banner388

Telefon hırsızı kameralara yakalandı

Samsun nüfusuna kayıtlı olduğu belirlenen bir kişi, kendini polis olarak tanıtarak telefon çaldı.

Telefon hırsızı kameralara yakalandı

Samsun nüfusuna kayıtlı olduğu belirlenen bir kişi, kendini polis olarak tanıtarak telefon çaldı.

01 Şubat 2018 Perşembe 15:13
Telefon hırsızı kameralara yakalandı

Ordu'nun Altınordu ilçesinde meydana gelen olayda kendisini polis olarak tanıtan ve müşteri olarak girdiği iş yerinden telefon çalan şahıs kameralara yakalandı.

Kendini polis olarak tanıtan şahıs, cep telefonu satışı yapan iş yerine müşteri gibi girdi ve ismi henüz tespit edilemeyen şüpheli ile bir süre sohbet etti. Şüpheli, cep telefonu satın almak isteyerek raflardaki telefonlardan birini beğendi. 2 bin 500 TL'ye pazarlık yapan ve eşini beklediğini söyleyen şüpheli, iş yerindeki yoğunluktan faydalanarak telefonu çalarak kaçtı.

"KENDİNİ POLİS OLARAK TANITTI"

Telefonun çalındığını fark eden işyeri sahibi Murat Yılmaz, karakola giderek şikayetçi oldu. Şüpheli kişinin kendisini polis olarak tanıttığını belirten Yılmaz, "Arkadaş kendini polis olarak tanıttı. Eşine bir telefon alacağını söyledi. Bir telefonu beğendi, pazarlık yaptı, 2 bin 500 lirada anlaştık. Telefonun şarjı az olduğu için şarja koyduk. Eşini beklediğini söyledi beklemeye başladık. O esnada ona kahve yapıp ikram ettim. Pazarlık yaptık birazını nakit, birazını kartla ödeyeceğini söyledi. Bu sırada müşteriler geldi, yoğunluk olduğu zaman telefonu ve kutusunu alıp kaçtı. Kendisini Emniyet Kaçakçılık Şubede polis olarak tanıttı, güvence verdi böylece. İster istemez güven ortamı oluştu" ifadelerini kullandı.

Ordu Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin şüpheli kişinin kimliğini belirledi. Samsunlu olduğu tespit edilen kişinin, daha önce de Fatsa'da aynı yöntemle telefon çaldığı belirlendi. şüphelinin yakalanması için Samsun polisi ile ortak çalışma başlatıldığı belirtildi. 

Kaynak: İHA

Son Güncelleme: 01.02.2018 17:08
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunOrdu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.