banner388
banner390
banner410
banner408

"Terme'de sel felaketinden sonra hiçbir çalışma yapılmamış"

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Terme İlçe teşkilatıyla bir araya geldi.

banner269

"Terme'de sel felaketinden sonra hiçbir çalışma yapılmamış"

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Terme İlçe teşkilatıyla bir araya geldi.

09 Mart 2020 Pazartesi 23:05
"Terme'de sel felaketinden sonra hiçbir çalışma yapılmamış"


Terme İlçe teşkilatıyla bir araya gelen Yaşar, 2019'da 22 Haziran ve 23 Ağustos'ta sel felaketi yaşayan Terme'nin durumunu inceledi. 
İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, "Samsun’un Terme ilçesinde yaşanan sel sonrası, can kaybına ve onca hasara rağmen hiçbir çalışma yapılmamış. Terme, kaderine terk edilmiş" dedi.
Yaşanan sel felaketinden sonra Terme'de hiçbir çalışma yapılmadığının altını çizen Yaşar, 

"Baktık; ama sel gitmiş herkes gitmiş. Konuyu meclis gündeminde daha detaylı dile getireceğim. Alınmayan önlemlerin, sonrasında yapılmayan işlerin sorumlusu kim? Halen yıkılan köprü yıkıldığı yerde öylece durmakta, aylardır söylenen Terme Çayı ıslah projesi içinse hiçbir hareket görülmemektedir. Tarım arazilerinin sular altında kaldığı, sanayi bölgesinin göle döndüğü, çok sayıda esnafın dükkânının su baskınına uğradığı ilçede gerekli çalışmaların başlatılması için daha kaç can gitmeli ya da hasarın ölçüsü ne olmalı. 

"DOĞAL AFET DEĞİL, DOĞURULAN AFET"

Sel, artık herkesin olup bittikten sonra tartıştığı ve biz uyarmıştık dediği bir konu olmamalı. Çünkü Samsun’un sel konusunda geçmişi belli, tecrübesi de yaşanmışı da belli. 2012 yılında yaşanan selde 14 can kaybı yaşamış bir şehir Samsun. Yani bu konuda tecrübesiz değildir. O yüzden kimse “beklenmedik yağmur yağdı” demesin. Neden can kaybı olmadan ya da insanların canına mal olacak kadar hasarlar büyümeden gerekli tedbirleri almıyoruz acaba? Bakın, bizim ülkemizde artık doğal afet diye bir şey kalmadı, DOĞURULAN afet var! Alınmayan tedbirler, yaşanan olaylar sonrasındaki tecrübesizlikler, bilimden ilimden uzaklaşma, en önemlisi de değer mi denilen rant uğruna dengesiyle oynanan doğa ana intikamı var!
Bakın her hafta sonu gitmeye gayret gösterdiğim seçim bölgemde dertler bitmiyor; çünkü bitirmiyorlar. Terme’de sel olmuş, köprüler yıkılmış, insanların ekmek kapısı büyük hasar almış; ama o gün bugündür yapılan bir çalışma yok. Bu nasıl hizmet. Her günü yapacağız, edeceğiz ile geçiştiren bir yönetim anlayışıyla bu işler biter mi?
Lütfen artık cekler cakları geçelim icraat yapalım." dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
faruk totuk 2020-03-10 07:10:45

başka nasıl muhalefet olacak gusur bula bula

Avatar
8.köydeN 2020-03-10 08:19:27

SEÇİME ON GÜN KALA ÇALIŞMALAR BAŞLAR........

Avatar
misafir 2020-03-10 11:20:08

niye yapılsın ki her seçimde %60 oy alıyorlar. yapsalarda yapmasalarda aynı.

Avatar
samsunluyuz 2020-03-10 11:32:51

Yapılsaydı şaşardık ne bekliyorsunuz ki

Avatar
bekir salici 2020-03-10 18:03:20

parami kaldi ..battik battik..