banner388

Temizlik görevlisi hastanın hayatını kurtardı

Samsun'da 13 yıldır temizlik görevlisi olarak çalışan Ünal Öz, beyin kanaması geçiren hastanın hayatını kurtardı.

Temizlik görevlisi hastanın hayatını kurtardı

Samsun'da 13 yıldır temizlik görevlisi olarak çalışan Ünal Öz, beyin kanaması geçiren hastanın hayatını kurtardı.

05 Nisan 2018 Perşembe 09:29
Temizlik görevlisi hastanın hayatını kurtardı

Samsun haber - Samsun'da 25 Ekim 2017 tarihinde meydana gelen olayda çay fabrikasında muhasebeci olarak çalışan Yaşar Topal, evde beyin kanaması geçirdi. Dili boğazına kaçan Topal'ın ağzından köpekler çıkmaya başlarken evdeki kızı annesini arayarak durum hakkında bilgi verdi. Beyin kanaması geçiren Topal'ın eşi Hava Topal, Sağlık İl Müdürlüğü Gazi Devlet Hastanesinde çalışan arkadaşının arabasıyla eve gitti. Temizlik görevlisi Ünal Öz ise yardımının dokunabileceği düşüncesiyle arkadaşı Hava Topal'ın peşinden eve gitti.

HAYATINI KURTARDI

Ailenin panik yaptığını gören Ünal Öz, hastanede öğrendiği ilk yardım derslerini hatırlayarak beyin kanaması geçiren ve dili boğazına kaçan Yaşar Topal'a müdahale etti. Yapılan ilk müdahalenin ardından nefes almaya başlayan Topal, OMÜ Tıp Fakültesine götürülerek ameliyata alındı.

“HAYATTA TUTMAYI BAŞARDI”

Yaşar Topal'ın eşi Hava Topal, temizlik görevlisi Ünal Öz'e teşekkür ederek, "Annem için hastaneye gelmiştim. Hastanede kızım aradı ve eşimin durumunu anlattı. Haberi alır almaz, hastaneden dışarı fırladım ve önüme gelen ilk arabayı durdurdum. Arabada bulunan Ünal bey, beni eve götürdü. Sadece götürmekle kalmadı, benimle birlikte eve çıkarak eşime müdahale etti. Eşimin ağzını açtı, köpüklerini boşalttı. Ambulans gelene kadar ne yapılması gerekiyorsa yaptı. Kendisine her zaman dua ediyorum. Eşimin hayatının kurtulmasını Ünal beye borçluyum. Zor durumda bulunan bir insanı gideceği yere götürmek insani bir şeydir ama onunla beraber gelip de hastaya müdahale etmek apayrı bir konu. Eşimin şu anda hayatta olması önce Allah’a daha sonra da Ünal beye ait. Ambulans gelene kadar, eşimin boğulmasını, dilinin geri kaçmasını Ünal bey engelledi. Ben o panikle elimle ağzını açmaya çalışıyordum. Ünal bey gelip tahta kaşıkla eşimin ağzını açtı ve onu hayatta tutmayı başardı” dedi. 

EĞİTİMLER HAYAT KURTARDI

13 yıldır hastanede temizlik görevlisi olarak çalıştığını belirten Ünal Öz, “Ben hastaneden nöbetten çıktım. Üzerimi değişerek eve gitmek için arabama bindim. Çok az bir mesafe ilerledim, 2 kadın önüme çıktı. ‘Eşim evde kalp krizi geçiriyor. Ne olduğunu bilmiyoruz. Bizi eve atar mısınız?’ dediler. Ben de hiç düşünmeden insanlık görevimizi yerine getirdim. Çok kısa bir sürede eve vardık. ‘Yalnız bırakmayayım’ dedim. Onların peşinden eve çıktım. Hastanın durumunun çok fena olduğunu gördüm. Evde bir de yaşlı teyze vardı. Panikten kimse bir şey yapamıyordu. Ben de hemen hastayı yan çevirdim. Sonra hastanın dilinin içeriye kaçtığını fark ettim. Dilini ısırmasın diye aklıma tahta kaşık geldi. Takta kaşığı ağzına koydum ve dilini geri çektim. Bunları İl Sağlık Müdürlüğünün verdiği eğitimlerden öğrendim. Daha sonra kısa sürede 112 Acil Servis ekipleri geldi. Onlarla birlikte yine bir müdahale yaparak hasta hastaneye kaldırıldı. Aldığımız eğitimler, ilk yardım ve hastaya müdahale eğitimiydi. Bu eğitimler bir insanın kurtulmasında vesile oldu” diye konuştu. 


Gazi Devlet Hastanesi yetkililerinden alınan bilgiye göre ise Yaşar Topal'ın Şubat ayından itibaren tedavi gördüğünü ve gözleriyle tepki vermeye başladığını söylediler. Topal, kısa süre sonra taburcu edilerek fizik tedavi ve rehabilitasyon tedavisine başlayacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ekrem deniz akyol 2018-04-05 17:05:04

Çok geçmiş olsun. Allah şifa versin . Hayat kurtaran arkadaşa helal olsun. Ağzından köpekler çıkmaya başladı yazmışsınızda . Köpükler diye değiştirirseniz daha iyi olur gibi sanki .

Avatar
Cengız 2018-04-06 19:40:38

Helal olsun

Avatar
Emin karagüzel 2018-04-08 18:05:29

Eli kolu dert görmesin.

Avatar
kemal 2018-04-10 14:51:53

Ünal adamın dibi helal olsun