banner388

Toplu taşıma bu saatlerde ücretsiz

SAMULAŞ Genel Müdürü Kadir Gürkan, dünyanın en büyük üçüncü organizasyonu olan Deaflympics 2017 olimpiyatlarının açılış tarihi olan 18 Temmuz günü tramvayların saat 17.00 – 00.00 arasında ücretsiz olacağını söyledi.

Toplu taşıma bu saatlerde ücretsiz

SAMULAŞ Genel Müdürü Kadir Gürkan, dünyanın en büyük üçüncü organizasyonu olan Deaflympics 2017 olimpiyatlarının açılış tarihi olan 18 Temmuz günü tramvayların saat 17.00 – 00.00 arasında ücretsiz olacağını söyledi.

12 Temmuz 2017 Çarşamba 12:39
Toplu taşıma bu saatlerde ücretsiz

Samsun HaberGençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Samsun’da 520 aracın olimpiyatlara hizmet edeceğini belirten SAMULAŞ Genel Müdürü Kadir Gürkan, “Dünyanın en büyük üçüncü spor organizasyonu olan İşitme Engelliler Deaflympics 2017 olimpiyatları Samsun’da yapılacak. 01 Temmuz itibariyle olimpiyatlarda yarışacak olan ülkelerin kafileleri şehrimize gelmeye başladı. 97 ülkenin katılımı ile olimpiyat Samsun’da rekor kırıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi SAMULAŞ A.Ş. olarak bakanlığımızın tahsis ettiği 520 araç ile olimpiyat süresince müsabaka, antrenman ve transferler konusunda ulaşım organizasyonu yürütmekteyiz. Bu kapsamda SAMULAŞ’da bir çağrı merkezi kurulacak. Bu çağrı merkezinde istenecek talepler ve meydana gelen sıkıntılar buradan çözülecek” dedi.

Tramvaylar 18 Temmuz’da saat 17.00 – 00.00 arası ücretsiz

Olimpiyatların açılış günü olan 18 Temmuz tarihinde saat 17.00 – 00.00 arası tramvayların ücretsiz olduğunu ifade eden Gürkan, “Bunun haricinde önümüzde 2 tane takvim var. Birincisi 18 Temmuz Salı günü olimpiyatlarımızın resmi açılış töreni Samsun 19 Mayıs Stadyumunda yapılacak. Bizde bakanlığımızın tahsis ettiği araçlarla sporcu kafilelerini buralara transferini yapacağız. Daha sonra da konaklayacakları yerlere götüreceğiz. Ulaştırma Bakanlığımızın yapmış olduğu Tekkeköy – Samsun arasında ve Havalimanındaki katlı viyadüğü dikkate aldığımızda bir rahatlama meydana gelecek. Ancak özellikle kent merkezinde vatandaşlarımızın 18 Temmuz günü trafiğinde yoğunlaşacağını dikkate alarak bireysel araçları yerine toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini yine 30 Temmuz kapanış törenlerinin yapılacağını dikkate alarak bireysel araçları yerine toplu taşıma araçları ile seyahat etmelerini öneriyoruz. Bunun haricinde Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız ve yönetim kurulumuz ile beraber açılışların yapılacağı 18 Temmuz günü saat 17.00 ile 00.00 saatleri arasında tramvaylarımız halkımızın toplu açılış törenine katılımı için ücretsiz trenlerimizden faydalanması kararlaştırılmıştır” diye konuştu.

18-30 Temmuz arası vatandaşlar toplu taşıma araçlarını tercih etsin

Olimpiyat günlerinde vatandaşların kendi araçları yerine toplu taşıma araçlarını kullanmaları konusunda tavsiyede bulunan Gürkan, “520 araç ile olimpiyat süresinde toplam 8 ilçede yani Atakum, İlkadım, Canik ve Tekkeköy ilçelerimiz ile beraber Bafra, Çarşamba, Ondokuzmayıs ve Kavak ilçelerimiz ile eşgüdümlü olarak spor müsabakaları yapılacak. Bu müsabakalara katılacak olan sporcular, teknik heyet ve hakemlerin transferleri ile misafirlerin transferlerini yapacağız. Bu 520 araç Samsun trafiğinde olacağı için halkımızın 18-30 Temmuz arasında trafikte meydana gelebilecek olumsuzlukları yaşamamak adına toplu taşıma araçlarını tercih etmesi hem seyahat güvenliği hem de can güvenliği için önem taşımaktadır” şeklinde konuştu.

Sürücüler olimpiyat araçlarına hoşgörülü olsun

İl Emniyet Müdürlüğü olimpiyat süresince çalışacak olan organizasyon adı altında görev yapacak toplu taşıma araçlarına akreditasyon ve giydirme yaptırdığını ifade eden Gürkan, “Emniyet Müdürlüğümüz bizim güzergahlardaki kavşaklarda ek tedbirler aldı. Bunlara geçiş üstünlüğü sağlayacağından dolayı vatandaşlarımızın bireysel araçları ile normal trafik hızlarının düşeceğini ve sürelerinin uzalacağını bilmeleri gerekiyor. Trafikte olimpiyat için transfer yapan araçlara daha sabırlı ve hoşgörülü olmalarını talep ediyoruz”

HABER: Şehri Sinem DENİZ

Son Güncelleme: 13.07.2017 10:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
REFAETTİN çakır 2017-07-12 14:14:06

İlçe araballarıynan uğraşma tarafsız adam

Avatar
Gerek yok 2017-07-12 20:52:38

Lutfetmisler!