torba yasaya göre, aylık bağlanan ve çalışmaya devam eden maluller ve harp malullerine, vazife malullüğü aylığı bağlanma tarihinden sonra geçen hizmetleri esas alınarak en az 20 yıllık sigortalılık süresi ve 5 bin gün prim ödeme şartıyla talepleri halinde yaşlılık aylığı da bağlanacak.

ERKEN EMEKLİLİK ŞANSI
 

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Genel Başkanı Lokman Aylar yeni düzenlemelerle birlikte herkesin erken emekli olabileceğini belirterek “Daha önce sadece yüzde 40 ve üzeri engelli raporu olanlar erken emekli olabiliyordu. Düzenlemeyle hepsine ‘erken emeklilik’ hakkı gelecek. Yıllardır beklenen bir çalışmaydı.” dedi.

Kaynak: Kamu İlanları

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hasan 2020-02-28 09:18:15

sayın hukumetım bızımle eglenme cıkaracaksan eyt cık ekrana soyle bızde neyın ne oldunu bılelım sıze doga edelım yanınızda olalım